MCzarnowicz Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Maskowałem patefixowym bluetackiem, Dość mocno dociskałem wałeczki a później psikałem aerkiem lekko w szpary. Na górze miałem troszkę zbyt słabo rozcieńczoną farbę. Dzięki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Prace toczą się dalej. Generalnie położyłem kalki, ładnie siadły, pokryłem model lakierem żeby je troszkę zatopić i dokleiłem duperele. Cały czas nie rozwiązałem problemu owiewki ale za to wziąłem się za figuraski. Model czeka teraz na brudzenie i zapuszczenie linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Świetnie Ci to wychodzi ,jestem pod wrażeniem ,bardzo ładnie te figurki pomalowałeś .Napisz z jakiego zestawu ICM one pochodzą bo w in-boksie się nie doszukałem , kupił bym sobie do mojego spita . Napisz też jakiego lakieru użyłeś do wykończenia , wygląda bardzo realistycznie , taki lekki półmacik .Co do owiewki to firma part robiła kiedyś metalowe ramki owiewki , wystarczy podkleić folią ,odpowiednio wygiąć i cieniutka ramka gotowa. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Te figurki pochodzą z prezentowanego przeze mnie zestawu. Czasem trudno coś na ramce odnaleźć jak jest niepomalowane i w częściach. W tym samym zestawie jest duet wręcz stworzony do Spita. Jest tam pilot w kombinezonie i masce wsiadający do samolotu przy asyście mechanika. Lakier to Satin Varnish firmy vallejo numer kat 71060, polecam bo efekt jest supernaturalistyczny. Dzięki za podpowiedź w sprawie owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrek Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 A może tak słówko o kolorkach na figurkach? Ładnie dobrane, chętnie podwędzę i wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Nie znam się na samolotach ale figurasy ładnie Ci wychodzą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 (edytowane) A może tak słówko o kolorkach na figurkach? Ładnie dobrane, chętnie podwędzę i wypróbuję Kolorki właściwe są dwa i dwa glejzy. Mundur to vallejo Field Blue nr stojakowy 058, nr. katalogowy 70964, rozjaśniany off whitem. Malowany blendingiem, farba z retarderem kładziona na mokro. Podobnie kamizelka tyle że tu kolorem wyjściowym był chyba Deep Yellow nr 14, nr kat 70953 rozjaśniany jakąś żółcią. Wszystko następnie dostało łosza z miksu czarnego glejza z kolorem podstawowym (mundur) lub brązowego rozjaśnionego kolorem podstawowym kamizelki. Twarze malowane były tym samym kolorkiem co kamizelki tylko że z dodatkiem białego. Buciki to guma gunze a futerko, nakładany cieniusieńkim pędzelkiem punktowo mix używane również do skóry. Na wszelkie dodatkowe pytanka chętnie odpowiem. Nie znam się na samolotach ale figurasy ładnie Ci wychodzą Dzięki, jak by to rzec... lata praktyki i dziesiątki schrzanionych figurasków Edytowane 24 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 I znów kolejny kroczek do przodu. Pobrudziłem huriego, zapuściłem linie dodałem osmolenia. Fajnie wychodzi, przynajmniej mi się podoba. Bazowałem na fotkach, żeby było jakoś tak w miarę realnie. Podmalowałem też podstawkę, jutro robię oświetlenie i model będzie prawie gotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Bardzo ładnie wygląda czekam na podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Jak prawdziwy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Piękna robota! Mam tylko dwa pytania; pierścień na kadłubie przed kołpakiem i wzmocnienia na skrzydłach- nie powinny być usunięte? Ruchoma część owiewki to vacu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Pierścień musze jeszcze raz dokładnie sprawdzić natomiast to do wzmocnień to wydaję mi się że powinno być OK. Owiewka to blaszka Parta. W tym miejscu ogromne dla jarka C za podpowiedź. Fajnie że wam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 a ta zieleń też w realu wystawała tak poza kabinę? Piękne te figurki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Oczywiście że zieleń tak nie wystawała, taśma mi się podkleiła i zamaskowała dodatkowy fragmencik. NIESTETY MUSZĘ PODDAĆ PROJEKT. NIE ZDOŁAŁEM I NIE ZDOŁAM GO UKOŃCZYĆ PRZED KOŃCEM KONKURSU. DZISIAJ WYLECIAŁEM NA BADANIA DO EGIPTU I SAMOLOCIK MUSIAŁ ZOSTAĆ NA PÓŁECZCE. Jeśli kogoś interesuje historia czy wzdycha do filmów o Indianie Dżąsie zapraszam na strony: www.farkha.org http://archeologia1.blox.pl/html;jsessionid=D926F40C88676D35FB9EA5D7CE6878C9.tomcat3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Strasznie szkoda, to był mój faworyt w kategoriach lotniczych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi