raben Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Siemka Chciałem wam zaprezentować relacje z prac nad modelem, którym jest daf 95 ssc. Model na którym się wzoruje jest poniżej (wzoruje się głównie kolorystyką). Rama jest już prawie skończona, a zapomniał bym dodać rama była budowana od podstaw (na zdjęciu początek prac nad ramą) Edytowane 9 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Z tego co widać to fajnie Ale musisz dać jakieś bardziej szczegółowe foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wiem, fotki porobiłem dzisiaj w dzień ale nie zdążyłem zgrać a potem siorka wzięła aparat na studniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Mam tylko jedno ale nie maluj atrapy chłodnicy n kolor karoserii bo to kupa straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Mam tylko jedno ale nie maluj atrapy chłodnicy n kolor karoserii bo to kupa straszna. Dla Ciebie takie połączenie może wyglądać jak kupa, ale innemu może się podobać. O gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 To jak wszystko będzie tak łądnie to może silnik zamontujemy w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 To życzę powodzenia w budowie . Zapowiada się nieźle Rama może być Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wiesz co mechanik nad silnikiem siedziałem i prawie cały dzień myślałem ale w sumie doszedłem do zdania że żaden z italerowskich silników do dafa się nie na daje (chyba że jestem w błędzie jak tak to zmienia postać rzeczy), a żeby zrobić silnik od podstaw to jeszcze nie moje progi Ps. Właśnie dostałem aparat zaraz wstawię jeszcze 2 fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Jak chczesz to dysponywuje fotkami silnika dafa xf 95.480 i mam 2 silniki w skali 1:24 mercedes benz mpi2 i renault magnum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Obiecane fotki Ps. Zapomniałbym dodać przednią oś dafa przerobiłem na skrętną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Jak chczesz fotki dafa ramy to napisz mi pm bo mam kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wiesz co raczej nie potrzebuje bo dostałem od milmaka całe rysunki techniczne na czeskiej stronie, ale dzięki za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No ok jakbyś chciał foty silnika to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Co to za strona :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Paweł napisz do milmaka na gg bo ja niedawno miałem format kompa i mi się wszystkie zakładki pousuwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Na zdjęciach dużo nie widać, jednak ja przyczepie się do tylnego zawieszenia Ciężarówka na zdjęciu jest w układzie 6x2 a ty robisz 6x4. Ostatnia oś powinna być pojedyncza a nie bliźniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Wleczna się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jak już to wleczona :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Mateusz wiem tylko że ja napisałem że wzoruje się głównie kolorystyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dzisiaj nie chciało mi się zbytnio grzebać przy modelu jednak jakoś się zebrałem i wziąłem za wnętrze To co zrobiłem to tylna ściana wnętrza jeszcze doją boczne oraz zrobiłem 2 schowki w górnej konsoli oraz na desce rozdzielczej. Oprócz tego skróciłem tylne ,,spojlery,, w kabinie która jest przed kąpielą w docie (potem plastik mógłby się połamać) Od razu bardzo chcę przeprosić ale tak to jest jak się je robi po ciemku, jutro w dzień zrobię lepsze:D Ps. Wszystkie linie cięć są równe tylko jakoś tak na fotce wyszło po pijacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Sorki, że post pod postem ale chciałem żeby ktoś zauważył moje pytanie. Doradźcie mi czy robić ss czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 raben oczywiście, że rób . Dafy poprostu pięknie wyglądają na SS'ach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 To Twój model i to u Ciebie na półce będzie on stał. Jeśli zrobisz je profesjonalnie to czemu nie?? W końcu nie jest to jakiś tuning tylko normalka wśród ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ok, a zna ktoś jakiś inny sposób niż ten na lkw urbański jak tak to walcie na gg 2007502 albo piszcie tu. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ile razy można wałkowac ten temat. Poczytaj sobie inne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi