Franz75 Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Witam Chcial bym zaprezentowac Hurricane zrobionego w barwach 303 dywizjonu, w malowaniu W. Urbanowicza. Jest to moj trzeci samolot, i pierwszy z ktorego jestem zadowolony. Praca nad nim wiele mnie nauczyla, ale bez kilku bledow sie nie obylo. Sam model sklada sie praktycznie sam, najwiaksza wada jest rozwlazanie sklejania lopad smigla. Kazde z nich jest osobno a glebokosc osadzenia mala. Kilka razy nawet przy minimalnym dotknieciu odpadaly. Model jest fitmy Hasegawa, malowalwm go farbami Gunze. Decals z Techmodu. Experymentowalem z waschem i chyba przesadziem, niech kolezenstwo oceni samo. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Model wyszedł naprawdę bardzo fajnie. Jeden minus to to że się za bardzo błyszczy. Ale reszta OK... I DUŻY plus za to że w jedynym słusznym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 wow piękny o człowieku jak to Twój trzeci model to gratuluje, ja już sklejam modele z 5 lat, mam ich spokojnie ponad 30(sporo mi sie nie chciało dokańczać ) i wychodzą dużo gorzej, a washa do tej pory nie opanowałem Jaka jest skala modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Tematyka , malowanie i wykonanie - brawo Szkoda tylko że nie zrobiłeś nic z tymi cholernymi Hasegawowymi rowkami na kadłubie - model w tych okolicach wygląda jak Ju-52 ... PS. Zapomniałeś o antenie . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 A czy on nie ma czasami paneli uzbrojenia dla Mk.IIB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 2 Marca 2009 Autor Share Napisano 2 Marca 2009 Kamil zoszak napisal Jeden minus to to że się za bardzo błyszczy Pociagnolem na koniec matem, ale bez przesady. Po moich doswiadczeniach z Bostonem nie chcialem aby byl za matowy bo wygladal nie ciekawie. Zreszta pol mat mysle ze jest ok, sprobuje na czyms innym. Zawsze moge prysnac wiecej. Do wiadomosci skala to 1:72. ZIO BY NAITT napisal Szkoda tylko że nie zrobiłeś nic z tymi cholernymi Hasegawowymi rowkami na kadłubie - model w tych okolicach wy gląda jak Ju-52 ... Mysle ze troche lampa aparatu uwypuklila te czesc samolotu. Czy myslisz ze Hasegawa za mocne te rowki zrobila? Zapomniałeś o antenie Szczeze, niewiem jak sie do tego zabrac. A czy on nie ma czasami paneli uzbrojenia dla Mk.IIB? Tak sa towory na dodatkowe karabiny w ktorych trzeba zaslepki wywieric, oraz musialem zaszpachlowac wyloty na luski. Dziekuje za wrzystkie uwagi, napewno trzeba poprawic to lub owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 wrzystkie wszystkie poza tym - bardzo ładny Hurry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Pluta Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 TO skala 1:72???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Mysle ze troche lampa aparatu uwypuklila te czesc samolotu. Czy myslisz ze Hasegawa za mocne te rowki zrobila? Właśnie z okazji tych (jak to słusznie zauważyłeś) rowków wolę poczciwego , starego Airfixa niż Hasegawę ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 A czy nie powinien mieć ten samolocik czarnego kołpaka śmigła, o mniej aerodynamicznym obrysie oraz drugiego typu kamuflażu? Po za tym modelik suuuuperrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kami13f Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Modelik super,za jedyne słuszne malowanie . Przy sklejaniu śmigieł spróbuj użyć plasteliny . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spit Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Hej Model fajny ale mam kilka uwag. Generalnie samolot powinien mieć jeszcze to: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Dywizjon_303_4.jpg Oraz oczywiście czarny kołpak od wczesnych Spitfirów.Wystarczyło zdjęć poszukać Tą antenkę to z żyłki, albo cieniutkiego midzianego drucika. Sklejałem kiedyś ten model, nie chodzi mi o Hase, bo mój był z Airfixa, ale w tym samym malowaniu. Pozdrawiam, i życzę kolejnych takich i jeszcze lepszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Z tym nadmiernym połyskiem nie ma tragedii, model naprawdę fajnie wygląda podoba mi się brudzenie, zrobione fajnie i w odpowiednich miejscach.Jeden z lepszychjakie widziałem w tej skali.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 SPIT napisal: Oraz oczywiście czarny kołpak od wczesnych Spitfirów.Wystarczyło zdjęć poszukać Przejzalem "Polskie Sily Powietrzne" J.Cynka i zeczywiscie gdzies do listopada 1940 kolpaki byly carne Co do 126 "Adolfow" to zrobilem samolot z okresy bitwy o Anglie. Napis pojawil sie po. Samolot idzie do poprawki. Dzieki za uwagi i kometaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi