Skocz do zawartości

Szerman The Krab - odsłona 2 - ecobuild(no scale)

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra... czekam cierpliwie na wyschnięcie jegomościa i start z pracami , naszykuję sobie jakieś browarki i paluszki krabowe

Tak przy okazyi - ile taki skorupiak rośnie od jednej wylinki [nie wiem, jak to fachowo się nazywa, sorry] do drugiej? No i jak to technicznie wygląda? Pancerz pęka na całej długości, czy też biedak wlecze za sobą odpadające fragmenty?

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Rozpacz, rozpacz...rozlazło się,a właściwie to pokruszyło pod własnym ciężarem...czyli komplikuje się jeszcze bardziej:]

ResizeofDSCF2065.jpg

No nic, instrukcji montażu brak, niemniej jaka noga jest i gdzie ma pasować każdy widzi.

Puściłem już we wszystko akrylu i dzis postaram się "poskładać model"..bo w sumie nie wiem, jak to inaczej nazwać

Tak przy okazyi - ile taki skorupiak rośnie od jednej wylinki

Lordzie, nie wiem

No i jak to technicznie wygląda?

Jak widac na zdjęciu, pęka tylna część i glutowaty stwór się wysuwa raczkiem, chociaż to krab.

pozdrawiam

Myślałem

Ostach, ja też, obaj sie przemysleliśmy ;)

"Glutowaty stwór" to naukowe określenie?

Wybaczysz, że nie chciało mi sie szukać w sieci oryginalnej łacińskiej formułki na taki stan zwierza? ;)

Pewnie dlatego się jej pozbywa, bo juz nie chroni. Swoja drogą to obrzydliwe i dziwne zwierze. Tak naprawdę łażący miękki i delikatny glut w "kombinezonie" wojskowym. Zaskakująca jest przyroda.

ps, mój znajomy jak to zobaczył to krzyknał:

Patelnią go i do gara, teraz się nie obroni.

to jest okropnie kruche.

Porównac to można, z połaczeniem el fototr pod katem prostym za pomocą CA(tylko za krawędż)

Na krabie jest bardzo twarde. Po wyschnięciu traci przede wszystkimwode i wysychaja wszelkie (Ostach, specjalnie dla Ciebie) "mazie", odpowiadające za elastyczność.

Pokleiłem najlepiej jak mogłem, za pomoca CA

ResizeofDSCF2067.jpg

ResizeofDSCF2066.jpg

Są dość poważne ubytki bo bokach pancerza, trzeba będzie dorobić "coś" by to zakryć....

pzdr

to jest okropnie kruche.

Zgadza się wylinki są strasznie kruche, wiem bo mam/miałem troche ptaszników które też linieją jak ogólnie wiadomo:)

Rafał super było by jakby był jakiś specyfiku typu pianki montażowej - lekkie i wytrzymałe, bo wtedy można by tego krabika wypełnić i byłby większy komfort pracy.

Ale i tak życzę powodzenia

Betonem zalać

W gierce Supreme Commander jedną z najcięższych jednostek jest pancerny krab:

RTEmagicC_megalithCybran.jpg.jpg

CybranT4.jpg

Co prawda ma 4 kończyny kroczne, ale wzorowany na krabie Można coś na górę pancerza ciekawego wrzucić.

Jakby było coś takiego co się tak nie rozszerza to myślę że byłby to dobry pomysł.

no pianka,pianka tylko to o niskiej rozpreznosci,praktycznie wogole nie puchnie

No i co tu powiedzieć Rafale.... Najpierw ten "alienoesesman" a teraz szerman.... eee.... Twoje pomysły zwalają z nóg. Aż się boję pomysleć co będzie następne...

Skorupka szermana jest z fosforanu albo węglanu wapnia. Trzeba by ją jakoś sztucznie "sfosylizować" (czyli zrobić współczesną skamieniałość). Może jakiś roztwór z dużą zawartością węglanów? Popytam pojutrze kolegów paleontologów jak oni sobie z takim czymś radzą.

Pozdrawiam

Jako że nie mam "rady" na tego gościa, maluje go jak jest.

Mało tego, nie chce się dać "zrobić", dziś zleciał z miejsca warsztatowego, na grzbiet potwora(dywan) i co...i znów popękał :/

Nie będę go szpachlował, wpychał w niego także nic nie będę.

Doklejanie czegokolwiek na pancerz - niewykonalne, połamią sie odnóza:]

Korzystam ze "zużyć" naturalnych.

Kolor to czerwień, boczne dziury zostaną, tyle tylko że będzie z nich "coś" wystawać...zastanawiam się, czy aby czegoś organicznego nie zrobić ...jelitka, te sprawy...a oczywiście wlot, i wylot osmalę;)

No nic, Szermi - na wykończeniu haha

ResizeofDSCF2191.jpg

ResizeofDSCF2198.jpg

ResizeofDSCF2196.jpg

DSCF2195.jpg

I rozmyślam dalej...

pzdr.