star200 Napisano 1 Listopada 2006 Autor Napisano 1 Listopada 2006 tak wygląda przymiarka a tak wygląda w podkładzie kabinka jak zobaczyłem ten kolorek matowy to przypomniało mi się malowanie czołgów i teraz troche żałuję że niepomyślałem żeby zrobić tego dafa na wojskowy ciągnik do podczołgówek i pytanko czy są jakieś naczepy podczołgowe w 1/24 albo 1/25 ?? Cytuj
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 Jak narazie Dafik fajnie wyglada, jaki podkład zastosowałeś i pytanko czy są jakieś naczepy podczołgowe w 1/24 albo 1/25 ?? Typowych podczołgówek jaknarazie nie było, zresztą i o czołgi w tej skali nie jest łatwo. Revell i AMT wypuściły po jednej naczepie które możnaby jakoś zaadoptować na ten cel, z tym że Revell to stare wydanie i kupiszz ją tylko od kogoś lub na aukcji. Cytuj
star200 Napisano 1 Listopada 2006 Autor Napisano 1 Listopada 2006 z podkładu będziesz się śmiał bo to matowa farba naczepy poszukam i czołgu bo chciałem zrobić taki zestaw właśnie z czołgiem na naczepie Cytuj
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 z podkładu będziesz się śmiał bo to matowa farba naczepy poszukam i czołgu bo chciałem zrobić taki zestaw właśnie z czołgiem na naczepie 1- Śmisć nie będę się bo praktycznie każda matowa farbka nadaje się na podkład. Pytałem się o podkład bo myślałem że stosowałeś jakiś specjalny. 2- Też miałem ochotę wykonac podobny zestaw tylko, że z jakimś współczesnym czołgiem, tyle że z tego co wiem to takiego nie ma w tej skali Cytuj
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 z podkładu będziesz się śmiał bo to matowa farba naczepy poszukam i czołgu bo chciałem zrobić taki zestaw właśnie z czołgiem na naczepie 1- Śmisć nie będę się bo praktycznie każda matowa farbka nadaje się na podkład. Pytałem się o podkład bo myślałem że stosowałeś jakiś specjalny. 2- Też miałem ochotę wykonac podobny zestaw tylko, że z jakimś współczesnym czołgiem, tyle że z tego co wiem to takiego nie ma w tej skali Cytuj
sbzdz Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 Panowie, nie chcę się wymądrzać, , ale trzyosiowa naczepa typu semi jak w modelu Revella ma ładowność ok 21-24 tony ( w zależności od producenta ). Do wożenia czołgów potrzebna jest przynajmiej 5 osiowa semi. trzyosiowa semi po załadowaniu jej leopardem wyglądała by tak pozdrawiam Sławek Cytuj
tornado Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 Panowie, nie chcę się wymądrzać, , ale trzyosiowa naczepa typu semi jak w modelu Revella ma ładowność ok 21-24 tony ( w zależności od producenta ). Do wożenia czołgów potrzebna jest przynajmiej 5 osiowa semi. trzyosiowa semi po załadowaniu jej leopardem wyglądała by tak pozdrawiam Sławek Przecież wyraźnie napisałem, że można je zaadoptować, czyli dostosować/przerobić do wymogów. Cytuj
elefantes Napisano 2 Listopada 2006 Napisano 2 Listopada 2006 Widzę, że nie próżnujesz modelik nabiera ładnych kształtów Cytuj
star200 Napisano 3 Listopada 2006 Autor Napisano 3 Listopada 2006 właśnie chciałem zrobić 2 zestawy jeden z dafem i jakimś czołgiem z II WŚ a drugi typowy transport czołgu współczesnego gdzieś nawet widziałem fotki normalnej ciężarówki z kamuflażem i podczołgówką a co do naczepy to domyśliłem się że powinna mieć więcej niż 3 osie bo czołg ok 60 ton waży a chyba po 8-10 ton na oś może wynosić nacisk -jeżeli się myle to poprawić prawojazdy robiłem troche temu który kolor wybrać?? i jak zrobić taki napis tylko jakąś fajną czcionką?? Cytuj
fliper_nx Napisano 4 Listopada 2006 Napisano 4 Listopada 2006 NIetypowo ale ciekawie wygłada zielony ;), widzę duże postępy w pracach powodzenia . Cytuj
tornado Napisano 4 Listopada 2006 Napisano 4 Listopada 2006 a może coś takiego sam miałem ochotę zbudować mdel tego Dafa: Cytuj
fliper_nx Napisano 4 Listopada 2006 Napisano 4 Listopada 2006 Tornao on wygląda jakby mial dzowna i wymiane maski . A malowanie zieloneczy nawet inne z czarnymi matowymi lub pol błyszczącymi zderzakmi wygląda oldschool'owo . Cytuj
star200 Napisano 5 Listopada 2006 Autor Napisano 5 Listopada 2006 fajny ten dafiak ale w moim zderzak i błotniki zostają czarne ewentualnie obramówke lamp zrobie alu czy coś takiego i mam pytanie czy wie ktoś gdzie można zrobić kalki na zamówienie? i widzę że na tej fotce to ktoś kto malował kabine niezakrył sobie kontenera bo ma wpyłke ale kolorek fajny półperła Cytuj
Praetorian Napisano 5 Listopada 2006 Napisano 5 Listopada 2006 jacek_slopek@poczta.onet.pl Gościu jest z Wrocławia. Kalki niestety dość drogie. Cytuj
tornado Napisano 5 Listopada 2006 Napisano 5 Listopada 2006 jacek_slopek@poczta.onet.pl Gościu jest z Wrocławia. Kalki niestety dość drogie. Kiedyś napisałem do tego gościa i przedstawił mi cennik ale po złożeniu zamówienia ponad miesiąc temu, niestety nie odpowiada na maile Cytuj
Praetorian Napisano 5 Listopada 2006 Napisano 5 Listopada 2006 Nie wiem... Mi odpowiada w ciągu 24 godzin. Cytuj
star200 Napisano 6 Listopada 2006 Autor Napisano 6 Listopada 2006 do gościa majla napisałem odpowiedzie niedostałem :/ a tu zdjęcia pomalowanej kabiny ale coś mi w niej niepasi więc będzie nowe malowanie Cytuj
star200 Napisano 6 Listopada 2006 Autor Napisano 6 Listopada 2006 (edytowane) wachlaże założone ( niekolebocą się ) kolorek zmieniony Edytowane 6 Listopada 2006 przez Gość Cytuj
skyline Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 no no widze ze niedlugo praca dobiegnie konca ladnie wychodiz tobie modelik pelwn podziw Cytuj
star200 Napisano 6 Listopada 2006 Autor Napisano 6 Listopada 2006 no no widze ze niedlugo praca dobiegnie konca ladnie wychodiz tobie modelik pelwn podziw niema za co podziwiać bo ja wiem że jest tyle niedorobek :( ale niepotrafię niektórych usunąć Cytuj
szesnastak Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 niema za co podziwiać bo ja wiem że jest tyle niedorobek :( ale niepotrafię niektórych usunąć Może i pare niedoróbek jest ale modelik całkiem ładnie wychodzi. Teraz przeszlifować lakierek, werniks i będzie git. Cytuj
skyline Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 mi tam sie podoba jak na moje oko wcale niedorobek nie widze no moze kilka ale to bardzo malych a tak to model wyglada swietnie a naczepe juz do niego znalazles ?? Cytuj
tornado Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 Widziałem inne fotki z tego malowania i muszę przyznać, że różnica pomiędzy nimi jest kolosalna, oczywiście na plus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi