star200 Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 właśnie przyszła mi paczka zobaczymy jak mi wyjdzie bo przyznam się że kilka latek w to się niebawiłem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 To juz prawdziwy rarytasik Dafa kupiłeś na ebay'u Skleisz go z pudła czy masz jaieś plany względem niego Życzę powodzonka budowie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Bardzo fajny model sobie sprawiłeś z przyjemnością prześledze twoją relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 model kupiłem od gościa poza allegro sam mnie złapał a co do wykonania to chyba nadkola tylne zmienie i może ramo na przód założe i kolor metalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 (edytowane) nooo wrszcie wrzuce fotki bo podejżewam że co po niektórzy czekają już na nie :p rama niestwarzała jakichś dużych problemów ale mocowaie dyfrów to była walka musiałem resory szlifować bo były za szeroko w stosunku do mostu i jeszcze między drążkamie trzebabyło się przeciskać - stare italeri nom i jeszcze pytanie bo za chiny ludowe niemogę znaleźć schematu pneumatyki hamulców ani tego gdzie ma być koło zapasowe jakby ktoś mógł poradzić a jak nie to sam coś wykombinuję Edytowane 8 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Chyba te koła nie sa już przyklejone? Bo jesli tak, to sobie trochę utrudniłeś sprawę z nałożeniem opon... I napisz jeszcze czy wybrałeś już kolor na ramę i czy będziesz malował jakieś detale To jest bardzo ciekawy model dlatego chętnie podpatrzę Twoją relację Aha! I wrzuć wszystko na parę godzin do Ludwika bo masz tyle kurzu na ramie, że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Na przedniej osi brak dekielków,więc felgi są tylko nałożone. Elefantes dobrze mówi, przed malowaniem umyj podwozie w wodzie z płynem do naczyń. Nie dosć, że odtłuścisz je to jednoczesnie zapobiegnie to przyciaganiu pyłków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 spoko spoko fele nie przyklejone niebójcie co do malowania to wymyśliłem sobie coś takiego: ramo mosty i zbiorniki powietrza czerwone pojemnik akumulatorów nadkola czarne zbiornik paliwa albo alu albo jakiś ocynk fele chrom albo alu silnik skrzynia ?? tu pytanie czy ktoś wie jak oryginał? kabina też niewiem zrobie u siebie na forum ankiete jak skleje żeby doradzili zderzak i dokładka raczej pod kolor kabiny albo czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Jeżeli malujesz rame i jej elementy na własny kolor to malowanie silnika i skrzyni biegów zgodnei z oryginałem jest bez sensu, no chyba że chcesz mieć taką kolorystyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 14 Października 2006 Autor Share Napisano 14 Października 2006 pewnie pomyśleliście że wywaliłem dafika a tu nie tak jednak to co kiedyś pisałem że będę miał więcej czasu okazało się mniej czasu:/ walcze z nim powolutku dziś felgi dostosowałem do nowych oponek oceńcie czy to ma ręce i nogi przednia przy tylnej przód przerobiona (z rantem) i zwykła po prawej a opona taka sama tak samo jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 22 Października 2006 Autor Share Napisano 22 Października 2006 tu aero w nitrze a tu felgi dopiero wczoraj kompresor zdobyłem a dziś dopiero czas miałem ale teraz to powinno iść z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Chyba malowałeś bez podkładu bo widzę, że czerwony słabo pokrył ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 23 Października 2006 Autor Share Napisano 23 Października 2006 Chyba malowałeś bez podkładu bo widzę, że czerwony słabo pokrył ramę z podkładem ale za bardzo rozcienczyłem farbe :/ ale powiem Ci że mi się podoba tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 Nieźle ci to idzie. Kolorek ramy jakby był troszku niedomalowany ale sam napisałeś że taki ci pasuje. Powiedz mi kiedyś widziałem gdzieś fotki twoich modeli i miałeś