Gość Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Tak zauważyłem i chciałem zwrócić Waszą uwagę na nowość Choroszy Modelbud. Zestaw nie w moich klimatach, ale może kogoś zainteresuje. Soviet 85-mm AA gun http://www.modelbud.pl/modelbud/pojazdy/v16.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 fajne .....fajne.....a tak apropo.....widać ze Kamil Malował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 fifgan napisał widać ze Kamil Malował.... Też mi się tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Skala jaka? 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Tak 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 A może orientujecie sie w czy gdzies juz można ja kupić? A wiecie jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 No tak, na stronie Choroszego http://www.modelbud.pl/ Zamawiasz mailem z tej strony. Pojazdy gąsienicowe sprzedaje za ponad 100 zł. Sądzę, że ta armata też pójdzie mniej więcej za tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Hej ! Myślę, że armatka tak będzie 120-150 kosztować, mimow wszystko to kawał klamota. A ja nie w tej sprawie. Otóż dokonałem wczoraj dość dokładnej analizy działa 85mm i doszedłem do wniosku, że stosunkowo łatwomożna przerobić je na naszą starachowicką armatę plot kal 75mm wz 36/37. Mówię to całkiem poważnie i z pełną premedytacją. EDIT: Właśnie kupiłem działo 85mm od choroszego, czekam na pakę. Koszt 90 zł z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 To dobra wiadomośc(cena) ..bo też ja chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 To dobra wiadomośc(cena) ..bo też ja chcę Części nie jest dużo, chociaż jak na armatę ilość drobnicy spora (pokrętła itp). Bardzo starannie wykonane detale, niewielkie nadlewki, a w zasadzie błonki z żywicy. 90zł (z wysyłką) WARTO Szczególne pozdrowienia na obrońców Kubusia z ToRo models za 200zł, który ma 3-4 razy mniej części i jest ponad 2 razy droższy, o detalach nie wspomnę. Czyli jednak można HeHeHe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Szczerze mówiąc mam gdzies wszelkie spory o Kubusia. Rynek sam weryfikuje sprzedawalnosc danego towaru. Życzę twórcy(om) Kubusia by nie nadązyli za laniem żywicy i czyszczeniem rąk od niej:D Armaturę zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Otóż dokonałem wczoraj dość dokładnej analizy działa 85mm i doszedłem do wniosku, że stosunkowo łatwomożna przerobić je na naszą starachowicką armatę plot kal 75mm wz 36/37. Mówię to całkiem poważnie i z pełną premedytacją. Mam nadzieje że pokażesz relacje z budowy bo jestem ciekaw co tam trzeba przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Sam nie wiem czy najpierw zrobić ciągnik (PZInż 202) czy działo . Z ciągnikiem jest więcej pracy, a armatę przerobię dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Całkiem ładnie się prezentuje ta armata. Chyba się skuszę, bo cena nie jest wygórowana, a chciałem spróbować swoich sił w żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 jest niezła polecam każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Norcik - widzę, że armata już doszła. Dobrze, że masz pozytywne zdanie o tym wyrobie, przynajmniej nie jestem osamotniony w tej opinii, już sklejasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Jendrass1 a rozmawiałeś coś z Choroszym kiedy ma się pojawić haubica 155mm wz.1917? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Pytałem, pytałem nawet kilka razy ale zawsze ta sama odpowiedź, że robi modele kto inny i że ta osoba zawodowo pracuje itp i że on nie wie i nie jest w stanie podać terminu. Dlatego ja pewnie zdążę skończyć PZInż 222 i 7TP AA, zacznę PZInż 202 i 75 plota wz 36 a haubicy jeszcze nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Norcik - widzę, że armata już doszła. Dobrze, że masz pozytywne zdanie o tym wyrobie, przynajmniej nie jestem osamotniony w tej opinii, już sklejasz ? uuuuu z tym to u mnie nieprędko. Jak na razie to tylko magazyn rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 hehehe przyjacielu, a u mnie to myślisz co ? Plany są, idea jest, sprzęt jest, czasu ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 hehe ale za to pomysł jest na wykorzystanie armatury źródła nie pomnę jakies fotki kogoś z Pasternika ( net, Forty Kraków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 do usunięcia ..."się zdublowało sie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 A ja chciałem in boxa wstawiać, a tu wszystko wiadomo, zresztą wiecie więcej ode mnie Nie mniej jednak dziś armata do mnie dotarła, powiem tyle, zacna jest. Mój in box jest tu: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=3 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi