RH Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 W przerwie między poważnymi konstrukcjami ,trzasnąłem sobie szybki modeli wiatraczka .Nie rozczulałem sie nad nim dlatego ma male wady ,Ale potraktowałem go rekreacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Leży u mnie w szafie... i jak go moja wife nie zrobi to pewnie ja kiedyś... bo mimo tych 15 części z których się składa to efektowny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Gratuluję, oczywiście też go mam w swojej kolekcji, również w wersji policyjnej. Co do modeli Hellera mam dość negatywną opinię, dlatego mam pytanie jak ze spasowaniem części, oraz jak zrobiłeś czarne uszczelki wokół szyb ? Model piękny, można by jedynie lekko ugiąć łopaty wirnika, ja to robię nad parą. Widziałam kiedyś dioramę tego śmigłowca unoszącą się na płonącym lasem z otwarą komorą z której leciała woda, ale jak to było zrobione to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Gratuluję, oczywiście też go mam w swojej kolekcji, również w wersji policyjnej. Co do modeli Hellera mam dość negatywną opinię, dlatego mam pytanie jak ze spasowaniem części, oraz jak zrobiłeś czarne uszczelki wokół szyb ? Model piękny, można by jedynie lekko ugiąć łopaty wirnika, ja to robię nad parą. Widziałam kiedyś dioramę tego śmigłowca unoszącą się na płonącym lasem z otwarą komorą z której leciała woda, ale jak to było zrobione to nie wiem. Pasowanie nie jest rewelacyjne ,troszkę szpachli trzeba użyć(łączenie kabiny z kadłubem .inne części też wymagają dopasowania. Uszczelki malowałem pędzelkiem 00.Można tez to zrobić przy pomocy odpowiednio dobranego pisaa spirytusowego ale już po koncowym zawerniksowaniu.(gdzie niegdzie zerwala mi sie farba i wlaśnie za pomocą wyżej wymienionego robilem poprawki) Osobiście , smiglowce to nie moja dzialka ten akurat robilem dla znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 ja go teraz robie na modelarni i wydaje mi sie ze wirnik ogonowy powinien byc czarny z bialymi koncowkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Weź już daj spokój z tym odkopywaniem tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Giulio odkopał czerwony śmigłowiec z niebieskim śmigiełkiem i wanną. Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 juz przestaje z odkopywaniem tematow bo przejrzalem cala galerie i warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Giulio odkopał czerwony śmigłowiec z niebieskim śmigiełkiem i wanną.Fajnie. myślałem że z krzesła spadne... szacun - dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Nie przesadzajcie, każdy ma prawo "odkopać" jakiś temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Nie przesadzajcie, każdy ma prawo "odkopać" jakiś temat No ale raczej się tego nie robi Giulio Niewiadomski jeszcze pojazdy bojowe, samochody cywilne, statki i okręty no i inne, trochę fajnych tematów jeszcze jest, ale co jak co dzięki tobie parę fajnych modeli obejrzałem które poswatały przed moim dołączeniem się tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 No ale raczej się tego nie robi ale co jak co dzięki tobie parę fajnych modeli obejrzałem Może dla tego warto, żeby ktoś poprzypominał "zapomniane melodie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi