Skocz do zawartości

Daf 95 XF SSC SOLÓWKA - SCHENKER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Siemka

Chciałem wam zaprezentować relacje z prac nad modelem, którym jest daf 95 ssc. Model na którym się wzoruje jest poniżej (wzoruje się głównie kolorystyką). Rama jest już prawie skończona, a zapomniał bym dodać rama była budowana od podstaw

9b7383aa21967811med.jpg

(na zdjęciu początek prac nad ramą)

946d7232c2837f1dmed.jpg

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiem, fotki porobiłem dzisiaj w dzień ale nie zdążyłem zgrać a potem siorka wzięła aparat na studniówkę

Napisano
Mam tylko jedno ale nie maluj atrapy chłodnicy n kolor karoserii bo to kupa straszna.

Dla Ciebie takie połączenie może wyglądać jak kupa, ale innemu może się podobać. O gustach się nie dyskutuje.

Napisano

To życzę powodzenia w budowie . Zapowiada się nieźle Rama może być

Pozdrawiam.

Napisano

Wiesz co mechanik nad silnikiem siedziałem i prawie cały dzień myślałem ale w sumie doszedłem do zdania że żaden z italerowskich silników do dafa się nie na daje (chyba że jestem w błędzie jak tak to zmienia postać rzeczy), a żeby zrobić silnik od podstaw to jeszcze nie moje progi

Ps. Właśnie dostałem aparat zaraz wstawię jeszcze 2 fotki

Napisano

Jak chczesz to dysponywuje fotkami silnika dafa xf 95.480 i mam 2 silniki w skali 1:24 mercedes benz mpi2 i renault magnum

Napisano

1f7fd1a258e7c4e6med.jpg

584d447ecfc2a691med.jpg

Obiecane fotki

Ps. Zapomniałbym dodać przednią oś dafa przerobiłem na skrętną

Napisano

Wiesz co raczej nie potrzebuje bo dostałem od milmaka całe rysunki techniczne na czeskiej stronie, ale dzięki za chęci

Napisano

Paweł napisz do milmaka na gg bo ja niedawno miałem format kompa i mi się wszystkie zakładki pousuwały

Napisano

Na zdjęciach dużo nie widać, jednak ja przyczepie się do tylnego zawieszenia Ciężarówka na zdjęciu jest w układzie 6x2 a ty robisz 6x4. Ostatnia oś powinna być pojedyncza a nie bliźniak.

Napisano

Mateusz wiem tylko że ja napisałem że wzoruje się głównie kolorystyką

Napisano

Dzisiaj nie chciało mi się zbytnio grzebać przy modelu jednak jakoś się zebrałem i wziąłem za wnętrze To co zrobiłem to tylna ściana wnętrza jeszcze doją boczne oraz zrobiłem 2 schowki w górnej konsoli oraz na desce rozdzielczej. Oprócz tego skróciłem tylne ,,spojlery,, w kabinie która jest przed kąpielą w docie (potem plastik mógłby się połamać):D

Od razu bardzo chcę przeprosić ale tak to jest jak się je robi po ciemku, jutro w dzień zrobię lepsze:D

bee0bea5ec385fb9med.jpg

e3f40989a07c9214med.jpg

c95c3cd76e862586med.jpg

Ps. Wszystkie linie cięć są równe tylko jakoś tak na fotce wyszło po pijacku

Napisano

Sorki, że post pod postem ale chciałem żeby ktoś zauważył moje pytanie. Doradźcie mi czy robić ss czy nie??

Napisano

To Twój model i to u Ciebie na półce będzie on stał. Jeśli zrobisz je profesjonalnie to czemu nie?? W końcu nie jest to jakiś tuning tylko normalka wśród ciężarówek.

Napisano

Ok, a zna ktoś jakiś inny sposób niż ten na lkw urbański jak tak to walcie na gg 2007502 albo piszcie tu. Z góry dzięki