Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tak jak w tytule. Poszukuję modeli pojazdów używanych przez bundeswerę. Mam wszystkie revella i jeden italiery. Najbardziej interesuje mnie paladyn m109 i mrls oczywiście w skali 1:72 oraz ceny.

Napisano

Nie wiem na jaka skalę Cie to interesuje, ale skoro piszesz ogólnie pojazdy, to ja poleciłbym Ci nietypowo - gotowy model Mercedes-G z firmy Cararama. Ma rewelacyjnie zrobione nadwozie, wymaga troche pracy przeróbkowej. Samochód jest cywilem, wymaga więc zmilitaryzowania

Napisano

hasegawa tłucze leopardy, airfix scorpiony, LEE leosia 2; revel dingo, fenka.....w sumie jakby trochę poszperacto więcej tego znajdziesz

Napisano
Nie wiem na jaka skalę Cie to interesuje, ale skoro piszesz ogólnie pojazdy, to ja poleciłbym Ci nietypowo - gotowy model Mercedes-G z firmy Cararama. Ma rewelacyjnie zrobione nadwozie, wymaga troche pracy przeróbkowej. Samochód jest cywilem, wymaga więc zmilitaryzowania

Napisałem, że w skali 1:72, Roco odpada może visel ale po co?

Napisano
hasegawa tłucze leopardy, airfix scorpiony, LEE leosia 2; revel dingo, fenka.....w sumie jakby trochę poszperacto więcej tego znajdziesz

Hasegaw wiem ale revell i jakiś chiński lee wystarczy. To niemcy wykorzystują scorpiony. Z revella to mam wszystko oprócz mostu na podwoziu leo1a5, nawet po kilka modeli. To gdzie szperać i jak ?

Napisano
Ale masz na pocieszenie PzH 2000 od revella w 1:72 i AS-90 od Trumptera również w 1:72

Pzh2000 to mam już trzy sztuki.

Napisano

Hasegaw wiem ale revell i jakiś chiński lee wystarczy. To niemcy wykorzystują scorpiony. Z revella to mam wszystko oprócz mostu na podwoziu leo1a5, nawet po kilka modeli. To gdzie szperać i jak ?

tu masz sporo modeli w skali 1/72 i 1/76 : http://henk.fox3000.com/index2.htm

Napisano
No właśnie, czy jest jakiś sklep gdzie dostanę Leoparda 2 A6 i 2 A4 Dragona? Ale nie za ~40 zł sztuka...

Wątpię. Raczej koło 50zl a jak już przez internet to i dojdą koszty.

Napisano
Warte są tej ceny te Leosie chociaż?

Fajne zestawy. Te modele są warte do 50zł za szt. - jak za takowe pieniądze masz możliwość to kupuj i nie gadaj...

Napisano
Warte są tej ceny te Leosie chociaż?

Fajne zestawy. Te modele są warte do 50zł za szt. - jak za takowe pieniądze masz możliwość to kupuj i nie gadaj...

Chyba sobie żart stroisz.

Napisano
AS-90 od Trumptera również w 1:72

To plemiona germańskie używały AS-90? Chyba nie?

No pewnie że nie, ale to jeden z niewielu samobieżnych współczesnych haubic.

Bym tego nie powiedział, chyba lepszy jest pzh2000 i coś z RPA ale nie wiem jak ich kołowe działo samobieżne się nazywa.

• 4 weeks later...
Napisano

Napisałem, że w skali 1:72, Roco odpada może visel ale po co?

Pisząc "na jaka skalę" miałem na mysli zakres Twoich poszukiwań, bo wiem że 1:72 (ten merc jest właśnie w tej skali, robię go właśnie w wersji dla WP)