tam juz mocno nadgryzionego czasem F12-ke Globetrotter. Nie chciał byś się go pozbyć chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 Model fajnie wychodzi, ale widze że masz zamiar zrobić oś pchaną(napędzaną) super single(pojedyńcze, a nie bliźniaki) jeszcze z takim rozwiązaniem się nie spotkałem takie rozwiązanie stosowane jest w ciągnikach typu pusher i to jest oś nienapędzana, skrętna(moge się mylić). Silnik jest w kolorze piaskowym i pochodzi od starego Daf-a 3300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 ale widze że masz zamiar zrobić oś pchaną(napędzaną) super single(pojedyńcze, a nie bliźniaki) Piotr po czym sądzisz że oś napędowa ma mieć supersingle ja widzę na fotkach zwykłe bliźniaki i supersingle na przednią oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 27 Października 2006 Autor Share Napisano 27 Października 2006 bo piotr może myślał że na przednią i środkową oś dam te grube gumy a na tył bliźniaki a będzie tak że tandem będzie na bliźniaku a przód na laku i wg mnie będzie okej Miłosz co do volvo to spróbuję się z nim pobawić w remont albo jako dawca części ale jak coś będę miał Cię na oku :P i kilka fotek z kolejnych postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 27 Października 2006 Share Napisano 27 Października 2006 Zaczyna to elegancko wyglądać. Widze że podpatrzyłeś jak się odcina felgi odpiasty i zastosowałeś ten myk. Szkoda tylko że na puszcze z filtrem pietrza i wyprowadzeniem pod komin widać łączenie 2 elementów. Zapowiada się nieżła robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 27 Października 2006 Share Napisano 27 Października 2006 NO fajnie wygląda. Malowałeś aerografem, co nie. Mam takie wrażenie jakby w pewnych miejstach (chodzi i tu o wewnętrzą częśc ramy) czerwony nie pokrył zbyt dobrze (czerwone słabo kryją), albo mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Października 2006 Autor Share Napisano 28 Października 2006 NO fajnie wygląda.Malowałeś aerografem, co nie. Mam takie wrażenie jakby w pewnych miejstach (chodzi i tu o wewnętrzą częśc ramy) czerwony nie pokrył zbyt dobrze (czerwone słabo kryją), albo mi się wydaje zgadza się niepokrył za mocno ale mi to akurat nieprzeszkadza a ten filtr to dopracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 Hehe w nocy oglądałem fotki i myślałem, że na kabinie są naklejone kalkomanie i dopiero teraz zauważyłem że to są gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 Hehe w nocy oglądałem fotki i myślałem, że na kabinie są naklejone kalkomanie i dopiero teraz zauważyłem że to są gumki Andrzeju niepij zbyt dużo w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 Przynajmniej wiadomo, że pije dobre trunki, skoro nie ślepnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 Hehe w nocy oglądałem fotki i myślałem, że na kabinie są naklejone kalkomanie i dopiero teraz zauważyłem że to są gumki Andrzeju niepij zbyt dużo w nocy Przynajmniej wiadomo, że pije dobre trunki, skoro nie ślepnie :P Nie było żadnego picia, no dobra była jedna mocna czarna kawa po której i tak padłem jak martwy. Powodem mojej ślepoty było non-stop 28 h pracy w tym około 24 za kółkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 Hehe w nocy oglądałem fotki i myślałem, że na kabinie są naklejone kalkomanie i dopiero teraz zauważyłem że to są gumki Andrzeju niepij zbyt dużo w nocy Przynajmniej wiadomo, że pije dobre trunki, skoro nie ślepnie :P Nie było żadnego picia, no dobra była jedna mocna czarna kawa po której i tak padłem jak martwy. Powodem mojej ślepoty było non-stop 28 h pracy w tym około 24 za kółkiem. oj nieładnie nieładnie przeginać :P a jakbyś miał tacho :P ja właśnie wróciłem z wesela i zamierzam się zabrać za kabine tylko muszę wene dostać ale coś mi się wydaje że będę musiał iść po nią na stacje BP :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi