Skocz do zawartości

7TP Mirage+gąski +metalowa Lufa +figurki S-model

Myski79

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nie wiem czy te gąski są lepsze od firulków, mysle ze nie. Są tylko tansze friulki to top.

Ten model z linka to mirage oczywiscie? Jest to tylko twoj wybor jake gaski kupis, trzeba poogladac. Dla czego nie zaszpachlowales te propadliny na wozkach kol jezdnych ?

Moja kolekcja polskich pojazdów http://milanmyn.rajce.idnes.cz/Polska_Armada/#

A ja prawie ukończyłem dioramkę. Dziś postaram się wstawić zakończenie swojego projektu.

Widziałem jeszcze raz gratuluje pomysł i ukończenia projektu co dalej Widdzie będziesz czynił???

Jakie farby będziesz waćpan używał ?

no właśnie tu tez mam ból polish armor Agamy podobno już nie aktualne co polecasz z nie mieszanych żeby nie kombinować?

2 Batalion ale ja nie zostawiał bym aż tyle piaskowego, wtedy będzie monotonnie, mimo wszystko zieleń i brąz muszą być wyraźne.

Agama - no cóż, w świetle nowej monografii....

Farby tak żeby nie za dużo szaleć:

Valejo Air

zieleń 10+15 (prop 1:1)

brąz 39

piach/szary 75

Ostrzegam, że to rozwiązanie teoretyczne, wg palety barw (tej takiej wachlarzowej), osobiście nie sprawdzałem ale powinno być ok. Weźmy pod uwagę, że kolor zawsze możesz lekko podrasować +/- ale te powyżej wydają się być dobrą bazą.

Ja do PZInż 222 zastosowałem nowy wynalazek tj mieszankę farb Pactry z której to jestem bardzo zadowolony:

szaropiaskowy - A102 + spora ilość A119

zieleń - A32 lub A34 (nie pamiętam dokładnie) do tego ciut A94 i A47 (dla rozjaśnienia dla standardu Monografii

brąz A105 + A51 (rust)+ ciut A6 (red)

Efekty w galerii PZInż 222.

Sorry za te przerwy ale pracę mam sezonową i właśnie się zaczął i nie bardzo mam czas podłubać ciężka sprawa z malowaniem nie chce spie... tego (nie po to dłubałem te maleństwa żeby popsuć efekt malowaniem)

Czekam na Firulki i na coś na wrześniowy temat.

Przyjdzie to napiszę co to

P.S. Czytał może ktoś książkę pt: "Ku wrześniowi 1939" Michuleca ??? sam nie wiem czy naprawdę mamy wszyscy tak spaczony obraz Polskiego Września czy ten koleś takie herezje wypisuję?

• 3 weeks later...
...widzę nikt nie czytał....strasznie długo te modele odlewają kurdę...czekam i czekam

Oj czytał czytał, szkoda słów na tą książkę. Facet powinien skakać już po berezkich schodach ;)

Co z modelem lepiej powiedz ?

Jandrass zawsze skorzysta z okazji, aby się pochwalić swoim doborem farb

Widd - Jandrass ? ja takiego nie znam ;) Widziałeś więc nie marudź, wiesz że trafnie dobrałem barwy nie to co Ty :P

Co z modelem lepiej powiedz ?

Małymi kroczkami do przodu czekam na coś wrześniowego a razem mają też przyjść Firulki (przekonałeś mnie do nich) zostały jakieś szczególiki (o lampy robiłeś to skorzystam) osprzęt, łopata itp.

Teraz wyjeżdżam z domu o 7 wracam 20-21 ciężko coś wygospodarować na pogrzebanie a jeszcze teraz jak mi się rodzina powiększa to już całkiem kaplica ale w końcu się zmobilizuję zamknę się gdzieś i skończę obiecuje

Zrobiłeś sobie figurkę 1;1 ? ? Gratuluję !

dzięki to moja pierwsza figurka 1:1 .....

Doleciały firulki ale jak to się je nie wiem jakiś drucik do czego to????

a no i przyszedł długo oczekiwany odlew z ARMO....