star200 Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 tak wygląda przymiarka a tak wygląda w podkładzie kabinka jak zobaczyłem ten kolorek matowy to przypomniało mi się malowanie czołgów i teraz troche żałuję że niepomyślałem żeby zrobić tego dafa na wojskowy ciągnik do podczołgówek i pytanko czy są jakieś naczepy podczołgowe w 1/24 albo 1/25 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Ładnie Ci ten modelik wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Jak narazie Dafik fajnie wyglada, jaki podkład zastosowałeś i pytanko czy są jakieś naczepy podczołgowe w 1/24 albo 1/25 ?? Typowych podczołgówek jaknarazie nie było, zresztą i o czołgi w tej skali nie jest łatwo. Revell i AMT wypuściły po jednej naczepie które możnaby jakoś zaadoptować na ten cel, z tym że Revell to stare wydanie i kupiszz ją tylko od kogoś lub na aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 z podkładu będziesz się śmiał bo to matowa farba naczepy poszukam i czołgu bo chciałem zrobić taki zestaw właśnie z czołgiem na naczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 z podkładu będziesz się śmiał bo to matowa farba naczepy poszukam i czołgu bo chciałem zrobić taki zestaw właśnie z czołgiem na naczepie 1- Śmisć nie będę się bo praktycznie każda matowa farbka nadaje się na podkład. Pytałem się o podkład bo myślałem że stosowałeś jakiś specjalny. 2- Też miałem ochotę wykonac podobny zestaw tylko, że z jakimś współczesnym czołgiem, tyle że z tego co wiem to takiego nie ma w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 z podkładu będziesz się śmiał bo to matowa farba naczepy poszukam i czołgu bo chciałem zrobić taki zestaw właśnie z czołgiem na naczepie 1- Śmisć nie będę się bo praktycznie każda matowa farbka nadaje się na podkład. Pytałem się o podkład bo myślałem że stosowałeś jakiś specjalny. 2- Też miałem ochotę wykonac podobny zestaw tylko, że z jakimś współczesnym czołgiem, tyle że z tego co wiem to takiego nie ma w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Panowie, nie chcę się wymądrzać, , ale trzyosiowa naczepa typu semi jak w modelu Revella ma ładowność ok 21-24 tony ( w zależności od producenta ). Do wożenia czołgów potrzebna jest przynajmiej 5 osiowa semi. trzyosiowa semi po załadowaniu jej leopardem wyglądała by tak pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Panowie, nie chcę się wymądrzać, , ale trzyosiowa naczepa typu semi jak w modelu Revella ma ładowność ok 21-24 tony ( w zależności od producenta ). Do wożenia czołgów potrzebna jest przynajmiej 5 osiowa semi. trzyosiowa semi po załadowaniu jej leopardem wyglądała by tak pozdrawiam Sławek Przecież wyraźnie napisałem, że można je zaadoptować, czyli dostosować/przerobić do wymogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 sorki, nie doczytałem. Wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Listopada 2006 Share Napisano 2 Listopada 2006 Widzę, że nie próżnujesz modelik nabiera ładnych kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 3 Listopada 2006 Autor Share Napisano 3 Listopada 2006 właśnie chciałem zrobić 2 zestawy jeden z dafem i jakimś czołgiem z II WŚ a drugi typowy transport czołgu współczesnego gdzieś nawet widziałem fotki normalnej ciężarówki z kamuflażem i podczołgówką a co do naczepy to domyśliłem się że powinna mieć więcej niż 3 osie bo czołg ok 60 ton waży a chyba po 8-10 ton na oś może wynosić nacisk -jeżeli się myle to poprawić prawojazdy robiłem troche temu który kolor wybrać?? i jak zrobić taki napis tylko jakąś fajną czcionką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 NIetypowo ale ciekawie wygłada zielony ;), widzę duże postępy w pracach powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 a może coś takiego sam miałem ochotę zbudować mdel tego Dafa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 Tornao on wygląda jakby mial dzowna i wymiane maski . A malowanie zieloneczy nawet inne z czarnymi matowymi lub pol błyszczącymi zderzakmi wygląda oldschool'owo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 fajny ten dafiak ale w moim zderzak i błotniki zostają czarne ewentualnie obramówke lamp zrobie alu czy coś takiego i mam pytanie czy wie ktoś gdzie można zrobić kalki na zamówienie? i widzę że na tej fotce to ktoś kto malował kabine niezakrył sobie kontenera bo ma wpyłke ale kolorek fajny półperła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 jacek_slopek@poczta.onet.pl Gościu jest z Wrocławia. Kalki niestety dość drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 jacek_slopek@poczta.onet.pl Gościu jest z Wrocławia. Kalki niestety dość drogie. Kiedyś napisałem do tego gościa i przedstawił mi cennik ale po złożeniu zamówienia ponad miesiąc temu, niestety nie odpowiada na maile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Nie wiem... Mi odpowiada w ciągu 24 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 6 Listopada 2006 Autor Share Napisano 6 Listopada 2006 do gościa majla napisałem odpowiedzie niedostałem :/ a tu zdjęcia pomalowanej kabiny ale coś mi w niej niepasi więc będzie nowe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 6 Listopada 2006 Autor Share Napisano 6 Listopada 2006 (edytowane) wachlaże założone ( niekolebocą się ) kolorek zmieniony Edytowane 6 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 no no widze ze niedlugo praca dobiegnie konca ladnie wychodiz tobie modelik pelwn podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 6 Listopada 2006 Autor Share Napisano 6 Listopada 2006 no no widze ze niedlugo praca dobiegnie konca ladnie wychodiz tobie modelik pelwn podziw niema za co podziwiać bo ja wiem że jest tyle niedorobek :( ale niepotrafię niektórych usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 niema za co podziwiać bo ja wiem że jest tyle niedorobek :( ale niepotrafię niektórych usunąć Może i pare niedoróbek jest ale modelik całkiem ładnie wychodzi. Teraz przeszlifować lakierek, werniks i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 mi tam sie podoba jak na moje oko wcale niedorobek nie widze no moze kilka ale to bardzo malych a tak to model wyglada swietnie a naczepe juz do niego znalazles ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 Widziałem inne fotki z tego malowania i muszę przyznać, że różnica pomiędzy nimi jest kolosalna, oczywiście na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi