dragon Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 (edytowane) Witam chciałbym pokazać wam swój model auto nie jest do końca skończone ale co tu dużo gadać daje fotki www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49b54cb09b86d257.html][/url] www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=95d05f6828036594]http://images46.fotosik.pl/64/9 Edytowane 15 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Nie ma fotek, widzę tylko cały bbcode :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 (edytowane) Nie ma fotek, widzę tylko cały bbcode :( To może byś pomógł koledze ! Poprawiona fotka kolegi : Edytowane 15 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Kolego generalnie model fajny! Co do osi tylnich to według mnie powinny być troszkę przesunięte bliżej kabiny! Zdradź co będzie izoterma, chłodnia, firanka, burtówka? Mam jeszcze pytanie czym malowałeś kabinę? P.S Skoro to model nie skończony to powinien być chyba w dziale ,,warsztat,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Nie ma fotek, widzę tylko cały bbcode :( To może byś pomógł koledze ! Sam mam nie raz z tym problemy i próbuje nie raz tysiąc razy aby umieścić zdjęcie. Mam radę dla eKrystian gdy piszesz posta i umieszczasz zdjęcie użyj opcji Podgląd, żeby sprawdzić czy wszystko jest okej. Model jak na razie dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Kolego ma to być chłodnia a kabinę malowałem sprejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Nie ma fotek, widzę tylko cały bbcode :( To może byś pomógł koledze ! Sam mam nie raz z tym problemy i próbuje nie raz tysiąc razy aby umieścić zdjęcie. Mam radę dla eKrystian gdy piszesz posta i umieszczasz zdjęcie użyj opcji Podgląd, żeby sprawdzić czy wszystko jest okej. Model jak na razie dobrze się prezentuje. Wszystko jest ok ! Nie moja wina, że fotosik jest do dupy i się wczytuje długo zdjęcie, nie do mnie pretensje niektórych linków nie można już brać z fotosika bo tylko PRO (Czy jak im tam mogą brać). Ja dałem ok i się wszystko wyświetla tylko długo. PS : Zawsze sprawdzam posta i się akurat wyświetlało zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Model z daleka wygląda bardzo fajnie Ale czy mógłby kolega zapodać więcej dokładniejszych fotek tego pięknego cuda ?? Ps. I jak bd wrzucał fotki to proponuje ten serwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Fajna eReczka Ale przydały by się dokładniejsze fotki Chciał bym zobaczyć na przykład fotki wnętrza ,bo wydaje mi się że jest ciekawe Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) Dodałem kilka fotek scania jeszcze nie jest w 100% skończona musze jeszcze naklejki na pakę zrobić i nakleić Edytowane 17 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Na dole widać "ugryzioną" kalkę. A tuż nad nią ubytek farby, albo inna farba o kolorze białym. Co do zdjęć - poczytaj sobie tematy związane z fotografowaniem modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Dodaje ostateczne zdjęcia scani zrobiłem do niej przyczepę myślę że lo ostateczny wygląd dobra daje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Tandem zbyt krótki , a paka na scanii wydaje mi się że troche za wysoka , ale moze mi sie wydaje . Wzorowałes sie na jakis wymiarach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Tak miałem wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Szczerze mówiąc to krzywa jakaś ta zabudowa Ścianki nie równe .Też jestem zdania że krótka trochę ta przyczepa. Ale za koncepcje na model i chęć budowy takiego zestawu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 No tak, tandem za krótki, a rozstaw osi w solówce za długi... wysokość ok Co z kierownicą się stało ? Czyżby już miała za sobą ponad 3 miliony km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam dodaje jeszcze kilka zdjęć ale postanowiłem zrobić naklejki na cały zestaw będą podobne jak na mercedesie czyli MLEKOVITA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Tandem zbyt krótki krótka trochę ta przyczepa tandem za krótki Nie zgodzę się. Istnieją krótkie tandemy, przeznaczone do długich solówek. Widziałem kilka razy taki zestaw na drodze. Poza tym: miałem wymiary Przestańcie traktować modelarstwo, jako odwzorowywanie konkretnych pojazdów... A przynajmniej nie wymagajcie tego od innych, bo w tworzeniu fikcyjnych modeli nie ma nic złego. Z takim podejściem nie mógłby istnieć dział modelarstwa SF... Fotka znaleziona na szybko (Waga Ciężka): A tak w ogóle, to mnie się ten zestaw podoba. Przydałoby się tylko urozmaicić te ściany zabudowy. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgodze sie z tobą Jarek że istnieją takie przyczepy ale są zazwyczaj do dłuższych solówek tak jak mowisz . Tutaj jednak chyba nie jest solówka zaliczana do tych dłuższych , chociaż jak wspomniał trucknology rozstaw osi jest za duży , moim zdaniem to wyglada troche brzydko . Ale ważne żeby autorowi sie podobało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Faktycznie tylne osie/mosty przesunięte są zbyt daleko do tyłu (środkowa powinna być na wysokoci środka paki). Natomiast przyczepa jak najbardziej może być krótka nawet do krótkiej solówk. W takim razie co powiedzieć o zestawie, w którym np. scania ciągnie przyczepę od stara nie dość, że jest krótka i niska, to na dodatek węższa od solówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam dodaje jeszcze kilka fotek tym razem skończonej scani zrobiłem na cały zestaw naklejki z firmy MLEKOVITA sorki za kiepskie zdjęcia robiłem telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi