Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Maja 2009 Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2009 Mata jak mata... Podejrzewam, że jest w skali 1:1 Takie maty raczej nie są skalowane i używasz ich wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 witam po przerwie, na model połozyłem kalkii takie tam pozostało podwozie, brudzenie, no i wash, a na razie to tyle PS: Połozyłem za grubo farbe, ale w realu niewidać, a ogulnie jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Jeżeli możesz to ściągaj tę kalkę z sowieckim Uzbekistanem, daj błyszczący podkład i połóż ją ponownie. Strasznie się srebrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Jeżeli możesz to ściągaj tę kalkę z sowieckim Uzbekistanem, daj błyszczący podkład i połóż ją ponownie. Strasznie się srebrzy. Wiem ale jak go przykurze to będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Wybacz, ale nie będzie git. Kurzenie, obicia, błotko, to ma podkreślić urodę modelu a nie maskować takie babole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Poza tym przy kolejnym modelu staraj się bardziej rozcieńczyć farbe. Nakładaj farbe warstwami najlepiej kilka. Przy lepieniu używaj mniej kleju, a jak zdarzy Ci się za dużo to albo szlifuj albo dobander. Bo teraz widać te wszelkie nieoszlifowania i nadwyżki klejowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Jeżeli możesz to ściągaj tę kalkę z sowieckim Uzbekistanem, daj błyszczący podkład i połóż ją ponownie. Strasznie się srebrzy. Ściągnij i wywal w cholerę. Są tam trzy wyrazy i każdy z literówką. Co jak co, ale producent taki jak Dragon nie powinien dawać do zestawu takich baboli, mogli sobie nająć jakiegoś Rosjanina na umowę-zlecenie, żeby im to poprawnie zapisał... Na Twoim miejscu rozważyłbym ponowne malowanie modelu, po usunięciu niedoróbek, o których pisali koledzy. Farba jest położona zdecydowanie za grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Witam ostatnio pomyślałem, że do su-100 przyda się dioramka, ale nie zaczołem od ramki czy gipsu ale od drzewka. Po godzinie walki z drutem wyszło takie coś. No i mam dwa problemy takie jak.: - z czego zrobić liście, bo fototrawionych do 1:72 nieznalazłem, ale znalazłem drobne do 1:35 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=18&przedm=604152&kateg=602983 a moze ktoś zna lepsze sposoby na liście? - z czego zrobiś kore, bo myślałem rzeby rozpuścić papier toaletowy w wodzie z wikolem,co da klejącą papkę i w tym zamoczyć drzewko. A moze są lepsze sposoby? Prosze o momoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Moim zdaniem ten drut jest za gruby trochę na robinie drzewka. Powinieneś użyć więcej mniejszych drucików. Obejrzyj ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Mi się zdjęcia nie wyświetlają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Galeria końcowa. viewtopic.php?p=330273#330273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi