Milan Mynar Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Po raz pierwszy uzylem tych gasenic przy budowie modelu Vickersa E.MK.F z armata Puteaux . http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=20057&st=0&sk=t&sd=a&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 fajne te gąski. Są lepsze od firulków? A i pytanie o ten model z linka to mirage czy inny? Bo to najwyższy czas podjąć decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Nie wiem czy te gąski są lepsze od firulków, mysle ze nie. Są tylko tansze friulki to top. Ten model z linka to mirage oczywiscie? Jest to tylko twoj wybor jake gaski kupis, trzeba poogladac. Dla czego nie zaszpachlowales te propadliny na wozkach kol jezdnych ? Moja kolekcja polskich pojazdów http://milanmyn.rajce.idnes.cz/Polska_Armada/# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 W jakim kamuflażu będziesz robił swojego "siedemtepe" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 czego nie zaszpachlowales te propadliny na wozkach kol jezdnych ? Chodzi Ci o te otwory w piastach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 W jakim kamuflażu będziesz robił swojego "siedemtepe" ? Wieczorem wrzucę zdjęcia ale wybiorę coś z II części monografii Magnuskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 A ja prawie ukończyłem dioramkę. Dziś postaram się wstawić zakończenie swojego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 A ja prawie ukończyłem dioramkę. Dziś postaram się wstawić zakończenie swojego projektu. Widziałem jeszcze raz gratuluje pomysł i ukończenia projektu co dalej Widdzie będziesz czynił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Tutaj sa te propadliny o ktorych mowilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 tu nie ma tych zagłębień, a to oryginalne wózki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 To zwykła wada odlewu. Szpachla kolego, spachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 No to to.... akurat jest znak po trafieniu odłamkiem granatu chcieli zerwać gąsienice ale uff nie udało się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Więc wrzucam obiecane fotki z pytaniem o rade w kwestii malowania Panowie które z tych powyższych zastosować ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Jakie farby będziesz waćpan używał ? Mi najbardziej odpowiada to malowanie z 2 batalionu, ale tak szczerze to myślę że konwersja 2-3 jest dopuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Jakie farby będziesz waćpan używał ? no właśnie tu tez mam ból polish armor Agamy podobno już nie aktualne co polecasz z nie mieszanych żeby nie kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Powiadasz 2 batalion ...oki niech będzie czyli dół piaskowy w sumie 3/4 piaskowy i lekkie przebicia oliwkowego i brązu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 2 Batalion ale ja nie zostawiał bym aż tyle piaskowego, wtedy będzie monotonnie, mimo wszystko zieleń i brąz muszą być wyraźne. Agama - no cóż, w świetle nowej monografii.... Farby tak żeby nie za dużo szaleć: Valejo Air zieleń 10+15 (prop 1:1) brąz 39 piach/szary 75 Ostrzegam, że to rozwiązanie teoretyczne, wg palety barw (tej takiej wachlarzowej), osobiście nie sprawdzałem ale powinno być ok. Weźmy pod uwagę, że kolor zawsze możesz lekko podrasować +/- ale te powyżej wydają się być dobrą bazą. Ja do PZInż 222 zastosowałem nowy wynalazek tj mieszankę farb Pactry z której to jestem bardzo zadowolony: szaropiaskowy - A102 + spora ilość A119 zieleń - A32 lub A34 (nie pamiętam dokładnie) do tego ciut A94 i A47 (dla rozjaśnienia dla standardu Monografii brąz A105 + A51 (rust)+ ciut A6 (red) Efekty w galerii PZInż 222. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Dzięki Jedrass popróbuję zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Jandrass zawsze skorzysta z okazji, aby się pochwalić swoim doborem farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Sorry za te przerwy ale pracę mam sezonową i właśnie się zaczął i nie bardzo mam czas podłubać ciężka sprawa z malowaniem nie chce spie... tego (nie po to dłubałem te maleństwa żeby popsuć efekt malowaniem) Czekam na Firulki i na coś na wrześniowy temat. Przyjdzie to napiszę co to P.S. Czytał może ktoś książkę pt: "Ku wrześniowi 1939" Michuleca ??? sam nie wiem czy naprawdę mamy wszyscy tak spaczony obraz Polskiego Września czy ten koleś takie herezje wypisuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 ...widzę nikt nie czytał....strasznie długo te modele odlewają kurdę...czekam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 ...widzę nikt nie czytał....strasznie długo te modele odlewają kurdę...czekam i czekam Oj czytał czytał, szkoda słów na tą książkę. Facet powinien skakać już po berezkich schodach ;) Co z modelem lepiej powiedz ? Jandrass zawsze skorzysta z okazji, aby się pochwalić swoim doborem farb Widd - Jandrass ? ja takiego nie znam ;) Widziałeś więc nie marudź, wiesz że trafnie dobrałem barwy nie to co Ty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Co z modelem lepiej powiedz ? Małymi kroczkami do przodu czekam na coś wrześniowego a razem mają też przyjść Firulki (przekonałeś mnie do nich) zostały jakieś szczególiki (o lampy robiłeś to skorzystam) osprzęt, łopata itp. Teraz wyjeżdżam z domu o 7 wracam 20-21 ciężko coś wygospodarować na pogrzebanie a jeszcze teraz jak mi się rodzina powiększa to już całkiem kaplica ale w końcu się zmobilizuję zamknę się gdzieś i skończę obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 e a jeszcze teraz jak mi się rodzina powiększa to już całkiem kaplica e Zrobiłeś sobie figurkę 1;1 ? ? Gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Zrobiłeś sobie figurkę 1;1 ? ? Gratuluję ! dzięki to moja pierwsza figurka 1:1 ..... Doleciały firulki ale jak to się je nie wiem jakiś drucik do czego to???? a no i przyszedł długo oczekiwany odlew z ARMO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi