Pawlo Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Zainspirowany fotkami kol. SKALA72 postanowiłem pokazać modelik który kiedyś popełniłem.Powstał w 3 egz. dwa zmieniły właściciela i ten jeden mi się ostał.Ale ma już miejsce na dioramie u kolegi.Robiony "na piechotę' na podstawie fotek i planów przeskalowanych z czegoś. Ot taka ciekawostka modelarska. Cytuj
jarusgoral Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Peugeocik bardzo fajny, zreszta wszystko z tej epoki zasluguje na wysokie noty Napewno maniacy moga sie czepić grubosci blach jak w Tygrysie czy zawiasów jak do klasztornych baszt. Mnie osobiscie się podoba, zwłaszcza iż to rzadkość. Mam pytanie o wnetrze, radosna twórczosc? czy wzorowałes się na czymś? Cytuj
rzelu Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Pal sześć blachy, ale te koła szprychowe musiały być masakryczne w robocie...? Cytuj
Pawlo Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Blacha fakt 'bycza' model był robiony kilka lat temu,chyba ze trzy. Ten był ostatni z trzech i w zasadzie z el. które zostały.jak pamiętam to wnętrze jest robione na podstawie jakiejś kartonówki która była chyba w 1:35.Same koła do trzech modeli to dwa tygodnie wycinania szlifowania i Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 O to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Szkoda że za póżno przypłyneły z Francji aby bić bolszewika. Ale i tak w 1939 przydały się do zwalczania dywersantów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi