peter Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 No to działam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Trochę zacząłem z błotem Po tym zdjęciu już szpachlówką zrobiłem podstawke więc foty jutro lub później Flak ma już druciano-chusteczkowe siedzenie i osłone celownika bo zauważyłem że coś w tym stylu istniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Ogólnie mi się podoba, zdecydowanie lepszy od mojego T-26, lecz mam wrażenie, że błoto ma czerwony kolor? Dopasowany do pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Dokładnie, to błoto jest za czerwone lub jak ktoś woli rude. Moim zdaniem powinno być czarne lub bardziej brązowo-piaskowe. patrz również, że ma on malowanie zimowe. Popatrz sobie jak to przedstawiają w grach np. BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Błoto jest na wstępie prac, pierwszą brązową plakatówką jak była pod ręką maznąłem żeby zaznaczyć granice ubłocenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Drogę robie na wzór mojej ulic czyli czerniawą Pierwsza warstwa farby, przed chwilą ściągnąłem trochę błota z wózków bo nie naturalnie duzo go było. Jutro druga warstwa, sido na wszystko i druga warstwa w koleiny, śnieg na poboczu, przy koleinach trochę śniegu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 nie moge jakiegoś sensownego zdjęcia podstawce zrobić więc proszę takie w realu fajnie wygląda, jestem zadowolony chociaż teraz zrobiłbym inaczej. skoro takie bagno z ulicy to na pewno część trawy prześwituje i tu mam problem bo mam 2, jedna to jakaś kolejowa pamiętająca komune a druga to posypka ale bardzo soczysta zieleń tej trawy Nie wiem której użyć EDIT: Użyłem kolejarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Podstawki to za dobrze nie widać, ale świeci się jak psu... co do tej maty to bym ją wywalił bo jak mówisz pamieta jeszcze czasy komuny, a posypke możesz molestować pigmentami cudami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Przecież ja to z nudów robię, to nie wyjdzie poza mój pokój Tak se różne rzeczy porobiłem Dzisiaj powinna przyjść paczka z modele który będę robił na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Dzisiaj powinna przyjść paczka z modele który będę robił na poważnie Nie był bym taki pewien... Ja na swoją przesyłkę priorytetową czekam już od 6 lutego (wtedy wysłali)!! Bez niej nie skończę BMP-3, a w dodatku zaczynają mi się ferie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Dlatego lepiej zaopatrywać się w sklepach gdzie maja możliwość wysyłki kurierem - wówczas na drugi dzień od wysyłki mamy towar przed oczami, cena wyższa o 6-8zł od złodziejskiej poczty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Dzisiaj powinna przyjść paczka z modele który będę robił na poważnie a w dodatku zaczynają mi się ferie Jupi, a mi sie kończą Dlatego lepiej zaopatrywać się w sklepach gdzie maja możliwość wysyłki kurierem - wówczas na drugi dzień od wysyłki mamy towar przed oczami, cena wyższa o 6-8zł od złodziejskiej poczty. Nie było mnie w domu 2 dni od zamówienia więc kurier odpadał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Dzięki uprzejmości Poczty Polskiej nie mogę skończyć tego "relaksu" ktoś może sie wypowie o podstawce bo ani mru mru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 ani mru mru Fajny kabaret.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Dzięki za wyczerpującą wypowiedź o podstawce ;P A kabaret fajny bo z Lublina :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Dzięki uprzejmości Poczty Polskiej nie mogę skończyć tego "relaksu" Nie tylko Ty... w poniedziałek chyba rozniosę pocztę Wracając do tematu, to sam chciałem wypróbować tej metody z sodą oczyszczoną (zresztą najlepszej ). Może zrobię BMP-3 zimowego z jakąś podstawką Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Nie tylko Ty... w poniedziałek chyba rozniosę pocztę Jak to zrobisz to Twój model wpadnie w łapki synka Pana z sortowni tak w ramach zemsty za nieuprzejmy danie sie oszukać i nie dopłacenie 5 zł dla kuriera Co do dalszych prac to sam nie wiem co mogę jeszcze zrobić, teraz tylko figurek braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 ktoś może sie wypowie o podstawce bo ani mru mru. będę MRAUUUCZAŁ, jak zaczniesz robic foty bez flash. Zerknij tu i na swoją dioramkę: popatrz jak wygląda trawka na styku drogi , jak wygląda śnieg, kolorystyka itd. Porównaj z własna pracą i wprowadź zmiany, jeśli uważasz za stosowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 1. mam nadzieje że Rafale specjalnie dla mnie nie robiłeś tych zdjęć, mam za oknem identyczny widok 2. skuszę sie o przybrudzenie śniegu i ewentualnie usunięcie jego nadmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Mała zmiana koncepcji, z tego powodu że aparat jest fajny Dwóch klęczących pozuje koło Flaka a korespondent robi foto. Zabarwienie historyczne: Brak tanich sensacji w stylu "lejtnant Kazunow zabił 300 Niemców odłamaną kolbą od karabinu" ale nasz dzielny Misza znalazł temat. Dwóch szeregowych, Pawlow i Kanieckow, unieszkodliwili stanowisko faszystowskiej artyleri przeciw lotniczej z którego kontrewolucjoniści ostrzeliwali samoloty dzielnej Armi Czerwonej. Scena przedstawia robienie zdjęcia na tle działka Oficer pewnie będzie gotowy dziś, w nocy troszkę podłubałem przy nim, jakość trochę gorsza niż w starych Dragonach ale nadrabia detalami w stylu dziurki w pasku których w innych figurkach często nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Pan korespondent nie sprzyjał moim ćwiczeniom cieniowania, w sumie tylko spodnie miały fajne fałdy, na płaszczu poskąpili a twarz byłą fajnie pocieniowana ale musiałem ratować oczy i cieniowanie zniknęło Trochę muszę podmalować ale dam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Będzie fajnie, ale skąd wytrzasnąłeś to niebieskie futerko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 http://mojehobby.pl/show_file.php?src=http://www.mojehobby.pl/zdjecia/9/7/3/1248_3529_4_4.jpg jutro dam foty drugiego żołnierza (z mosinem). Fajnie go dopracowali, dziury w waciaku itp. Obrys garnka w torbie mi sie bardziej od korespondenta podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 (edytowane) Ale kożuszek jest na mankiecikach też biały inaczej by farbował i koszt byłby za duży czapki też raczej były szare, nie niebieskie. Co prawda Finlandia 1939-40, ale czapy mieli te same. Edytowane 17 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 no to go przemaznę a czapki poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi