dawid xd Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) Foty wczorajszej pracy : Silnik : Przymiarki (klapy na silnik) : TYŁ : BOK : Podwozie : Przyczepka (doklejone światła i odblaski) : Edytowane 2 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 no super te fotki, szkoda, że skasowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Popraw foty i będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) No to tak, przód masz krzywo i to strasznie. A niektóre elementy ciężko będzie Ci chyba malować jak już masz przyklejone. Edytowane 2 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 poprzednicy napisali wszystko. Po prostu mało widać na tych zdjęciach... Może warto zainwestować w nowy aparat. Teraz cyfrówkę można kupić za 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 poprzednicy napisali wszystko. Po prostu mało widać na tych zdjęciach... Może warto zainwestować w nowy aparat. Teraz cyfrówkę można kupić za 200 zł Takiego "głupiego Jasia" to pewnie i za 150, ale żeby tylko działał i robił zdjęcia lepsze od tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) To moje uwagi: -2 fotka, widać, ze przód jeep-a jest krzywo sklejony. Dlaczego części od silnika nie są wyszlifowane?; -5 i 6 fotka, uchwyt od kanistra chyba też krzywo sklejony, antene lepiej by było wkleić na końcu, bo może się połamać podczas następnych prac; -9 fotka, tylna ośka też krzywo sklejona; -dlaczego model ma szpachlę w miejscach gdzie jej być nie powinno. Sklejam taki model i to wiem, że części dość ładnie pasują; -kółeczka też bym wkleił dopiero po pomalowaniu pojazdu na kolor bazowy. To chyba tyle ode mnie. Edytowane 2 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Zajefajnie tylna os przykleiłeś !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 No tak sam się przyznam, że widzę parę błędów. Mogłem troszkę odbiec od instrukcji i przykleić na samym początku ramę do podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 No tak sam się przyznam, że widzę parę błędów. No więcej niż pare. Mogłem troszkę odbiec od instrukcji i przykleić na samym początku ramę do podwozia. Yyy??? Ale Ty w ogóle przykleiłeś nie tak jak trzeba wiele rzeczy, model sam w sobie jest z opinii innych, dobry w spasowaniu. A nawet jak coś nie tak to na czystą nie zawierającą dużego wysiłku w myśleniu logikę skoro przykleiłeś osie czy przód krzywo to chyba wiadomo, że coś zrobiłeś nie tak i trzeba odkleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Poprawiłem podwozie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Jeszcze przód, pamiętaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 będzie Ci go ciężko malować bo niektóre części wkleja się już pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 No osie wyglądają już lepiej. będzie Ci go ciężko malować bo niektóre części wkleja się już pomalowane Z tego co Dawid skleił, to ja do malowania bym wywalił kółeczka i karnister,a reszte bym zostawił jak jest i malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 No więc... Trzeba się powoli zabierać do malowania. Całe podwozie pomalować na A30 Olive Drab (pactra) czy trochę jaśniejszy, ciemniejszy?? czy może jeszcze inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Taki jest dobry, możesz też spróbować z A114. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Przez weekend troszkę zrobiłem (PRACA IDZIE DO PRZODU) : Malowanko na kolor Olive Drab Pactra A30 Lekka przymiarka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Malowania nie widać za dobrze. Siedzenia na sucho czy już przyklejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Siedzenia na sucho tylko wsadzone. Maskę zrobić lekko uchyloną?? Czy może tylko tak, żeby była zdejmowana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Ja tam radzę w ogóle przykleic maskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Malowanko przyczepki : Malowanko jeepa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Może się nie znam ale co to są te czarne krechy czy to są otarcia?? a może jakieś kamo Model nawet ładnie wygląda, ale niektóre krzywizny to... Jak już pomalujesz to może coś na pake wrzucisz?? może jakieś cuś podobnego do jakiegoś koca albo karabin pozrdawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Tak te czarne krechy to miały być plamy po oleju (wylany olej). Ale mi nie wyszły. I na żywo lepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 1. Zdjęciaaaa!!! 2. Czy ten model trzyma jakąkolwiek geometrię? 3. Koła nie pomalowane od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Ja się zastanawiam czy ten olej to dobry pomysł. Jakoś one dziwnie wyglądają, nie jak rozlany olej. Dawno nie czepiałem się zdjęć, ale z tych trudno jest coś dostrzec, nie ma za bardzo o czym pisać. Jedynie czego się bardzo doczepię, to jest sklejalność. Części tego modelu, składają się bardzo dobrze, potrzeba minimalnych ilości szpachli, jak to jest, że krzywo posklejane i jeszcze tyle szpachli, w miejscach gdzie nie jest ona potrzebna? Skombinuj jakiś aparat, na pewno ze znajomych ktoś ma, bo nie wierzę, że w tych czasach w każdej klasie nie ma aparatu. Mógłbyś zrobić zbliżenia na karnister, bo mi w nim coś nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi