Piotr D. Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam Chciałem zaprezentować galerię modelu który niemal udało mi się ukończyć;-) W trakcie robienia zdjęć zorientowałem się, że zapomniałem dokończyć reflektor;-) T 26 to trzeci model firmy UM jaki popełniłem. Wypraski były typowe dla modeli tej firmy, nie było specjalnych problemów, obyło się bez szpachli. Jedynie kilka miejsc w których były łączenia części a powinna być gładka powierzchnia zalałem superglutem i wyszlifowałem. Najgorszym elementem były gumowe gąsienice. Nie wiedziałem z której strony to ugryźć, więc po prostu założyłem na koła i nie zawracałem sobie więcej nimi głowy. Model czeka jeszcze lakierowanie. To pewnie tylko moje subiektywne odczucie, ale T-26 w 72, to jakaś pomyłka. Tego modelu prawie nie widać;-) Chociaż może to dlatego, że przyzwyczaiłem się do kartonówek w 1:25. Następnym razem rozejrzę się za czymś większym. edit---- Korzystając z tego, że nagle wyszło słońce, cyknąłem szybko kilka mam nadzieję lepszych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Mi się podoba. A może pokażesz jakieś pudełko od zapałek dla porównania skali? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Superowy maluszek, bardzo ładnie ci wyszedł, lubię te brzdące ruskie z UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ekstra modelik chyba też sobie go kupie ale wersja niemiecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Tank ogólnie ładny , ale proponowałbym pobrudzić nieco gąsienice ,albo przetrzeć chociaż metalizerem , gdyż wyglądają nieco nienaturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Model czysto sklejony, wash chyba nawet jest. Tlumik ladny. Choc faktycznie jakas pigmentowa papka na kola by sie przydala, bo bez niej model wiele traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi