Skocz do zawartości

Hetzer 1:35, (Dragon) Budapeszt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich kolegów, chciałbym zaprezentować wam dioramę mojego autorstwa. Można ja było oglądać na Wystawie w Muzeum Techniki. Gdybym robił ja jeszcze raz, zamiast gipsowej zastosował bym świetna ruinkę miniartu. Koszt, bez uwzględnienia farb, Hetzer 100zł, blaszki Abera(zestaw podstawowy+błotniki)50+26zł, figury25 zł, ruinka 30 zł, chińska ramka z tesco(nie polecam)25zł, bruk z murkiem Miniartu 45zł. Życzę miłego oglądania

obraz424oc0.th.jpg obraz426dr0.th.jpg obraz428ov3.th.jpg

obraz429vi6.th.jpg obraz431gy9.th.jpg obraz432pr8.th.jpg

obraz434oj1.th.jpg obraz435ta3.th.jpg obraz438qn2.th.jpg

obraz439rj9.th.jpg obraz440aj3.th.jpg obraz441ao6.th.jpg

obraz442rq2.th.jpg obraz443qj8.th.jpg obraz444zo9.th.jpg

obraz445uw4.th.jpg

Napisano

scenka fajna,podoba mi sie gruz i zawalona,wewnetrzna czesc domku.osobiscie bym troche bardziej wyloszowal ludziki i tanka oraz dal jakies obicia i syf.ale jak kto woli.ogolnie podoba mi sie

Napisano

do weatheringu nie ma co przekonywać, bo jest i taka interpretacja jak kolegi , i mocniej "fikcyjna" - co do gruzu, to zbytnio ceglasty, jakies akcenty jasnego tynku sporo by wniosły.

pisząc jako teoretyk..bo to modne teraz

pzdr.

• 1 year later...
Napisano

A ja jestem na tak! Bardzo ładnie pomalowany czołg i figurki, szczególnie kamuflaże. Może troszkę tego pyłu za dużo, ale diorama bardzo sympatyczna.

Napisano

Dioramka bardzo ładna choć modelarsko (malarsko) nierówna - bardzo dobry model czołgu i dużo słabsze figurki (brak cieniowania, pasków od broni).

Ogólnie jednak jako całość mi się podoba

Pozdrawiam

Napisano
pisząc jako teoretyk..bo to modne teraz

Ty Rafał i teoria! Toć to Ty stachanowcem modelarskim jesteś ( w dobrym znaczeniu tego słowa).