Leszek.Sz. Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Zestaw za ok. 20 zł a w środku mamy: -Wgłębne linie podziału( trochę grube) -mini blaszkę ( deska z zegarami i wanna kabiny) -kalka Techmodu trzy wersje malowania, jedno polskie(dużo napisów eksploatacyjnych wyglądają dość porządnie) -owiewka dość przejrzysta ale bardzo gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Wygląda nie najgorzej. Mam dwa PFy. Jeden "made by Bilek" a drugi właśnie Innex. Czeski ma troszkę lepsze detale powierzchni (cieńsze linie, gładszy plastik). Do tego z powodu bałaganu w magazynie (a raczej braku bieżącej inwentaryzacji) mam dwa zestawy Pavli (kokpity) i dwie blachy Extratechu dedykowane właśnie do PFa. Z całości można ładny model wyrzeźbić. Warto jeszcze dodać wnęki podwozia też Pavlove. Kiedy rusza budowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 CZy coś jest nie tak z lewą połówką kadłuba na wysokości kabiny pilotów?? Czy tam jest jakiś defekt w plastiku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 W zasadzie ruszyła, czekam na koła i wnęki podwozia i fotel Sk-1 z Pavli. No i silnik z oprawki od długopisu (podpatrzyłem od Ciebie). Mam tylko rozterkę, bo chciałem zrobić kamo (NRD, ZSRR) ale polaka też chciałem- ale polak wiadomo aluminium a już za dużo na półce się srebrzy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 CZy coś jest nie tak z lewą połówką kadłuba na wysokości kabiny pilotów??Czy tam jest jakiś defekt w plastiku?? Plastik ma ciemne smugi, ale nie ma deformacji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 OHO czas zaopatrzyć się w drugą parę mocniejszych szklanych oczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam. Kiedyś miałem ten model na warsztacie. Obecnie poddaję go reanimacji. Ma on dwie zalety: 1-bardzo dobre kalkomanie, 2-bryła świetnie leży w planach. Więcej plusów nie widzę ale jest dobrą alternatywą dla dwukrotnie droższego i coraz trudniej osiągalnego Bilka. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 ale polaka też chciałem- ale polak wiadomo aluminium a już za dużo na półce się srebrzy.Pozdro Kto powiedział, że musisz robić polskiego srebrnego PF? Przez twojego BISa Patyk już w planach mam modelarskie wakacje pod znakiem Mig-21 , a i w planie PF z 10 PLM.... Zagadka, więc jakie kamo jeśli nie srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Nie znam żadnego PF-a w kamo, był F-13 i trochę MF-ów w różnych malowaniach okazjonalnych. Uchyl rąbka tajemnicy co to za PF w kamo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 ale polaka też chciałem- ale polak wiadomo aluminium a już za dużo na półce się srebrzy.Pozdro Kto powiedział, że musisz robić polskiego srebrnego PF? Przez twojego BISa Patyk już w planach mam modelarskie wakacje pod znakiem Mig-21 , a i w planie PF z 10 PLM.... Zagadka, więc jakie kamo jeśli nie srebrne? Bioły, bioły z Łaska. A jeszcze lepiej biały ośrupany (jak się to u nas w Poznaniu godo). Coś mi świta, że jakieś papiery na taką maszynę powinny być Lotnictwie z Szachownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Zgadza się niektóre PF remontowane w Polsce na przełomie lat 70/80 otrzymały białe kamo (zresztą nie tylko PF, bo też MF a nawet R). Farba ta z czasem zresztą płatami odpadała z samolotu. Dla fanów numerków, były to min. 2411, 2401, 1810, 2005, 2404, 2408, 2412. Większość z nich później otrzymała krakowskiego smoka (pamiątka po 2PLM) przed numerami. Wbrew pozorom nie jest tak kiepsko z tymi kamo na polskich ołówkach ;) tylko srebrne były chyba PFM. Fakt, z tego co pamiętam był artykuł o tych migach z Łaska. Musiałbym poszperać który dokładnie numer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 tylko srebrne były chyba PFM. Ojtamzarazsrebrne...ale za to jest PFM z ładnym malowaniem okolicznościowym na 40-lecie 62. PLM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Nie twierdzę, że srebrne ołówki są brzydkie. Wręcz przeciwnie, lubię nasze srebrne migi pod każdą postacią. To było na wypadek, jakby czytał jakiś fan samolotów np z II wojny światowej, narzekający że po 1945 w naszym lotnictwie powiało kolorystyczną nudą... Ja tam wolę PFM z godłem 2 PLM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 A może by tak PFM w tygrysim malowanku? O taki: http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-21PFM/1466047/L/ Tylko nie bijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Profanacja w najczystszej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Jak ołówek to tylko aluminium. Nie widzę innej możliwości Pozdrawiam Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi