Bartek1994 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Witam! Chciałbym wam zaprezentować mój pierwszy model co prawda dopiero jest w trakcie składania ale...... Samolot będzie tak pomalowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Skądś to znam... Aaaa Stąd: Bardzo fajny model. Widzę, że skrzydła masz za sobą, w szybach po bokach były dziury, pozbyłeś się ich? (bo na zdjęciach nie widać) Radze kupić jakiego płynu do zmiękczania kalek, bo inaczej będzie trudno je na tej powierzchni ułożyć. Siadam i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Bartek1994 jak chcesz to mam kalke na zbyciu do tego modelu jak by ci tam cos nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Bartek1994 jak chcesz to mam kalke na zbyciu do tego modelu jak by ci tam cos nie wyszło. Zobaczę jak będzie, ale dzięki ;) Bardzo fajny model. Widzę, że skrzydła masz za sobą, w szybach po bokach były dziury, pozbyłeś się ich? (bo na zdjęciach nie widać) Tak, pozbyłem się ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jego ekscelencja Biskup zawsze marzył o Takim służbowym samolocie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Właśnie dziś będzie malowany Niestety nie mam czarnej farby i parę elementów po prostu domaluję później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 I takie są efekty po nałożeniu pierwszej warstwy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Witam Jakoś zawsze jak patrzę na ten samolot wzbudza we mnie bardzo pozytywne emocje. Miałem przyjemność oglądać go dawno temu w locie. Piękna sprawa. Trzymam kciuki i będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Ustawienie lotek (Tak to się nazywa ? ) jest zamierzone Czyli jedne w dół drugie do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Ha moją przygodę z samolotami też zacząłem od tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Mam zwidy czy koniec lewego skrzydła jest niesklejony do końca? Warto by to przed malowaniem poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 O kurde, rzeczywiście niesklejone :/ Bartek1994, popraw póki możesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 A taśma to pies?Czerwony pasowałoby nakladać nie od ręki.....I osłona silnika nie dopasowana i nie wyszlifowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 A masz swastykę ? Z tego co słyszałem "cenzura" dotarła i do modelarzy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam ! po długim czasie skończyłem tego junkersa Niestety swastykę musiałem sam zrobić. Z osłoną silnika siedziałem 2 godziny i wyszło jak wyszło, gdy już sie udało "dopasować" wolałem nie ruszać nieoszlifowanych miejsc bo sie rozłaziło. Jestem zadowolony z tego modelu, w końcu to mój pierwszy. Jutro porobię fotki i coś wrzucę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 No to czekamy na galerię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Jestem zadowolony z tego modelu, w końcu to mój pierwszy. Ludzie troche wyrozumiałości, to jego pierwszy model i możecie go łatwo zniechęcić (wiem coś o tym ale nie z własnego doświadczenia)... brabazon, niech się chłopak uczy, ma jeszcze czas Z tym malowaniem mogłeś pomyśleć ale i tak wygląda ładnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 To niech się uczy na hobby bossach a nie starych i do tego italerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 o niech się uczy na hobby bossach a nie starych i do tego italerach Spokojnie... ludzie no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 No to pomodelowane, miałem robić zdjęcia ale....... moja babcia razem z serwetką zwealiła model .... niebyło co zbierać więc trafił do śmieci To niech się uczy na hobby bossach a nie starych i do tego italerach Będę się uczył na czym mi się żywnie podoba A jak Ci się coś nie podoba to nie pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Bartek nie zwracaj uwagi na takich ludzi jak ten burak Jakim klejem kleisz? Bo skoro się tak łatwo modelik rozsypał i na pierwszej stronie pisałeś, że przy szlifowaniu Ci się części rozłażą, to może wina kleju? Do brabazon - uspokój się człowieku, bo coś za chamski i wulgarny jesteś. Co Ci przeszkadza jakiej firmy skleja modele, Twoje pieniądze? No nie, więc jak już masz coś napisać, to lepiej nic nie pisz. Też się uczyłem głównie na Revellach, Italerii i Hasegwie. Między ludźmi istnieje coś takiego jak kultura osobista. Zastanów się nad sobą... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Jakim klejem kleisz? http://agtom.eu/product_info.php?cPath=107_115&products_id=1557&osCsid=5341c1a925ec1eef7d48772b94b1884b HUMBROL Klej z pędzelkiem LIQUID POLY 28ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 to nie wiem co jest nie tak, bo ten Twój model chyba za bardzo łamliwy jest, spróbuj klejem Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 ten Twój model chyba za bardzo łamliwy jest Popełniłem ostatnio model junkersa ju-87 stuka z tamiyi (chyba tak to sie pisze), założe galerie to zobaczycie. Ten model kleiłem tym samym klejem i juz kilka razy spadł (np. jak wieszałem pod lampą) i sie trzyma kupy dalej tylko zgubiłem antenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi