subgrafik Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 a kto ci powiedział, że ja do akryli modelarskich używam. zapomniałem napisać, że to chodzi o artystyczne akryle. No widzisz ja to wiem ale wielu mogloby sobie pedzelke czy farby popsuc poprzez takie niescislosc. Pozdrawiam pawel PS. Swoja droga ze wszystkimi artystycznymi akrylami tez terpentiny nie zmieszasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 PS. Swoja droga ze wszystkimi artystycznymi akrylami tez terpentiny nie zmieszasz Ale z olejnymi artystycznymi to ze wszystkimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Prace nad panterą idą do przodu, niebawem wrzucę zdjęcia ale tym razem chciałbym poznać waszą opinię o gąsienicach Magic Track oraz o sposobach składania ich. Złożyłem jedną gąsienice "na sucho" i zastanawiam się czy posmarować ją po całości klejem w pędzelku czy rozwalić to i sklejać każde ogniwko osobno. Słucham waszych rad. tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 i zastanawiam się czy posmarować ją po całości klejem w pędzelku czy rozwalić to i sklejać każde ogniwko osobno. Słucham waszych rad. Kup Friule Kiedyś jak bawiłem się tego typu gąskami to sklejałem każde ogniwko osobno. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Kup Friule rozwiązanie najlepsze, mam do Tygrysa, polecam chciałem się dowiedzieć czy wersje Panther A i G miały te same gąsienice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 chciałem się dowiedzieć czy wersje Panther A i G miały te same gąsienice??? D miała wczesne: http://www.allegro.pl/item593920716_friulmodel_atl_33_gasienice_do_panther_ausf_d.html A/G ma późne: http://www.allegro.pl/item594554109_friulmodel_atl_08_gasienice_do_panther_ausf_a_g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 O fajnie. Ostatnio patrzałem sobie na niego w sklepie. A w jakim sklepie ? Nie mogę nigdzie tego modelu dostać Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Dzięki reggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 A w jakim sklepie ? Nie mogę nigdzie tego modelu dostać Pzdr Wejdź na stronę martoli i tam jest na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Ja ogniwkowe gąsienice sklejam pojedynczo Contactą Revella. Klej długo schnie, więc sklejam całą gąskę, czekam kilkanaście minut aż klej zwiąże ostanie ogniwa, a potem zakładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 A w jakim sklepie ? Nie mogę nigdzie tego modelu dostać Pzdr Wejdź na stronę martoli i tam jest na pewno Na stronie to sobie może być, mnie interesuje gdzie mogę kupić ten model. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Seb jak byłem w Rzeszowie tam niedaleko mnie, to była, ale nie gwarantuję jej obecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Na stronie to sobie może być, mnie interesuje gdzie mogę kupić ten model. No wiesz ja kupiłem w jadarze ponad miesiąc temu... tydzień temu widziałem taką samą w tora tora tora w warszawie a ul.targowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 widziałem taką samą w tora tora tora w warszawie a ul.targowej No, to już jakiś konkret, będę dzwonił. Dzięki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Jakoś to idzie do przodu.... narazie to jestem tak sobie z tego zadowolony...ale oceńcie sami. Przepraszam z jakoś zdjęć ale narazie lepszych nie zrobie trzeba chyba zainwestować z namiot bezcieniowy, ale to po wypłacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Pantera sklejona może jutro wrzucę fotki. Teraz porzejbuję waszych rad apropo aero planuję kupić ten zestaw --> http://www.allegro.pl/item606381343_kompresor_ma_2000_aerograf_ew770_promocja_sklep.html myślicie, że jak na pierwsze aero to będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Pantera sklejona może jutro wrzucę fotki. Teraz porzejbuję waszych rad apropo aero planuję kupić ten zestaw --> http://www.allegro.pl/item606381343_kompresor_ma_2000_aerograf_ew770_promocja_sklep.html myślicie, że jak na pierwsze aero to będzie dobry? Mam taki zestaw od roku i narazie nie rozpadł się . Jedyne co siadło to uszczelka pod dyszą. A na to jest przepis na forum. Paredziesiąt godzin malowania "co pod ręką" dla nauki i pobyt w dłoniach mojego syna (zwanego w okolicy destruktorem) to jak dla mnie znaczy że jest OK. PS firma Luminar ma ten towar taniej niz na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Kupiłem ten kompresor za 339 zł, w sklepie modelarskim na Conrada (W-Wa), jeszcze go nie używałem, ale z opinii innego użytkownika wynika, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Tak się nieśmiało wtrącę, Meksyk89 ten kompresor można tanio kupić tu: http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?cPath=56_150_222&products_id=22128&osCsid=c250ec0959787e41909b53868fde49ca¤cy=PLN w dodatku przesyłka kurierem gratis. Sam u nich kupowałem dla siebie i paru znajomych i nie było skuchy. Mają też różne aerografy MAR'a, więc może uda Ci się parę groszy zaoszczędzić. I po reklamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzieki elrogalo znalazłem aero http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?cPath=56_171_212&manufacturers_id=58&products_id=11075&osCsid=a143edf68f80efd8fb186e078f49924f¤cy=PLN czy on dwu fuknctjny jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Maluję takim ze 3 lata tylko producent inny Dla mnie jest bardzo dobry i jest dwu funkcyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Mały update I tu mam problem z umieszczeniem zapasu... ogniwka nie pasuja do uchwytów..... powiększyłem otwory i ogniwko jakotako wchodzi tylko teraz zawleczka nie chce wejść. Co robić? Zdjęcia jakością nie powalają ale prosze o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Przy mojej Jagdpantherze było tak samo - trzeba pocienić mocowania tak jak zrobiłeś, a dodatkowo ściąć bieżnik z ogniwek i ewentualnie je jeszcze trochę "dopłaszczyć" z niewidocznej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Ja robiłem też tak i ponadto jeszcze po zamocowaniu ogniwek przewierciłem otwory w uchwycie oraz wyszlifowałem wiertłem lekki rowek pod drucik . Ładnie ci idzie i czekam na malunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi