fiedotow Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Dawno, dawno temu kopiłem MiGa25 z Hobbyctaftu. Dysponowałem już monografią Piotra Butowskiego. I okazało się, że model jest totalną pomyłką. Bryła modelu nie odpowiada skali ani oryginałowi. Musiałem wykonać min. zakabinową część kadłuba, nowe chwyty powietrza, zmienić obrys płatów. Wnętrze powstało również od podstaw, podobnie jak kanały dolotowe i przody silników. Później sprawę budowy odłożyłem na długi czas. W międzyczasie kupiłem książkę Jefima Gordona i Olega Putmakowa "MiG-25 Stalowa Błyskawica", która wyjaśniła pewne sporawy.Nie tak dawno postanowiłem kontynuować prace nad nim. I tu mały problem. Mam zbyt mało zdjęć i rysunków dotyczących wnęk podwozia, faktury stropów i ścianek. Może ktoś ma coś takiego? A tak prezentuje się dziś "wyrób" Hobbycrafta. W tamtych czasach był chyba jedynym dostępnym "25". Dziś bym go nie kupił. Ale lubię wyzwania modelarskie . Dobrze widoczne poprawki i wstawki Malowanie będzie oczywiście Bielenki "czerwona 31" z Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 jak wrócę do domu to poszperam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Tak na szybko to mam cos takiego. Wneki podwozia przedniego widac calkiem calkiem http://hovigb.tripod.com/album/mig-25/mig-25.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Takie coś szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Zaglądnij do TEGO LINKA.Masz tam walkarounda MiGa-25 RB. Dużo zdjęć rówież podwozia i wnęk. Pozdrawiam Piotrek.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 To może dodam jeszcze to: http://www.photoka.info/mig25/index.htm wprawdzie to UB ale jet dużo interesujących zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 Dzięki za pomoc i liczę na jeszcze. Przyda się nie tylko mnie. Gulus, to jest na pewno 25? Czy może 31... Muszę poszperać. Mam w tej chwili tylko jedno zdjęcie wnęki 31 przed oczami i struktura jest podobna. Ale w końcu to bracia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/mig/mig-25bm_2/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Października 2006 Autor Share Napisano 11 Października 2006 Вот прекрасно! Спасибо друг! O to mi chodziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Ни што не случилось только сделай хороший модель Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Lingwiści...hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi