Franz75 Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Witam Chcial bym zaprezentowac Hurricane zrobionego w barwach 303 dywizjonu, w malowaniu W. Urbanowicza. Jest to moj trzeci samolot, i pierwszy z ktorego jestem zadowolony. Praca nad nim wiele mnie nauczyla, ale bez kilku bledow sie nie obylo. Sam model sklada sie praktycznie sam, najwiaksza wada jest rozwlazanie sklejania lopad smigla. Kazde z nich jest osobno a glebokosc osadzenia mala. Kilka razy nawet przy minimalnym dotknieciu odpadaly. Model jest fitmy Hasegawa, malowalwm go farbami Gunze. Decals z Techmodu. Experymentowalem z waschem i chyba przesadziem, niech kolezenstwo oceni samo. Zapraszam. Cytuj
kamil zoszak Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Model wyszedł naprawdę bardzo fajnie. Jeden minus to to że się za bardzo błyszczy. Ale reszta OK... I DUŻY plus za to że w jedynym słusznym malowaniu Cytuj
igi Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 wow piękny o człowieku jak to Twój trzeci model to gratuluje, ja już sklejam modele z 5 lat, mam ich spokojnie ponad 30(sporo mi sie nie chciało dokańczać ) i wychodzą dużo gorzej, a washa do tej pory nie opanowałem Jaka jest skala modelu? Cytuj
ZIO BY NAITT Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Tematyka , malowanie i wykonanie - brawo Szkoda tylko że nie zrobiłeś nic z tymi cholernymi Hasegawowymi rowkami na kadłubie - model w tych okolicach wygląda jak Ju-52 ... PS. Zapomniałeś o antenie . PZDR Cytuj
brabazon Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 A czy on nie ma czasami paneli uzbrojenia dla Mk.IIB? Cytuj
Franz75 Napisano 2 Marca 2009 Autor Napisano 2 Marca 2009 Kamil zoszak napisal Jeden minus to to że się za bardzo błyszczy Pociagnolem na koniec matem, ale bez przesady. Po moich doswiadczeniach z Bostonem nie chcialem aby byl za matowy bo wygladal nie ciekawie. Zreszta pol mat mysle ze jest ok, sprobuje na czyms innym. Zawsze moge prysnac wiecej. Do wiadomosci skala to 1:72. ZIO BY NAITT napisal Szkoda tylko że nie zrobiłeś nic z tymi cholernymi Hasegawowymi rowkami na kadłubie - model w tych okolicach wy gląda jak Ju-52 ... Mysle ze troche lampa aparatu uwypuklila te czesc samolotu. Czy myslisz ze Hasegawa za mocne te rowki zrobila? Zapomniałeś o antenie Szczeze, niewiem jak sie do tego zabrac. A czy on nie ma czasami paneli uzbrojenia dla Mk.IIB? Tak sa towory na dodatkowe karabiny w ktorych trzeba zaslepki wywieric, oraz musialem zaszpachlowac wyloty na luski. Dziekuje za wrzystkie uwagi, napewno trzeba poprawic to lub owo. Cytuj
jachud3 Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 wrzystkie wszystkie poza tym - bardzo ładny Hurry Cytuj
ZIO BY NAITT Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 Mysle ze troche lampa aparatu uwypuklila te czesc samolotu. Czy myslisz ze Hasegawa za mocne te rowki zrobila? Właśnie z okazji tych (jak to słusznie zauważyłeś) rowków wolę poczciwego , starego Airfixa niż Hasegawę ... PZDR Cytuj
MCzarnowicz Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 A czy nie powinien mieć ten samolocik czarnego kołpaka śmigła, o mniej aerodynamicznym obrysie oraz drugiego typu kamuflażu? Po za tym modelik suuuuperrr Cytuj
kami13f Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Modelik super,za jedyne słuszne malowanie . Przy sklejaniu śmigieł spróbuj użyć plasteliny . pozdrawiam Cytuj
Spit Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Hej Model fajny ale mam kilka uwag. Generalnie samolot powinien mieć jeszcze to: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Dywizjon_303_4.jpg Oraz oczywiście czarny kołpak od wczesnych Spitfirów.Wystarczyło zdjęć poszukać Tą antenkę to z żyłki, albo cieniutkiego midzianego drucika. Sklejałem kiedyś ten model, nie chodzi mi o Hase, bo mój był z Airfixa, ale w tym samym malowaniu. Pozdrawiam, i życzę kolejnych takich i jeszcze lepszych modeli Cytuj
maverick0909 Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Z tym nadmiernym połyskiem nie ma tragedii, model naprawdę fajnie wygląda podoba mi się brudzenie, zrobione fajnie i w odpowiednich miejscach.Jeden z lepszychjakie widziałem w tej skali.Gratulacje Cytuj
Franz75 Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 SPIT napisal: Oraz oczywiście czarny kołpak od wczesnych Spitfirów.Wystarczyło zdjęć poszukać Przejzalem "Polskie Sily Powietrzne" J.Cynka i zeczywiscie gdzies do listopada 1940 kolpaki byly carne Co do 126 "Adolfow" to zrobilem samolot z okresy bitwy o Anglie. Napis pojawil sie po. Samolot idzie do poprawki. Dzieki za uwagi i kometaze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi