Mateusz C Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Może, żeby bardziej się wkręcić w modelworka pokaże swój ostatni model Duża część modelarzy miała okazję go widzieć na zlocie w Opolu czy na MTM w Sycowie. Budowę rozpocząłem w kwietniu ubiegłego roku. Cały zestaw praktycznie skończyłem tuż przed Sycowem, czyli pod koniec Sierpnia. Co do ciągnika, to dodałem środkową oś, ramę wydłużyłem o 6mm by model był zgodny z oryginałem, postarałem się w miarę wierną instalacje pneumatyczną, skrzynki za kabiną przyszło mi zrobić od podstaw z PCV 1mm. Przy naczepie obniżyłem zawieszenie, zmieniłem koła na odlewy bliźniaków, lekko zmodyfikowałem zderzak, zrobiłem "przejście" ramy, zresztą wszystko widać na fotkach Krótką relacje można zobaczyć tutaj: http://www.forum.pkmc.eu/viewtopic.php?t=2452 A krótki filmik z budowy tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=1R3D5_0lomQ Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Bardzo ładny zestaw Ciekawie przerobiony ''fafik'' oraz niezły i efektowny ładunek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Piękny DAFik ładnie wykonany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Naczepa była chyba robiona od podstaw. No Daf bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ale z tego co widziałem na filmiku to jako dawca posłużyła naczepa PEGASUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Naczepa jest to czysta przeróbka kurtynówki z italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jestem pod wrażeniem. Pięknie się prezetuje z tym ładunkiem. Czekam na kolejne Twoje modele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Fajny zestaw. Z czego zrobiłeś pasy na naczepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Bardzo ładny zestaw.. taki nietypowy. Kalki robiłes sam? bo widze ze sa białe...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Zestaw na prawdę super Idealny pomysł, jak i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 A mam pytanie z czego zrobiłeś asfalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Kalka na lewych drzwiach krzywo położona, a tak to ładny Dafik A mam pytanie z czego zrobiłeś asfalt? Zapewne jest to papier ścierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Widziałem w Sycowie ten modelik i bardzo mi się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 To jest ten ból tornado, lewe drzwi Co do pytań, to pasy zrobiłem z tasiemek które opasają różne kartony, paczki itp. "Kalki" to poprostu naklejki wycięte na ploterze, a asfalt, tak jak już było powiedziane - papier ścierny pomalowany na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ja też w Sycowie model podziwiałem,bardzo ładnie i czysto sklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 WoW ładny model a może pamiętasz ile zwykła rama miała?? cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Mechanik jak chcesz wymiary zwykłej ramy italeri to napisz na gg bo moja leży wolna to Ci mogę pomierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 To napisz 3840774 ale chyba nic się nie rzni wymiarami od mana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Mechanik nie chce być nie uprzejmy, ale jeżeli ma się do kogoś sprawę to się do niego pisze, a nie on do Ciebie on nie ma interesu w tym. Troszkę jakieś kultury. A teraz o modelu, wyszedł Ci Mateusz rewelacyjnie, bardzo mi się podoba i oczywiście zasłużona nagroda na MTM. Gratuluje Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 No dobra sorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Mam mieszane uczucia widząc fotki tego modelu. Z jednej strony zbieram szczękę z podłogi na widok tego ile pracy włożyłeś w model, w jego malowanie i ciekawe rozwiązania, które zastosowałeś, a z drugiej strony nie moge uwierzyć jak wiele niedoskonałości posiada model (lewy profil kabiny ciągnika ). Ale naprawdę całość jako zestaw robi niezłe wrażenie. Jak będziesz podążał w takim kierunku i taki poziom pracy sobie stawiał to daleko zajdziesz kolego PS aha, szkoda, że ładunku na naczepie nie pomalowałeś. W takim stanie jak jest teraz wg mnie nie tworzy spójnej całości z modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi