lolek300124 Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 A oto wcześniej zapowiadany Mietek którego dostałem za darmo w serwisie Mietków. Rama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Ja bym wolał zostawić go dla kolekcjonerów, a sobie kupił w normalnym pudełku. Ale no nic, powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Pojazdem na którym będę się wzorował to będzie ten bardzo ładnie wyglądający actros tylko w wersji 4x2 Oto zdjęcia http://img15.imageshack.us/img15/7544/jyrfi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Tylko mi nie mów, ze chcesz malować Black Edition na niebiesko-srebrno . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 No tak, tylko że na zdjęciach, które pokazałeś, jest zwykły Actros, a model to Black Edition. Różnią się one grillem i osłonami międzyosiowymi. Black Edition powinieneś robić w kolorze czarnym, znajdziesz sporo zdjęć w sieci. Jeśli chciałbyś robić w innym kolorze, to powinieneś użyć innego modelu. Chyba, że chcesz zrobić mocno fikcyjny model. Pozdrowienia PS Widziałem niedawno na Allegro taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Marca 2009 Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2009 Przyłączę sie do poprzednikow - robienie z Black Edition innej, bliżej nie określonej wersji to profanacja Sam przyznaj czy takie piękno warto niszczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Łoł. Zarąbiste pudło Rób Black Edition, bo szkoda popsuć taki model Jarek, ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu' Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Praetorian Kolega wyżej pisał, że dostał do w servisie Mercedesa za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Marca 2009 Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2009 A tak na marginesie: czy się mylę czy jednak, ten model, to poczciwa Italierka 3841 w dedykowanym pudle... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Praetorian Kolega wyżej pisał, że dostał do w servisie Mercedesa za darmo. Wiem, ale pytałem się Jarka, który mówił, że widział go na allegro, a nie lolka Marcin na to wygląda, że to właśnie model Italeri tylko w pudle zrobionym przez Mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Widziałem niedawno na Allegro taki model. Kiedyś rzeczywiście był taki rodzynek na Allegro . Poszedł za ''normalne'' pieniądze ,tzw za około ponad 100 zł . Rób Black Edition ,bo innego malowania do tego trucka nie widzę Powodzenia i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Szczerze mówiąc to chciałem przerobić go na normalnego actrosa ale weś i dostań teraz gril osłony nie wiadomo czy ktoś będzie miał ale oki będzie czarny !! PS. Bardzo bym prosił was wszystkich o porady ( na co uważać co przerobić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Praetorian, Bodzio, zgadza się (o ile dobrze pamiętam), poszedł za mniej więcej normalną cenę (nowego modelu Italeri). Przez chwilę się zastanawiałem, czy nie licytować, ale ostatecznie zrezygnowałem. W pudle dokładnie taki sam Actros BE, jak #3841 - na Allegro były wtedy zdjęcia wyprasek. lolek300124, możesz pooglądać moją relację z budowy BE: KLIK Uważaj na rurę wydechową od turbiny do tłumika - ja musiałem tam "sztukować" - jest na fotkach. Farby w spray'u "Efekt chromu", ścierają się "pod palcem" - miej to na uwadze. Samoprzylepne dodatki z folii chromowanej są raczej jednorazowego użytku, więc uważaj przy ich naklejaniu. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 (edytowane) Dzięki wielkie Jarku będe miał to na uwadze. PS. Jarku w niedalekej przyszłości będę sklejał scanie 6x4 mniej więcej przeróbki są trudne/łatwe. Edytowane 21 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ten BE z allegro poszedł za 99 zł, kupił go użytkownik PKMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witam powróciłem do actosa!!!!! Oto etapy prac na którym jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witaj, ze zdjęć za wiele wywnioskować nie można, spróbuj porobić lepsze fotki, zwłaszcza ramy i kabiny w podkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Lepsze i większe. I będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Dokładnie, daj lepsze fotki . No i ta rama na czerwono, do BE kompletnie nie pasuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Czerwone siodło ?? Nie pasuje ;) Czemu tak zjechałeś tą kabine ?? Wyszlifuj szpachle . I przydała by się instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 To jaki dać kolor siodła????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 To jaki dać kolor siodła????? A jak myślisz ? Czarne najlepiej ,a jak nie to przybrudź to co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Black Edition mają ramę czarną. Poszperaj po necie, poszukaj zdjęć. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Albo nawal smaru tylko nie przesadz ;) Na twoim miejscu to też bym przemalował rame na czarny a najlepiej mat ;) A jak już się tak uparłeś na tą czerwoną rama to rosklej siodło, podstawe siodła zostaw czerwoną a górną częśc pomaluj czarnym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Kabina pomalowana bezbarwnym. Nadkola będą jeszcze lakierowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi