janex Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 (edited) Witam wszystkich w mojej kolejnej relacji. Tym razem "biorę się" za Iveco Turbostar z italeri. Planuję model wykonać w takim oto malowaniu (jak poniżej) nic nadzwyczajnego ale mi się spodobało ale w konfiguracji 6x4, a nie tak jak jest na zdjęciu 4x2. Tak jak widać no focie model zrobię z niskopodwoziówką z revella. A na niej będzie stał walec. Ale to już przyszłość wiec na razie nie będę o tym gadał. W modelu nie będę robił wiele przeróbek choć troszkę ich będzie. Między innymi muszę przedłużyć ramę dodać dodatkową oś napędową. Może jakieś okablowanie. Troszkę pierdółek dodam do wnętrza. Dobra koniec gadania bo i tak mało kto to czyta czas na foty z budowy. Jak na razie pobawiłem się z ramą i z zawieszeniem sami zobaczcie i oceńcie. Na początek sklejona rama z zestawu italeri oraz most: Rozcięta rama: Części które muszę wkleić (nie użyłem polistyrenu bo nie miałem ) Sklejona rama i zaszpachlowana... Nie podobało mi sie to wszystko wiec ramę z powrotem rozkleiłem wszystko jeszcze raz wyszlifowałem i znów zaszpachlowałem niestety nie zrobiłem fotek. Drugi most który dodam(niestety jest z dafa wiec nie pasuje jakoś super do tego mostu z Iveco ale nie miałem nic innego więc uznałem ze takie coś nie będzie najgorsze): Musiałem dorobić poprzeczkę: A tutaj już rama z pełnym zawieszeniem z wszystkimi pierdółkami. Sklejona jak na razie kabina: Czekam na opinie wiem że w zawieszeniu może nie jest wszystko zrobione idealnie i ze różnią się dwa mosty między sobą ale jestem zadowolony z dotychczasowego efektu. Edited February 1, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Fotki nie wchodzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted February 1, 2009 Author Share Posted February 1, 2009 Kurde dziwne ja mam normalnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Hehe może trzeba troche poczekać A mam pytanie masz jakąś dokumentację techniczną, zdjęciową itp? Głównie chodzi mi o okablowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITALERITRUCK Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Mi też się foty nie wyświetlają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted February 1, 2009 Author Share Posted February 1, 2009 Właśnie nie mam nic dotyczącego okablowania. OK postaram się poprawić z fotami, zaraz coś wykombinuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Jak byś znalazł coś o okablowaniu to prosił bym Cię o podzielenie się zdobyczą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted February 1, 2009 Author Share Posted February 1, 2009 Foty już powinny działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 No teraz działają Zaczyna się obiecująco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 janex kiedy ty znajdujesz czas na modele? Który już w tym roku? Zasiadam i kibicuję kolego, a tak pozatym z ten most bardzo pasuje do tego nie wiem czym się przejmujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Zapowiada się fajny TurboStarek W tej konfiguracji będzie napewno fajnie wyglądał A co do okablowania ... Na pewno by się przydało ,patrząc tak teraz na te przeróbki . No nie pozostało nic innego jak życzyć powodzenia Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITALERITRUCK Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 No jak narazie wszystko ładnie się prezentuje oby tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Nie no gabarycik , ciesze się bardzo, powodzenia Janex . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted February 1, 2009 Author Share Posted February 1, 2009 janex kiedy ty znajdujesz czas na modele? Który już w tym roku? W tym roku to mój I model :P A są ferie więc coś trzeba robić na nartach nie jeżdżę więc kleję modele. Dzięki za miłe opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 "W tym roku to mój pierwszy model" Ha ha ha.. no faktyczne bo upłyneło go jak W nagrodę masz http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=5992 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian77 Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Ładnie się zaczęła twoja relacja. Niestety mnie nie obejmują ferie i czasu jak na lekarstwo. Ale tobie życzę wytrwałości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raben Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Ja także się dosiadam do publiczności i potwierdzam słowa kolegi wyżej na razie wszystko wygląda super oby tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Na kabinie już położony pomarańczowy. Nie będę już kład kolejnych warstw. Teraz tylko lekko przeszlifować z niektórych śmieci i nic tylko kłaść bezbarwny. Przyłożyłem żółtą kartkę żeby było widać różnicę: No i reszta: Sory za foty z lampą ale się zapomniałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Fajnie, tylko ja nadkola i te atrapy zrobił bym na szaro, ale to Twój model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Popatrz na 1 fote. Model robię zgodnie z oryginałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Ojeja... Wojtek skąd miałeś taką zawiechę tylną? Chodzi mi o resor trapezoidalny. Ja do Mietka Drabiny chcę go zrobić z polistyrenu, ale jak by był taki do dyspozycji, to by było mniej roboty. Kabina wygląda ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Zawieche miałem od kumpla i wiem że już takiej nie ma. A jest bodajże z modelu dafa 95 z italeri. O taki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Bardzo ładny kolorek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 No no janex... ładnie Ci to idzie ale czyżbyś się przeprowadził bo masz ciekawą miejscowość w opisie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 Nie nie przeprowadziłem się Górny Śląsk - Oberschlesien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts