Skocz do zawartości

7TP Mirage+gąski +metalowa Lufa +figurki S-model

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne te gąski. Są lepsze od firulków? A i pytanie o ten model z linka to mirage czy inny? Bo to najwyższy czas podjąć decyzję...

Napisano

Nie wiem czy te gąski są lepsze od firulków, mysle ze nie. Są tylko tansze friulki to top.

Ten model z linka to mirage oczywiscie? Jest to tylko twoj wybor jake gaski kupis, trzeba poogladac. Dla czego nie zaszpachlowales te propadliny na wozkach kol jezdnych ?

Moja kolekcja polskich pojazdów http://milanmyn.rajce.idnes.cz/Polska_Armada/#

Napisano

W jakim kamuflażu będziesz robił swojego "siedemtepe" ?

Napisano
czego nie zaszpachlowales te propadliny na wozkach kol jezdnych ?

Chodzi Ci o te otwory w piastach???

Napisano
W jakim kamuflażu będziesz robił swojego "siedemtepe" ?

Wieczorem wrzucę zdjęcia ale wybiorę coś z II części monografii Magnuskiego

Napisano

A ja prawie ukończyłem dioramkę. Dziś postaram się wstawić zakończenie swojego projektu.

Napisano
A ja prawie ukończyłem dioramkę. Dziś postaram się wstawić zakończenie swojego projektu.

Widziałem jeszcze raz gratuluje pomysł i ukończenia projektu co dalej Widdzie będziesz czynił???

Napisano

No to to.... akurat jest znak po trafieniu odłamkiem granatu chcieli zerwać gąsienice ale uff nie udało się )

Napisano

Więc wrzucam obiecane fotki z pytaniem o rade w kwestii malowania

S7304430.JPG

S7304431.JPG

S7304432.JPG

S7304434.JPG

Panowie które z tych powyższych zastosować ????

Napisano

Jakie farby będziesz waćpan używał ?

Mi najbardziej odpowiada to malowanie z 2 batalionu, ale tak szczerze to myślę że konwersja 2-3 jest dopuszczalna.

Napisano
Jakie farby będziesz waćpan używał ?

no właśnie tu tez mam ból polish armor Agamy podobno już nie aktualne co polecasz z nie mieszanych żeby nie kombinować?

Napisano

Powiadasz 2 batalion ...oki niech będzie czyli dół piaskowy w sumie 3/4 piaskowy i lekkie przebicia oliwkowego i brązu?

Napisano

2 Batalion ale ja nie zostawiał bym aż tyle piaskowego, wtedy będzie monotonnie, mimo wszystko zieleń i brąz muszą być wyraźne.

Agama - no cóż, w świetle nowej monografii....

Farby tak żeby nie za dużo szaleć:

Valejo Air

zieleń 10+15 (prop 1:1)

brąz 39

piach/szary 75

Ostrzegam, że to rozwiązanie teoretyczne, wg palety barw (tej takiej wachlarzowej), osobiście nie sprawdzałem ale powinno być ok. Weźmy pod uwagę, że kolor zawsze możesz lekko podrasować +/- ale te powyżej wydają się być dobrą bazą.

Ja do PZInż 222 zastosowałem nowy wynalazek tj mieszankę farb Pactry z której to jestem bardzo zadowolony:

szaropiaskowy - A102 + spora ilość A119

zieleń - A32 lub A34 (nie pamiętam dokładnie) do tego ciut A94 i A47 (dla rozjaśnienia dla standardu Monografii

brąz A105 + A51 (rust)+ ciut A6 (red)

Efekty w galerii PZInż 222.

Napisano

Jandrass zawsze skorzysta z okazji, aby się pochwalić swoim doborem farb

Napisano

Sorry za te przerwy ale pracę mam sezonową i właśnie się zaczął i nie bardzo mam czas podłubać ciężka sprawa z malowaniem nie chce spie... tego (nie po to dłubałem te maleństwa żeby popsuć efekt malowaniem)

Czekam na Firulki i na coś na wrześniowy temat.

Przyjdzie to napiszę co to

P.S. Czytał może ktoś książkę pt: "Ku wrześniowi 1939" Michuleca ??? sam nie wiem czy naprawdę mamy wszyscy tak spaczony obraz Polskiego Września czy ten koleś takie herezje wypisuję?

• 3 weeks later...
Napisano
...widzę nikt nie czytał....strasznie długo te modele odlewają kurdę...czekam i czekam

Oj czytał czytał, szkoda słów na tą książkę. Facet powinien skakać już po berezkich schodach ;)

Co z modelem lepiej powiedz ?

Jandrass zawsze skorzysta z okazji, aby się pochwalić swoim doborem farb

Widd - Jandrass ? ja takiego nie znam ;) Widziałeś więc nie marudź, wiesz że trafnie dobrałem barwy nie to co Ty :P

Napisano
Co z modelem lepiej powiedz ?

Małymi kroczkami do przodu czekam na coś wrześniowego a razem mają też przyjść Firulki (przekonałeś mnie do nich) zostały jakieś szczególiki (o lampy robiłeś to skorzystam) osprzęt, łopata itp.

Teraz wyjeżdżam z domu o 7 wracam 20-21 ciężko coś wygospodarować na pogrzebanie a jeszcze teraz jak mi się rodzina powiększa to już całkiem kaplica ale w końcu się zmobilizuję zamknę się gdzieś i skończę obiecuje

Napisano
e a jeszcze teraz jak mi się rodzina powiększa to już całkiem kaplica e

Zrobiłeś sobie figurkę 1;1 ? ? Gratuluję !

Napisano
Zrobiłeś sobie figurkę 1;1 ? ? Gratuluję !

dzięki to moja pierwsza figurka 1:1 .....

Doleciały firulki ale jak to się je nie wiem jakiś drucik do czego to????

a no i przyszedł długo oczekiwany odlew z ARMO....