Praetorian Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Dorób tłumiki koniecznie na tych kominach. Biała ryflówka miażdży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Witam Dziś trochę posiedziałem przy modelu. Większość elementów jest już złożona do "kupy". Zrobiłem przednie i tylne światła. Od razu zaznaczam że uszczelki wokół reflektorów idą juto do poprawki. Muszę dodać także uchwyt od tylnej szafki, bo dzisiaj mi się nie chciało srebrnym malować. Koniec gadania. Życzę miłego oglądania. Czas na fotki: Kominy są w trakcie budowy, więc fotek nie daję bo nie ma czego. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Tylnie światła jak dla mnie do poprawy, następna rzecz to nie podobają mi się niektóre napisy np. - Na reklamie (o góry) poszarpane jakieś pixelowate, jak dla mnie wydrukowane na "starej,niewystarczalnej" drukarce. - Napisy na chlapakach "SCANIA" - Ogólny napis Scania. (Tam to w ogóle widać odróżnienie od tego białego z pasku widać różnice koloru "bieli" i różnice w grubości) Ja bym z tym coś zrobił psuje to jak dla mnie efekt. Szkoda, że nie poprawiłeś tych "figur" o których Ci mówiłem. Reszta ok. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Jak dla mnie to tez nie podobaja mi sie te napisy ale reszta bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Mam pytanie jak wygląda lakier na kabinie na żywo? Bo na fotkach jakoś dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Witam Mam do was pytanie w sprawie tych napisów: Czym by to wydrukować by tych "przejść" nie było tak widać? Dodam że mam w miarę nową (8 miesięcy) atramentówkę. Diesel fan: na fotkach ten lakier wygląda jakoś dziwnie, zgodzę się z tym, ale w realu wygląda o wiele lepiej (może jutro dam fotki z zewnątrz), tak samo jak te napisy. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Przedewszystkim proponował bym kupinie papieru do kalkomanii a atramentówką nic nie zdziałasz jak już to laserówka. A co do scani to wszystko było by dobrze gdyby nie te wszystkie napisy które drukowałeś i te chyba uszczelki wkoło halogenów w zderzaku. POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Calosc wyglada niezle ale kilka szegolow razi niedorobkami. jezeli chodzi o napisy to jak kupisz papier to spokojnie mozesz dzialac na swojej drukarce...niezgadzam sie z kolega szupek- nie potrzeba laserowki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Jak by tak przymrużyć oko na te ''kalki'' to tak ich niedoróbek nie widać ,ale jak się dokładnie przyjrzeć to straszą trochę tym pixelem I uszczelki w zderzaku do poprawy ,ale i tak za przeróbki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Witam. Jak już pisałem jutro będę poprawiał te uszczelki bo to jest normalnie masakra. A co tych napisów to dopiero w marcu kupię papier (trzeba oszczędzać kase na 18-stki znajomych) i zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Jak dobrze wodzę czemu tymasz okrągłe halogeny a w orginale są prostokątne? Razi mnie to bo to nnie fajnie wygląda... A napisy, jak koledzy napisali fajnie by było poprawidz. Nie powiem trudny model tym bardziej że wzorki malowałeś sam, ale moze da się to jakoś upiększyć jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Fajniutka Scania, fakt jest parę niedociągnięć o których pisali koledzy ale efekt i tak jest fajny... Popraw te kalki i będzie bajer.... Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Model bardzo ładny ale dwie rzeczy rażą: 1) Napisy - wiem już przedmówcy pisali że są niespecjalne, ale mi się wydaje że są takie bo pisałeś (rysowałeś?) je w Paintcie. Tak mi się wydaje, jeśli jest inaczej to mnie popraw. Jeśli jednak tak jest to żadne papier ani drukarka nie pomoże. Musisz te napisy zrobić w jakimś programie graficznym czy CADowskim i wydrukować. 2) Halogeny w zderzaku - nierówne i za małe moim zdaniem. Jak kupiłeś tą Scanie to w wyprasce z szybami powinny być klosze przeźroczyste do halogenów - może je wykorzystaj do zrobienia tych lamp, a otwory rozwiercisz wiertłem. Reszta całkiem fajnie wygląda. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 scaniafan to nie jest streamline ta nie ma haogenów w wypraskach. Ale jeśli się mylę to poprawcie mnie. Ja osobiście halogeny robiłem z kloszy prostokątnych od dafa 95XF gdzie są dodatkowe jako opcja. Uciołem od kloszy migacz i został mi sam klosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Witam. Po pierwsze napisów już nie ma. Mam pytanko odnośnie halogenów. Mam trochę złomu ze Scanii R i wpadły mi ręce ramki z szybami i zobaczyłem oto takie coś. Które lepsze: te większe czy te mniejsze? (chodzi mi o wielkość bo i tak będę wycinał z szyby) Fotki: scaniafan: masz racje napisy były robione w paincie, zrobię tak jak mówiłeś Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Według mnie opcja nr.1 może być. Nie za ciekawie wyglądają te twoje paseczki na zderzaku (to wszystko co białe). Będziesz coś z tym robił ? Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Prawdopodobnie zderzak będzie malowany od nowa bo jak będę wycinał to na pewno coś się poniszczy. Ale zrobić tak że same duże szkiełka czy same małe czy takie mieszane jak na fotce I. PS: sorry ze tak słabo dzisiaj rozumuje ale jestem troszkę wczorajszy Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Według mnie to same małe wystarczą. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Opcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Opcja nr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Witam Czyli zrobić te duże na górze i małe na dole czy jednakowego romzmiaru (albo same duże albo same małe)? Sorry ze zadaje tyle pytań Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Czyli zrobić te duże na górze i małe na dole Tak zrób Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Witam Dzięki o to mi chodziło. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 http://www.v8power.nl/forumbeta/viewtopic.php?t=10440 Może się przydać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Witam fliper_nx : dobre, nie widziałem tego, dzięki To teraz już wiem, ze zrobię jednakowej wielkości te halogeny. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi