Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Nie ma fotek, widzę tylko cały bbcode :(

To może byś pomógł koledze !

Poprawiona fotka kolegi :

5ec96fe52283e2b0med.jpg

49b54cb09b86d257med.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Kolego generalnie model fajny! Co do osi tylnich to według mnie powinny być troszkę przesunięte bliżej kabiny! Zdradź co będzie izoterma, chłodnia, firanka, burtówka? Mam jeszcze pytanie czym malowałeś kabinę?

P.S Skoro to model nie skończony to powinien być chyba w dziale ,,warsztat,,

Napisano

Sam mam nie raz z tym problemy i próbuje nie raz tysiąc razy aby umieścić zdjęcie.

Mam radę dla eKrystian gdy piszesz posta i umieszczasz zdjęcie użyj opcji Podgląd, żeby sprawdzić czy wszystko jest okej.

Model jak na razie dobrze się prezentuje.

Napisano

Sam mam nie raz z tym problemy i próbuje nie raz tysiąc razy aby umieścić zdjęcie.

Mam radę dla eKrystian gdy piszesz posta i umieszczasz zdjęcie użyj opcji Podgląd, żeby sprawdzić czy wszystko jest okej.

Model jak na razie dobrze się prezentuje.

Wszystko jest ok ! Nie moja wina, że fotosik jest do dupy i się wczytuje długo zdjęcie, nie do mnie pretensje niektórych linków nie można już brać z fotosika bo tylko PRO (Czy jak im tam mogą brać). Ja dałem ok i się wszystko wyświetla tylko długo.

PS : Zawsze sprawdzam posta i się akurat wyświetlało zdjęcie.

Napisano

Model z daleka wygląda bardzo fajnie Ale czy mógłby kolega zapodać więcej dokładniejszych fotek tego pięknego cuda ??

Ps. I jak bd wrzucał fotki to proponuje ten serwer

Napisano

Fajna eReczka Ale przydały by się dokładniejsze fotki Chciał bym zobaczyć na przykład fotki wnętrza ,bo wydaje mi się że jest ciekawe

Pozdrawiam.

Napisano (edytowane)

Dodałem kilka fotek scania jeszcze nie jest w 100% skończona musze jeszcze naklejki na pakę zrobić i nakleić

1c296c5675d3f246med.jpg

d7fa77e53ed3c66amed.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Na dole widać "ugryzioną" kalkę. A tuż nad nią ubytek farby, albo inna farba o kolorze białym.

dd89bcea0e346381qa9.jpg

Co do zdjęć - poczytaj sobie tematy związane z fotografowaniem modeli.

• 1 month later...
Napisano

Dodaje ostateczne zdjęcia scani zrobiłem do niej przyczepę myślę że lo ostateczny wygląd dobra daje zdjęcia

b796c2c0ac02badfmed.jpgbbd6bb2d9685142emed.jpg

20d40d2306c30f5cmed.jpg

145c0d497fafc579med.jpg

Napisano

Szczerze mówiąc to krzywa jakaś ta zabudowa Ścianki nie równe .Też jestem zdania że krótka trochę ta przyczepa. Ale za koncepcje na model i chęć budowy takiego zestawu

Pozdrawiam.

Napisano

Witam dodaje jeszcze kilka zdjęć ale postanowiłem zrobić naklejki na cały zestaw będą podobne jak na mercedesie czyli MLEKOVITA

1d85e26a0348c38bmed.jpg

276514709f972debmed.jpg

c0e24aed9abf37afmed.jpg

Napisano
Tandem zbyt krótki
krótka trochę ta przyczepa
tandem za krótki

Nie zgodzę się. Istnieją krótkie tandemy, przeznaczone do długich solówek. Widziałem kilka razy taki zestaw na drodze. Poza tym:

miałem wymiary

Przestańcie traktować modelarstwo, jako odwzorowywanie konkretnych pojazdów... A przynajmniej nie wymagajcie tego od innych, bo w tworzeniu fikcyjnych modeli nie ma nic złego. Z takim podejściem nie mógłby istnieć dział modelarstwa SF...

Fotka znaleziona na szybko (Waga Ciężka):

scania124l420inkerwihlb.th.jpg

A tak w ogóle, to mnie się ten zestaw podoba. Przydałoby się tylko urozmaicić te ściany zabudowy.

Pozdrowienia.

Napisano

Zgodze sie z tobą Jarek że istnieją takie przyczepy ale są zazwyczaj do dłuższych solówek tak jak mowisz . Tutaj jednak chyba nie jest solówka zaliczana do tych dłuższych , chociaż jak wspomniał trucknology rozstaw osi jest za duży , moim zdaniem to wyglada troche brzydko . Ale ważne żeby autorowi sie podobało .

Napisano

Faktycznie tylne osie/mosty przesunięte są zbyt daleko do tyłu (środkowa powinna być na wysokoci środka paki). Natomiast przyczepa jak najbardziej może być krótka nawet do krótkiej solówk. W takim razie co powiedzieć o zestawie, w którym np. scania ciągnie przyczepę od stara nie dość, że jest krótka i niska, to na dodatek węższa od solówki.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam dodaje jeszcze kilka fotek tym razem skończonej scani zrobiłem na cały zestaw naklejki z firmy MLEKOVITA

84d394509690262fmed.jpg

b2ea241c041a3129med.jpg

sorki za kiepskie zdjęcia robiłem telefonem