elefantes Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Chyba półka jest za krótka... bo się zestaw ledwo mieści A tak poważnie to całkiem nieźle ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 No wszystko fajno Czy miałeś jakieś problemy z dopasowaniem tych aluminiwych "najazdów" do błotników chodzi mi szczególnie o tylne. Nie nie było większych problemów wszystko raczej pasowało. wogóle części są dokładnie zrobione pomimo małych nadlewek . Dzięki za waże opinie a jeżeli chodzi oto że naczepa jest w skali 1:25 a ciągniki 1:24 to nie ma znaczenia różnica jest naprawdę minimalna widziałem już takie zestawy, a co do półki że jest za krótka to tylko dlatego że postawiłem tam fld'a która ma ok 35 cm ale w zestawie będzie MB Actross który ma ok. 25 cm więc wszystko pięknie się pomieści . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 a nie miałeś problemów z zamontowaniem najazdów nad zapasówkami pamiętam, ze w swojej naczepie musiałem zdeczka ścisnąć opony aby najazdy nie odstawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 a nie miałeś problemów z zamontowaniem najazdów nad zapasówkami pamiętam, ze w swojej naczepie musiałem zdeczka ścisnąć opony aby najazdy nie odstawały. Tak były takie ale minimalne problemy troszeczkę były za wysokie oponki ale poradziłem sobie jakoś " co KROPELKA sklei sklei żądna siła nie rozklei " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 8 Listopada 2006 Autor Share Napisano 8 Listopada 2006 Siemka następna aktualizacja sorki że tak późno ale było kuupe nauki same sprawdziany A tym czasem w wolnych chwilach przeważnie w wekkendy zdążyłem zrobić boki do lawetki oraz dzisiaj poamlowałęm zderzak tylny. Dość zamulania fotki Pomalowałem też siłowniki na czarny matt oraz drabinki jak i śruby i te kwadraciki do podłączeń elektrycznych Postanowiłem też pomalować zderzak na chrome na podkład położyłem czarny błyszczący lakier w sprayu, na próbe poszedł on na starą naczepę z trucka w skali 1:43 fotki ( fotki troszkę ciemne bo robione w piwnicy przy marnym świetle No i narazie tyle być może jutro będę malował zderzak alcladem chrome 107 ( drogie to gówno było ale liczę na dobre efekty ) i tu pojawia się moje pytanie ile, ( prawdopodbnie to ty Tornado malowałeś już tym alcladem ) i mam właśnie do Ciebie lub też innych którzy już tym malowali pytanie ile warstw tego kładłeś i w jakich odstępach czasowych malowałeś, dopiero jak dobrze zaschło czy trochę wcześniej ? Jutro może dam jeszcze fotki po malowaniu zderzaka. Pozdrawiam i proszę może o jakieś ocenki mojej pracy dotychczasowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Lawetka zaczyna wyglądać. I mam taką prośbę, jeżeli byś mógł to postaraj się o lepszą jakość fotek. Doceniam twoją pracę, ale niestaty dopatrzyłem tu się kilku błędów. 1. Niepousuwałeś wszystkich nadlewek i to strasznie widać 2. W niektótrych miejsach występują przebarwienia lakieru (chyba przydała by się jeszcze jedna warstwa). NIe przyjmij tego jako krytykę poprostu chcę aby nasze modele były jak najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Pomalowałem też siłowniki na czarny matt oraz drabinki jak i śruby i te kwadraciki do podłączeń elektrycznych Pracujące elementy siłowników powinne być w chromie, natomiast kwadraciki to rodzielacze powietrza do siłowników. Alcladem malowałem po dwa trzy razy. Najlepiej nową warstwę położyć gdy pierwsza całkowicie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 8 Listopada 2006 Autor Share Napisano 8 Listopada 2006 Acha dzięki za opinie szesnastak jasne postaram się o lepszą jakość a jeżeli chodzi o przebarwienia to tylko takie efekt pod światło też to zauważyłem, a jak patzry się normalnie to jest gitara tylko właśnie nie wiem dlaczego pod światło widać jakieś takie przebarwienia w 2 miejscach :| Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Listopada 2006 Autor Share Napisano 10 Listopada 2006 Witam ciąg dalszy prac naczepa jest już tuż tuż ukończenia , Acha sorki że tak mało uaktualniam ale szkoła :/ i w moim mieście była wystawa modelarska tylko papier :( i muszę się pochwalić że na wystawie kupiłem matę do cięcia oraz skalpelz Olfy Dość zanudzania fotki Dzisiaj było trochę wiązania łańcuszków A tak wygląda już ptzyklejony górny pokład Przymiarka z kołami Dzisiaj pomalowałem też pierwszą wastwę zderzaka metalizerem alclada chrome 107 efekt jest cudowny a to dopiero 1 warstwa jutro będzie 2 i ostatnia bo 2 wystarczą spoko zdjęcia zderzaka No i narazie tyle jutro dam next foty ;) Pozdrawiam i proszę o jakieś ocenki, a może jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 