Hitman Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam! Przedstawiam Wam ostatnio zrobiony przeze mnie model. Kleiło się bardzo przyjemnie. Szpachla użyta tylko w dwóch miejscach (najwięcej na dziobie od spodu) no i cóż... Jedyne co mogę dodać to to, iż jest to mój trzeci model plastikowy, a pierwszy w skali 1:48. Wykonanie może pozostawia wiele do życzenia, ale przecież od czegoś trzeba zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Skądś znam ten model Ekstra Hitman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Czy jest to orginlne malowanie czy twoj wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Oczywiście jest to oryginalne malowanie Wenezueli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Pędzlem czy aero ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Pędzelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Powiem jak Czesio. Zajebiaszcze malowanie. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Nom kolory troche... hm dyskusyjne jednak. Raczej zamieniles miejscami zielony z szarym. Bokorys - FAV 0220 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Użyłem takich, jakie były w instrukcji. Malowałem farbkami akrylowego Model Mastera. Wszystkie numery zgadzały się z zamieszczonymi w instrukcji, więc nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Może tak jak pisał kolega, zamieniłem kolory, ale sprawdzę to dokładnie w czwartek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 kurde,jak na pedzel to mistrzoswskie malowanie,bardzo fajny model i to kamo ma w sobie cos,jak z jakiegos anime japonskiego,superasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Bardzo ładne pędzelkowanie w Twoim wykonaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Użyłem takich, jakie były w instrukcji. ale sprawdzę to dokładnie w czwartek. Tylko w instrukcji nie sprawdzaj. Błąd i tyle. Modelik udany. Malowanie ok. Kalki się trochę świecą chyba... Czekamy na nastepny Keep up good work:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 a mnie sie wydaje ze w instrukcji jest poprawnie z tym ze ta zielen i szary sa prawie takim samym odcieniem szarosci idzie sie pomylic... sam siedzialem nad instrukcja malowania i cos mi nie pasowalo Macie moze schemat tego malowania w rzutach ?? czy tylko z boku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 galo82 dokładnie tak jak piszesz za cholerę tego nie idzie odróżnić dlatego poszukałem schematów w necie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Macie moze schemat tego malowania w rzutach ?? czy tylko z boku ?? Wiecej fotek: http://www.saorbats.com.ar/GaleriaSaorbats/F16FAV04/index.htm Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Bardzo dziekuje mam zamiar wziasc go na warsztat i to mi sie przyda , Teraz mam mala zagwozdke.. ten plan pokazuje spod w kolorze szarym (grey) instrukcja italeri podaje pale green (fs34227) Na zdjeciach wydaje mi sie ze rowniez jest zielen.. taka bardzo wyblakla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Teraz mam mala zagwozdke.. ten plan pokazuje spod w kolorze szarym (grey) instrukcja italeri podaje pale green (fs34227)Na zdjeciach wydaje mi sie ze rowniez jest zielen.. taka bardzo wyblakla.. - jaka zagwozdke ? Duzo wiecej fotek F-16 latajacych w FAV: http://fav-club.com/galeria/main.php?g2_itemId=117&g2_page=1 Kolorki Federal Standard: http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_fs.htm Dwa warianty kolorystyczne F-16 FAV: http://hyperscale.com/features/2002/f16afn_1.htm Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Chyba nigdy nie uwierze ze to bylo malowane pedzlem. Ja tez maluje pedzlem i mi za nic w swiecie tak nie wychodzi! :( Moze dlatego, ze uzywam Humbroli? No i oczywiscie ze wykluczam tez tego, ze kolega ma reke do malowania pedzlem i jest lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Malowałem akrylowymi Model Masterami. A pędzelek już odrzucam, bo nabyłem aerograf i to nim będę się teraz posługiwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi