Skocz do zawartości

[galeria] T-26 by UM 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałem zaprezentować galerię modelu który niemal udało mi się ukończyć;-) W trakcie robienia zdjęć zorientowałem się, że zapomniałem dokończyć reflektor;-) T 26 to trzeci model firmy UM jaki popełniłem. Wypraski były typowe dla modeli tej firmy, nie było specjalnych problemów, obyło się bez szpachli. Jedynie kilka miejsc w których były łączenia części a powinna być gładka powierzchnia zalałem superglutem i wyszlifowałem. Najgorszym elementem były gumowe gąsienice. Nie wiedziałem z której strony to ugryźć, więc po prostu założyłem na koła i nie zawracałem sobie więcej nimi głowy. Model czeka jeszcze lakierowanie.

To pewnie tylko moje subiektywne odczucie, ale T-26 w 72, to jakaś pomyłka. Tego modelu prawie nie widać;-) Chociaż może to dlatego, że przyzwyczaiłem się do kartonówek w 1:25. Następnym razem rozejrzę się za czymś większym.

th_t265.jpgth_t264.jpg

th_t263.jpgth_t262.jpgth_t261.jpg

th_t268.jpgth_t267.jpgth_t266.jpg

edit----

Korzystając z tego, że nagle wyszło słońce, cyknąłem szybko kilka mam nadzieję lepszych zdjęć.

th_tt5.jpgth_tt4.jpgth_tt3.jpgth_tt2.jpgth_tt1.jpg

Napisano

Superowy maluszek, bardzo ładnie ci wyszedł, lubię te brzdące ruskie z UM.

Napisano

Ekstra modelik chyba też sobie go kupie ale wersja niemiecka

Napisano

Tank ogólnie ładny , ale proponowałbym pobrudzić nieco gąsienice ,albo przetrzeć chociaż metalizerem , gdyż wyglądają nieco nienaturalnie

Napisano

Model czysto sklejony, wash chyba nawet jest.

Tlumik ladny. Choc faktycznie jakas pigmentowa papka na kola by sie przydala, bo bez niej model wiele traci.