10 Listopada 2006 Share Napisano 10 Listopada 2006 Widze że śmigasz z tą naczepą a kiedy zaczniesz robic ciągnik Cała reszta mi sie podoba tak trzymaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Listopada 2006 Autor Share Napisano 10 Listopada 2006 Ciągnik a mianowicie MB Actross z Italeri będzie robiony dopiero po nowym roku jak zgromadzę modele (na lawecie będę osobówki chyba 6 new beatl'e każdy inny kolor ) i kupię miniwiertarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Listopada 2006 Share Napisano 10 Listopada 2006 Troche ciene fotki, wobec tego nie będe oceniał Twojej pracy. Natomiast wpdło mi w oko kilka niedociagnięć (foto), mogłeś te kółeczka zaszpachlować i dopiero pomalować bo psują cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Listopada 2006 Autor Share Napisano 10 Listopada 2006 Tornado masz rację mogłem to zrobić ale nie mam jeszcze szpchlówki jestem początkujący to mój 3 model, ale do actrosa kupię szpachlówkę oraz taką wiertareczkę: http://www.allegro.pl/item140338001_miniwiertarka_szlifuje_frezuje_wielki_zestaw_tanio.html P.S Sorka za foty ale robione w nocy przy marnym oświetleniu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 NO niezle się to prezentuje Widac że sie starasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Jako szpachli możesz używać klejów Kropelkopodobnych. Z tym zestawikiem bym się zastanowił - popatrz w okolicznych sklepach z narzędziami, budowlanymi, czy nie ma podobnych zestawów - tańsze z większą ilością dodatków (szczególnie brakuje mi w tym z allegro kilku ko ńcówek do mocowania dodatków o różnych średnicach trzpieni, czy jak to się nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Natomiast wpdło mi w oko kilka niedociagnięć (foto), mogłeś te kółeczka zaszpachlować i dopiero pomalować bo psują cały efekt. Już o tym wcześniej wspominałem Ale prócz tego to lawetka całkiem fajnie wychodzi A tempo naprawdę powalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 14 Listopada 2006 Autor Share Napisano 14 Listopada 2006 Siemka dzisiaj przedstawię ostatnie zdjęcia z zakońćzenia lawety fotki Na koła proszę nie zwracać uwagi poprostu są krzywo ustawione opny ale już to poprawiłęm i jest git Na te misie nie zwracajcie uwagi ajkieś stare No i tyle model uznaję za zakończony jedyne co w nim zwaliłem to nie zaszpachlowałęm kilku kóleczek ( nie mam jeszcze szpachli ale do następnego modelu kupuję ) i nie pomalowałem na chrom siłowników nie wiedziałem wtedy jeszcze że wszystkie siłownki są chromowane , aha i jeszcze odwrotnie przykleiłem zderzak ale dzisiaj go wyciąłem i poprawiłem tak jak ma być ogólnie trudno było z tym zderzakiem - a z koloru metalizera jestem bardzo zadowolony ponieważ wyszedł jak prawdziwy chrom. No cóż dziękuję obserawtorom tego tematu za oceny i podpowiedzi i liczę na wasze kolejne ocenki Pozdrawiam P.S Czy taka zwykła szpachla samochodowa nadaje się do szpachlowania modeli ? P.S 2 Jaki klej klei papier do plastiku bo revell ani kropelka nie daje rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 14 Listopada 2006 Share Napisano 14 Listopada 2006 No naczepa fajnie wyszła Czy ona już bedzie raczej stała ze Scania? I jeszcze jedno: Czy te modele koło Freigt... to modele hellera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 14 Listopada 2006 Autor Share Napisano 14 Listopada 2006 naczepa będzie stała z actrosse z italeri wogóle będzie fajny zestawik ale to po nowym roku a jeżeli chodzi o te maluchy to jest heller 1:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Listopada 2006 Share Napisano 14 Listopada 2006 Przewody do siłowników są za luźne, poza tym i wadami które wymieniłeś jest gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 15 Listopada 2006 Autor Share Napisano 15 Listopada 2006 Przewody do siłowników są za luźne, poza tym i wadami które wymieniłeś jest gites Też tak myślałem poprawię to tylko jak ? :( Wyciąć kawałek przewody i przykleić do 2 końcówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Bardzo ładnie. Zrób fotkę z fld' kiem jak możesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 16 Listopada 2006 Autor Share Napisano 16 Listopada 2006 Bardzo ładnie. Zrób fotkę z fld' kiem jak możesz. Pozdrawiam Pretorian specjalnie dlaciebie pomimo tego że jestem obłożnie chory zdołałem zrobić kilka fotek z fld'em fotki No i tyle , może ktoś mi odpisze na moje wcześniejsze PS'y Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Listopada 2006 Share Napisano 16 Listopada 2006 O WŁAŚNIE! O to mi chodziło. Pełen wypas. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi