Skocz do zawartości

Panther G 1/35 Dragon

Meksyk89

Rekomendowane odpowiedzi

a kto ci powiedział, że ja do akryli modelarskich używam. zapomniałem napisać, że to chodzi o artystyczne akryle.

No widzisz ja to wiem ale wielu mogloby sobie pedzelke czy farby popsuc poprzez takie niescislosc.

Pozdrawiam

pawel

PS. Swoja droga ze wszystkimi artystycznymi akrylami tez terpentiny nie zmieszasz.

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Prace nad panterą idą do przodu, niebawem wrzucę zdjęcia ale tym razem chciałbym poznać waszą opinię o gąsienicach Magic Track oraz o sposobach składania ich. Złożyłem jedną gąsienice "na sucho" i zastanawiam się czy posmarować ją po całości klejem w pędzelku czy rozwalić to i sklejać każde ogniwko osobno. Słucham waszych rad.

obrazy.jpg

tak to wygląda.

i zastanawiam się czy posmarować ją po całości klejem w pędzelku czy rozwalić to i sklejać każde ogniwko osobno. Słucham waszych rad.

Kup Friule

Kiedyś jak bawiłem się tego typu gąskami to sklejałem każde ogniwko osobno.

Pzdr

A w jakim sklepie ? Nie mogę nigdzie tego modelu dostać

Pzdr

Wejdź na stronę martoli i tam jest na pewno

Na stronie to sobie może być, mnie interesuje gdzie mogę kupić ten model.

Pzdr

Na stronie to sobie może być, mnie interesuje gdzie mogę kupić ten model.

No wiesz ja kupiłem w jadarze ponad miesiąc temu... tydzień temu widziałem taką samą w tora tora tora w warszawie a ul.targowej

Jakoś to idzie do przodu.... narazie to jestem tak sobie z tego zadowolony...ale oceńcie sami. Przepraszam z jakoś zdjęć ale narazie lepszych nie zrobie

obraz018h.jpg

obraz019l.jpg

obraz020k.jpg

obraz021.jpg

obraz022s.jpg

obraz023d.jpg

trzeba chyba zainwestować z namiot bezcieniowy, ale to po wypłacie

• 2 weeks later...
Pantera sklejona może jutro wrzucę fotki. Teraz porzejbuję waszych rad apropo aero planuję kupić ten zestaw --> http://www.allegro.pl/item606381343_kompresor_ma_2000_aerograf_ew770_promocja_sklep.html myślicie, że jak na pierwsze aero to będzie dobry?

Mam taki zestaw od roku i narazie nie rozpadł się .

Jedyne co siadło to uszczelka pod dyszą. A na to jest przepis na forum.

Paredziesiąt godzin malowania "co pod ręką" dla nauki i pobyt w dłoniach mojego syna (zwanego w okolicy destruktorem) to jak dla mnie znaczy że jest OK.

PS

firma Luminar ma ten towar taniej niz na allegro

Kupiłem ten kompresor za 339 zł, w sklepie modelarskim na Conrada (W-Wa), jeszcze go nie używałem, ale z opinii innego użytkownika wynika, że działa

Tak się nieśmiało wtrącę, Meksyk89 ten kompresor można tanio kupić tu:

http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?cPath=56_150_222&products_id=22128&osCsid=c250ec0959787e41909b53868fde49ca&currency=PLN

w dodatku przesyłka kurierem gratis. Sam u nich kupowałem dla siebie i paru znajomych i nie było skuchy. Mają też różne aerografy MAR'a, więc może uda Ci się parę groszy zaoszczędzić.

I po reklamie...

Mały update

obraz024p.jpg

obraz025u.jpg

obraz034k.jpg

obraz033b.jpg

obraz032f.jpg

obraz031nze.jpg

obraz030o.jpg

obraz029.jpg

obraz028v.jpg

obraz027eiq.jpg

I tu mam problem z umieszczeniem zapasu... ogniwka nie pasuja do uchwytów..... powiększyłem otwory i ogniwko jakotako wchodzi tylko teraz zawleczka nie chce wejść. Co robić?

obraz035yjt.jpg

Zdjęcia jakością nie powalają ale prosze o wyrozumiałość

Przy mojej Jagdpantherze było tak samo - trzeba pocienić mocowania tak jak zrobiłeś, a dodatkowo ściąć bieżnik z ogniwek i ewentualnie je jeszcze trochę "dopłaszczyć" z niewidocznej strony.

Ja robiłem też tak i ponadto jeszcze po zamocowaniu ogniwek przewierciłem otwory w uchwycie oraz wyszlifowałem wiertłem

lekki rowek pod drucik . Ładnie ci idzie i czekam na malunki .