badger Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 (edytowane) Ponieważ wątek sie tu pojawiał to i pasuje zaprezentować koniec prac: Zostało niewielkie dostosowanie pojazdów, ale to w wolnych chwilach. Szkoda przynudzać zdjęcia: Edytowane 23 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Mnie się podoba , ciekawa dioramka .Fajny ten Sdkfz z reflektorem (jaka to firma?) figurki tez niezle pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Ja mam pytanie jaką farbką malowałeś (firma) i jakie numerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Ooo i piesek się załapał Ładnie wyszedł. W ogóle cała dioramka piękna jest! A wiem, bo widziałem! Tomek Edytka: Dodam swoją, robioną w sobotę galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Dzięki, fajnie że się podoba. Co do farbek to zapytanie musisz uściślić czego konkretnie tyczy. Sdkfz 251/20 jest z AFV. Skala oczywiście 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Robi wrażenie ( poztywne), świetne wykończenie i przemyślana scenografia, jeżeli można się tak wyrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Mi też się całość bardzo podoba, aż miło patrzeć na to co powstało. Super wyszedł motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Super, mnie się podoba dioramka i mam pytanko, sam robiłeś drzewko (jak tak to z czego) czy kupione gotowe (jak tak to jaka firma)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Jak już gdzieś tam pisałem wcześniej bardzo mi się to podoba. Roślinność dobrze dobrana, a drzewko dodaje uroku (na moje oko). Powiedz mi jakim kolorem pomalowałeś szelki i pas skórzany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Podziękować. Boozy szelki to jakaś mieszanka brązu i czerwieni. Drzewko to był gotowiec jakiś - raczej "no name" poddany lekkiej przeróbce i malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 bardzo fajna diorama, dobry pomysł i świetne wykonanie - mi się podoba Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrkow Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Fajny piesek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 o modelu juz pisalem ze mi sie bardzo podoba a co do podstawki to wyszla rewelacyjnie,dobrze dobrane i rozmieszczone rosliny oraz kurzenie drogi,"kosciol jest pod duzym wrazeniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Kolego Yonex13 - używałem następujących kolorków - farbki Vallejo (dotyczy UHU): Amaril Panzer Dark Yellow 71025 Ochre 71033 Sand 71075 Amarillo71002 Hemp 71023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Hej. Teraz ja Ucieszylem sie bo w koncu jakas dioramka. Zgadzam sie z kolegami, ale mam pewne zastrzezenia: Po pierwsze po co na fotkach ta data? Dlaczego na zadnym zdjeciu nie widac calej dioramki? Zdjecia ladnie sie prezentuja, jak jest takie przejscie od ogolu do szczegolu. Zrobiles fajny podpis dioramki, a wcale go nie widac. Na dioramce tak dziwnie pogodowo jest, niby kaluze, a w innych miejscach sucho, nawet nie wilgotno. Sorry ale jakos bardzo krytyczny sie stalem ostatnio. Na pocieszenie. Dysponujesz dobra technika, moge zyczyc tylko jakis ciekawszych pomyslow. Pozatym duzy plus za czarne lampy "noktowizorow", czerwone to chyba byly tylko jak swiecily czyli w nocy, apropo nocy pozwolilem sobie cos zrobic. Dzien. Noc. Ps. Tomek po co wklejales te zdjecia bardzo mizerne. Widac w jakim swietle modele nabieraja wdzieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 pozwolilem sobie cos zrobic. super ale wyglada jak by grasowal w glebinach oceanu jak taka ryba co jej sie czolka swieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Co tu dużo pisać zdjęcie nocne mnie urzekło - fajnie to wygląda rozumiem że mogę je wykorzystać Teraz odpowiadam: - usunięcie daty wymaga przestudiowania instrukcji aparatu (poza tym żona chce mieć daty na zdjęciach, bo ona głównie fotografuje dzieciaki, lub inaczej ona robi duzo zdjęć a ja trochę modeli) - jak to widać (no prawie całą)na pierwszym zdjęciu - z kałużami to było tak - miało być po deszczu ale po prostu nie poradziłem sobie z tematem, wiem ze tu spójnosci nie ma, - z różnych względów diorama powstała z przypadku, koncepcja była całkowicie inna. To moja druga dioramka, a w zasadzie tak naprawdę to nawet pierwsza. Powoli sie uczę - następne bedą bardziej przemyślane, taka mam nadzieje przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Tomek po co wklejales te zdjecia bardzo mizerne.Widac w jakim swietle modele nabieraja wdzieku Smile No niestety, sesja była mocno improwizowana, ale chyba coś jednak na tych zdjęciach widać Fotomontaż bajer Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł213 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Model bardzo mi sie podoba. Tylko pozazdrościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 fajnie to wygląda rozumiem że mogę je wykorzystać Jasne po to je robilem. poza tym żona chce mieć daty na zdjęciach, bo ona głównie fotografuje dzieciaki, lub Data zapisuje sie we wlasciwosciach zdjecia, pozatym daty mozna umiescic w nazwach folderow, dla mnie data na zdjeciu psuje je. Ale.... jak kobieta chce to niewypada sie sprzeciwiac prawie Wlasnie prawie, powstrzymam sie od pisania znanego wszystkim sloganu To moja druga dioramka, a w zasadzie tak naprawdę to nawet pierwsza. Powoli sie uczę - następne bedą bardziej przemyślane, taka mam nadzieje przynajmniej. _________________ W takim razie to gratuluje, pokora to podstawa. Tez mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi