rtoipmodest Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Podstawka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Witam! Tempo budowy iście stachanowskie Co to to coś co wylałeś na tory i przejazd Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Spoko to tylko gładż szpachlowa. Bardzo łatwe w obróbce. Kurcze tępo niby duże, codziemmie siedzę do północy, ale nie wiem, czy się wyrobię na Bytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Żeś się uwinął ;) Ale wrzuce, może się komus przyda: a to moj whippet spudła - ten co wyżej zresztą (widać różnice model vs orginał ;) ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Kompletny pojazd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Podstawka: I coś rzeczywistego - Kolej Transsyberyjska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 Skończona podstawka: Pamperki: Całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 ładnie się prezentuje koncepcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 No ładnie A te figurki to będą biali czy czerwoni? Nie wiem czy masz to zdjęcie - to po zdobyciu przez czerwonych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Oczywiście to będą Biali. Ta fota jest w ruskiej knidze, o której pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Pięknie go zrobiłeś. Poza tym niesamowite tempo a przeróbek było sporo. Podziwiam i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Dziś psiknąłem modelik białym Revella. Albo farba to wyjątkowy badziew albo coś sknociłem. Cały model pokrył się barankiem jaki pamiętam z Humbrolli lub jeszcze gorszym. No i coż się okazało. Tam gdzie się bałem wyszło OK. Kichy pojawiły się raczej w niespodzewnych miejscach. Niektóre z nitów wyglądają kiepsko. Może trzeba było użyć drutu 0,2 - wtedy go nie miałem. Zobaczymy czy nie będzie potrzebny debonder. A zatem szpachla, debonder i zmycie całości white spiritem. Foty w bieli - kichy widoczne jak na dłoni: Ma ktoś pomysł jaki kolorek powinien dostać? Skłaniam się ku Olive Drabe Testorsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Witam! Przykra niespodzianka . Łącząc się w bólu - Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 na baranka są dwie metody: 1. wysuszyć dobrze i przejechać suchym pędzlem (oczywiście bez farby!) - baranek powinien zejść w formie proszku 2. jeśli baranek ma niedużą granulację pomalować sidoluxem - sido zwiąże baranka i uzyska się całkiem dobrą powierzchnię. kolor - wszystko co ma olive drab w nazwie, przełamane brązem powinno dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Panowie bez paniki. Normalnie pokąpałbym go w NaOH, ale miałem (chyba) niezabezpieczoną szpachlę. White Spirit i debonder (och jak on zmywa farbę). Jutro z rańca psikne czernią lub jakąś zielenią. malowałem go chińskim aero bo nie chciałem brudzić Paasche. Ale pytanie było o kolor dla Brytoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Koloru nie znam ale powiem, że wcale źle to nie wygląda. Przetrzyj "barana" i jedź dalej. Szpary zaszpachluj delikatnie akrylem (nie wymaga szlifowania bo można wygładzić na mokro). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Albo nie potrafię się wysłowić albo Wy nieuważnie czytacie. Zaraz po pomalowaniu zmyłem debonderem i White Spirit'em. Na lewej gąsce kocyk na którym zasiądzie grajek. Nie używam farb akrylowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Malowanko. Jak przystało na "mistrza aerografu" zacząłem malowanie z osłoną na dyszy Kolorek dobierany na oko Olice Drabe i D Green. Dzięki wczorajszej walce z bdebonderem nity wyglądają dużo ładniej. Jest kilka kiszek, ale da się je raczej podmaskować: Foty z lampą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Hej! No i pięknie ta poczwarę wyciągnąłeś. Super. Nic dodać tylko czekać na ciąg dalszy malowania kiedy tym blachom nadasz głębi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 kiedy tym blachom nadasz głębi.Pozdrawiam Jeśli liczysz na jakieś modne zabiegi typu psiknięcie wnętrza jaśniejszym to nic z tego. Będzie tyko suchy pędzel, wash i brudek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Będzie tyko suchy pędzel, wash i brudek. Myślę, że powinno wystarczyć. Może jeszcze dodasz obicia (?) w okolicach tych drzwi i jakieś przetarcia do gołego metalu na gąsienicach? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 No to malowanie rozpoczęte. Wczoraj psiknąłem ryjek. Biały z Testorsa dawał baranka i zastosowałem Revella. Kładzie się pięknie, acz kolorek jest nieco żółtawy. Wieczorem taśmy i malowanie. Jako, że jestem w gorącej wodzie kąpany, a w weekend mnie nie ma doma, postanowiłem działać. Aero odpadał bo nie miałem zamiaru spać w komorze gazowej Czerwień naniosłem, pędzlem - tapowanie. Wyszło nieźle: Dziś kolorek: Mam nadzieję, że kilku panów przekonało się do uchwytów Teraz pewnie zrobię sobie przerwę i zacznę dopieszczać (kolorami) podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Mam nadzieję, że kilku panów przekonało się do uchwytów Teraz, po malowaniu wyglądają perfekcyjnie. Ale też pod innym kątem zdjęcia zrobiłeś Świetny jest. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Dziś korzystam z 2dniowego urlopu Miast kurować się w łożu trochę malowałem: Podstawka, preshading wyszedł bardzo fajnie: I czołg: Foty bez lampy i dodatkowego oświetlenia - czołg wyszegł nieco ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 gotowa podstawka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi