mzmichal Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Prace dzisiaj ruszyły, jak na razie na niskich obrotach . Chcę się nacieszyć modelem. Planowo idzie pod wykonaną naczepę. Kolor czerwono-czarny. Muszę się pobawić z taśmą maskującą. Myślałem o takim rodzaju malowania: Tutaj jest inbox sklejona rama: ośki do przeszlifowania(z jednej strony jest spasowane, a z drugiej zaś widoczny odstęp): PIMP MY MOUSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Jeśli to ma być do czarno czerwonej naczepy to wybrał bym to drugie malowanie. Jasne kolory ciągnika będą gryzły się z ciemną naczepą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 bardzo dobry wybór ja mam ten model jest on rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Czerwono czarny będzie ok schemat podziału barw jak na 1 focie i proszę dołącz do mnie i zrób białą ramę bedzie szałowo wyglądał mój jest ciemnoniebieski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Myślałem żeby pomalować na bazowy kolor czerwony z elementami czarnych pasków. Biała rama Nie wiem. Tutaj przymiarka i napotkany błąd: Tylnia oś skrzywiona : Byłbym wdzięczny jaktoś by mi doradził co mam z tym zrobić. Ja mykam do Opola, na uczelnie. Kolejna część relacji z prac na weekend jak wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Nie nie, tylko nie biała rama Jak już to srebrna lepiej będzie się prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Lokówko suszarka od mamy podgrzać i delikatnie próbować prostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 W końcu, ktoś robi peterbilta.... Czekam na więcej fotek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Niektóre części jeszcze nie przyklejone rzut na całość: tylne zawieszenie: Myślałem nad okablowaniem, ale nie mam pojecia co z czym połączyć i z czego zrobić kable. Lokówko suszarka od mamy podgrzać i delikatnie próbować prostować. wiellkie dzięki [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Myślałem nad okablowaniem, ale nie mam pojecia co z czym połączyć i z czego zrobić kable. Jest taka magiczna opcja: "Szukaj". Wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Wiadro popcornu, drugie coli i zasiadam. Wydaje mi się, że można by było przeszlifować miejsca klejenia poszczególnych elementów, jak i ślady po podziałach form (poprzeczki ramy, osłony dyferencjałów). Duże za tego klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 miqs Co chcesz od białej ramy ?? Ja się trochę obawiałem ąle dla mnie wygląda super kolejna będzie czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Okablowanie możesz zrobić z żyłki wędkarskiej według schematu który pokazywał tornado, o taki: [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Myślałem nad okablowaniem, ale nie mam pojecia co z czym połączyć i z czego zrobić kable. Ja na twoim miejscu pierw bym pomyślał, co to jest szpachla i do czego służy papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 A oto dowód, że jasny kolor nie jest w stanie dokładnie pokryć ciemniejszego zwłaszcza gdy maluje się pędzelkiem Odstawię to, żeby wyschło. Chyba naniosę na silnik ślady eksploatacji. Nad okablowaniem się jeszcze zastanowię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 mzmichal Zgadzam sie z voseba ja przy swoim petku się sporo na piłowałem i jestem zadowolony z efektu . co do kabelków to jesli to twój 1 truck to bym se podarował . Truckerek93 Ja te schematy widziałęm jednak nic z nich nie kumam znasz może jakąś stronkę z objaśnieniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Jest w stanie tylko ty malowałeś bez podkładu i tak wyszło możesz jeszcze pociągnąć dwie cienkie warstwy i pokryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Y@ro Żółty kolor pędzlem na czarnym niema bata no chyba że położysz 10 warstw . Lepiej pomalować jasnym szarym a potem żółtym albo aero kupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Popieram tomasza nie ma rady tylko aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Witam A tam aero,ja sprayem zrobie też idealny żółć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 przydałoby mi się aero, no cóż pędzelek i spraye mi zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 kolejna aktualizacja Wykonałem ślady eksplotacji na silniku. Może się wydawać, że przesadziłem ale mi się podoba Wygląda jakby miał na swoim koncie setki tysięcy kilometrów. Okablowania nie ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Prace nadal trwają, niestety z braku słońca musiałem użyć flesza i fotki trochę straciły na jakości. chłodnica: rzut na całość: Mam kilka ważnych i istotnych pytań: Jak wycinać i szlifować elementy chromowane? Zawsze zostaje ślad plastiku, który psuje lśniący chrom. Czy można temu jakoś zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 (edytowane) Nie jest źle tylko jak dla mnie ta pokrywa zaworów za czysta - ona powinna być dość brudna bo po setkach tysięcy kilosów na pewno jakiś wyciek w jej obrębie się pojawi i oczywiście te paski na kołach pasowych powinny być czarne EDIT: można zapaćkać delikatnie jasnym srebrnym miejsce cięcia A i jeszcze poduchy zawieszenia w czarny mat Edytowane 28 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Silniczek cud miód i orzeszki mi sie tam podoba błagam tylko nie srebrne poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi