janex Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 (edytowane) Witam wszystkich w mojej kolejnej relacji. Tym razem "biorę się" za Iveco Turbostar z italeri. Planuję model wykonać w takim oto malowaniu (jak poniżej) nic nadzwyczajnego ale mi się spodobało ale w konfiguracji 6x4, a nie tak jak jest na zdjęciu 4x2. Tak jak widać no focie model zrobię z niskopodwoziówką z revella. A na niej będzie stał walec. Ale to już przyszłość wiec na razie nie będę o tym gadał. W modelu nie będę robił wiele przeróbek choć troszkę ich będzie. Między innymi muszę przedłużyć ramę dodać dodatkową oś napędową. Może jakieś okablowanie. Troszkę pierdółek dodam do wnętrza. Dobra koniec gadania bo i tak mało kto to czyta czas na foty z budowy. Jak na razie pobawiłem się z ramą i z zawieszeniem sami zobaczcie i oceńcie. Na początek sklejona rama z zestawu italeri oraz most: Rozcięta rama: Części które muszę wkleić (nie użyłem polistyrenu bo nie miałem ) Sklejona rama i zaszpachlowana... Nie podobało mi sie to wszystko wiec ramę z powrotem rozkleiłem wszystko jeszcze raz wyszlifowałem i znów zaszpachlowałem niestety nie zrobiłem fotek. Drugi most który dodam(niestety jest z dafa wiec nie pasuje jakoś super do tego mostu z Iveco ale nie miałem nic innego więc uznałem ze takie coś nie będzie najgorsze): Musiałem dorobić poprzeczkę: A tutaj już rama z pełnym zawieszeniem z wszystkimi pierdółkami. Sklejona jak na razie kabina: Czekam na opinie wiem że w zawieszeniu może nie jest wszystko zrobione idealnie i ze różnią się dwa mosty między sobą ale jestem zadowolony z dotychczasowego efektu. Edytowane 1 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Fotki nie wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Kurde dziwne ja mam normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Hehe może trzeba troche poczekać A mam pytanie masz jakąś dokumentację techniczną, zdjęciową itp? Głównie chodzi mi o okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Mi też się foty nie wyświetlają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Właśnie nie mam nic dotyczącego okablowania. OK postaram się poprawić z fotami, zaraz coś wykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Jak byś znalazł coś o okablowaniu to prosił bym Cię o podzielenie się zdobyczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Foty już powinny działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No teraz działają Zaczyna się obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 janex kiedy ty znajdujesz czas na modele? Który już w tym roku? Zasiadam i kibicuję kolego, a tak pozatym z ten most bardzo pasuje do tego nie wiem czym się przejmujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Zapowiada się fajny TurboStarek W tej konfiguracji będzie napewno fajnie wyglądał A co do okablowania ... Na pewno by się przydało ,patrząc tak teraz na te przeróbki . No nie pozostało nic innego jak życzyć powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No jak narazie wszystko ładnie się prezentuje oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Nie no gabarycik , ciesze się bardzo, powodzenia Janex . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 janex kiedy ty znajdujesz czas na modele? Który już w tym roku? W tym roku to mój I model :P A są ferie więc coś trzeba robić na nartach nie jeżdżę więc kleję modele. Dzięki za miłe opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 "W tym roku to mój pierwszy model" Ha ha ha.. no faktyczne bo upłyneło go jak W nagrodę masz http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=5992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian77 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Ładnie się zaczęła twoja relacja. Niestety mnie nie obejmują ferie i czasu jak na lekarstwo. Ale tobie życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Ja także się dosiadam do publiczności i potwierdzam słowa kolegi wyżej na razie wszystko wygląda super oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Na kabinie już położony pomarańczowy. Nie będę już kład kolejnych warstw. Teraz tylko lekko przeszlifować z niektórych śmieci i nic tylko kłaść bezbarwny. Przyłożyłem żółtą kartkę żeby było widać różnicę: No i reszta: Sory za foty z lampą ale się zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Fajnie, tylko ja nadkola i te atrapy zrobił bym na szaro, ale to Twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Popatrz na 1 fote. Model robię zgodnie z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ojeja... Wojtek skąd miałeś taką zawiechę tylną? Chodzi mi o resor trapezoidalny. Ja do Mietka Drabiny chcę go zrobić z polistyrenu, ale jak by był taki do dyspozycji, to by było mniej roboty. Kabina wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Zawieche miałem od kumpla i wiem że już takiej nie ma. A jest bodajże z modelu dafa 95 z italeri. O taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Bardzo ładny kolorek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 No no janex... ładnie Ci to idzie ale czyżbyś się przeprowadził bo masz ciekawą miejscowość w opisie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Nie nie przeprowadziłem się Górny Śląsk - Oberschlesien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi