Skocz do zawartości

Choroszy - Sowiecka armata 85-mm [Nowość]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No tak, na stronie Choroszego

http://www.modelbud.pl/

Zamawiasz mailem z tej strony.

Pojazdy gąsienicowe sprzedaje za ponad 100 zł. Sądzę, że ta armata też pójdzie mniej więcej za tyle.

Napisano

Hej !

Myślę, że armatka tak będzie 120-150 kosztować, mimow wszystko to kawał klamota. A ja nie w tej sprawie.

Otóż dokonałem wczoraj dość dokładnej analizy działa 85mm i doszedłem do wniosku, że stosunkowo łatwomożna przerobić je na naszą starachowicką armatę plot kal 75mm wz 36/37. Mówię to całkiem poważnie i z pełną premedytacją.

EDIT: Właśnie kupiłem działo 85mm od choroszego, czekam na pakę.

Koszt 90 zł z przesyłką.

Napisano

To dobra wiadomośc(cena) ..bo też ja chcę

Napisano
To dobra wiadomośc(cena) ..bo też ja chcę

IMG_5389.jpg

IMG_5390.jpg

IMG_5391.jpg

IMG_5392.jpg

IMG_5393.jpg

IMG_5395.jpg

IMG_5396.jpg

Części nie jest dużo, chociaż jak na armatę ilość drobnicy spora (pokrętła itp). Bardzo starannie wykonane detale, niewielkie nadlewki, a w zasadzie błonki z żywicy.

90zł (z wysyłką) WARTO

Szczególne pozdrowienia na obrońców Kubusia z ToRo models za 200zł, który ma 3-4 razy mniej części i jest ponad 2 razy droższy, o detalach nie wspomnę. Czyli jednak można HeHeHe

Napisano

Szczerze mówiąc mam gdzies wszelkie spory o Kubusia. Rynek sam weryfikuje sprzedawalnosc danego towaru. Życzę twórcy(om) Kubusia by nie nadązyli za laniem żywicy i czyszczeniem rąk od niej:D

Armaturę zamówiłem

Napisano
Otóż dokonałem wczoraj dość dokładnej analizy działa 85mm i doszedłem do wniosku, że stosunkowo łatwomożna przerobić je na naszą starachowicką armatę plot kal 75mm wz 36/37. Mówię to całkiem poważnie i z pełną premedytacją.

Mam nadzieje że pokażesz relacje z budowy bo jestem ciekaw co tam trzeba przerobić.

Napisano

Sam nie wiem czy najpierw zrobić ciągnik (PZInż 202) czy działo . Z ciągnikiem jest więcej pracy, a armatę przerobię dość szybko.

Napisano

Całkiem ładnie się prezentuje ta armata. Chyba się skuszę, bo cena nie jest wygórowana, a chciałem spróbować swoich sił w żywicy

• 3 weeks later...
Napisano

jest niezła polecam każdemu

Napisano

Norcik - widzę, że armata już doszła. Dobrze, że masz pozytywne zdanie o tym wyrobie, przynajmniej nie jestem osamotniony w tej opinii, już sklejasz ?

Napisano

Pytałem, pytałem nawet kilka razy ale zawsze ta sama odpowiedź, że robi modele kto inny i że ta osoba zawodowo pracuje itp i że on nie wie i nie jest w stanie podać terminu. Dlatego ja pewnie zdążę skończyć PZInż 222 i 7TP AA, zacznę PZInż 202 i 75 plota wz 36 a haubicy jeszcze nie będzie

Napisano
Norcik - widzę, że armata już doszła. Dobrze, że masz pozytywne zdanie o tym wyrobie, przynajmniej nie jestem osamotniony w tej opinii, już sklejasz ?

uuuuu z tym to u mnie nieprędko. Jak na razie to tylko magazyn rosnie

Napisano

hehe ale za to pomysł jest na wykorzystanie armatury

68669737.th.jpg

źródła nie pomnę jakies fotki kogoś z Pasternika ( net, Forty Kraków)

Napisano

do usunięcia ..."się zdublowało sie"

• 3 weeks later...