Skocz do zawartości

Su-100 Dragon 1:72

Kasa

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczyną nową relacyjke.

Ostatnio nakupowałem sporo pigmentów itp. chemii, więc w tym modelu chę zastosować nowe dla mnie techniki.

Najpierw standardowo pudło:

Obraz%20001.jpg

Nie będe pokazywał krok po kroku składania modelu bo to bez sensu- raptem ma 100 części

Po kilku dniach składania:

Obraz%20020.jpg

Obraz%20021.jpg

Obraz%20025.jpg

Obraz%20026.jpg

Obraz%20027.jpg

Obraz%20030.jpg

Obraz%20031.jpg

Obraz%20032.jpg

Obraz%20019.jpg

Sorry za jakość zdjęć ale mam słaby aparat- Fuji FinePiix A820.

Pozdrawiam

PS:Roling podeślij mi te materiały co obiecałeś

Planuje stadardowe malowanie zielone, boje się kamuflarzu zimowego . Oczywiście do modelu robie dioramke-nie powiem jaką . Moge powiedzieć tylko, że tereny Rosjii/Polski wiosna 1945.

Musze poczekać na malowanie aż do po świąt, bo dopiero po świętach będą mieli na złomie agregat(wcześniej kożystałem ze zwykłej sprężarki samochodowej). Koła bedę mątował dopiero po pomalowaniu i ubrudzeniu boczkow.

Pozdrawiam i dzięki a pozytywne komenty

Siatka powinna być na pokrywie silnika a nie pod. Jak jeszcze nie przykleiłeś zadku to można to łatwo poprawić.

A... pytanko, tych czterech podłużnych fototrawionych siatek nie dajesz na model? Ja nie to może jakieś machniom zrobimy?

Na tylnej plycie przedziału bojowego widać szpary.

Siatka chyba źle wklejona, bo nie widze tych metalowych pasków ktore dziela ja na 4 części.

Pozatym zycze milych szaleństw i testów z pigmentami.

Niestety to mój błąd z tymi paskami przez niejasną instrukcje .

A o których szparach mówisz na beczkach czy na włazie Jak na włazie to niewiem jak to poprawić, bo tak siedzi na zawiasach. .

Pozatym zycze milych szaleństw i testów z pigmentami.

Dzieki

Siatek nie daje, bo nie mam czym wywiercić dziur i za bardzo nieche mi sie w to bawić. Co do machniomu to napisz do mnie na pw labo na gg to sie dogadamy.

Pozdrawiam

• 1 month later...
  • Super Moderator

Witam.

Sorry za jakość zdjęć ale mam słaby aparat- Fuji FinePiix A820.

Kolego ty chyba niewiesz co piszesz? Ja mam Fuji FinePiix A210 który robi piękne zdjęcia, a ty masz aparat owiele lepszy od mojego i piszesz że masz za słaby aparat? To nie aparat robi złe zdjęcia, tylko ty chyba nie wiesz jak go obsługiwać. TU masz lekturę na temat fotografowania, poczytaj sobie jak zrobić dobre zdjęcia. I nie obraż się, ale moja opinia na ten temat jest właśnie taka.