PHILLIP Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Witam !! Budowało się przyjemnie i bez większych problemów. Pierwszy raz zastosowałem na nim płukankę (i to z akrylowego MM.....) no i efekt jest chyba całkiem całkiem jak na pierwszy raz. Brudzenie Pigmentami Mig oraz suche pastele (efekt miał być trochę inny ale i tak jestem zadowolony ). Obicia robione farbką Panzer Schokoladenbraun (Pactra A105) i kawałkiem gąbki. Zapraszam do oceny i Pozdrawiam !! A tutaj zdjęcie z załogą: Przez moją nieobecność sporo sie nauczyłem więc wiem że dla was nie będzie to super wypasiony model ale i tak go pokazałem. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Jak na pędzel to całkiem nieźle. W niektórych miejscach tylko widać na zielonym smugi lub takie lekkie przebicia piaskowego. Gratuluje, jak dla mnie miły w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Mi też się model podoba. Ładnie się prezentuje i jest miły dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 bardzo bardzo super. Może doczeka się jeszcze podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Naprawdę fajny kociak. Płukanka dobrze Ci na nim wyszła. Ogólnie model mi się podoba, ale mam jedną uwagę. Nie podoba mi się ułożenie gąsienic. To Magic Tracki, tak? Czy nie dałeś trochę za dużo ogniw? Wydaje mi się, że gąsienice strasznie wiszą na tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Mam pytanie,czy to malowanie jest jakiegoś konkretnego pojazdu,czy własna inwencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Dzięki za pozytywne opinie. Malowanie z instrukcji (taki schemat był podamy i pasował mi ze względu że w pędzlu on dobrze wygląda bo reszta musiała by być malowana aerkiem a wtedy owego jeszcze nie posiadałem). Co do gąsienic - ten zwis miał być taki. bo model właśnie ma mieć podstawkę (ale jakoś nie mogę się za nią zabrać hehe) i na niej było by tak że ustawiał by się jadąc do tyłu i gąski się trochę zluzowały. Tutaj chyba wyszło podobnie: Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Wzorowanie się na egzemplarzu muzealnym, nie jest dobrym pomysłem. Najlepszą opcją jest zerknięcie do dokumentacji i sprawdzenie ile ogniw przypadało na każdą gąskę - następnie tyle odliczasz i z tylu budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Teraz tak robię ale wtedy nawet nie myślałem o takich rzeczach bo robiłem model tak żeby mi sie podobał. Teraz robiąc modele cały czas wzoruję sie na oryginalnych zdjęciach żeby uchwycić część szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 w tygrysach 1 było 96 ogniw i w 2 tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi