Bodzio Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Świetnie prezentuje się Ferrarka Nie pozostało nic innego jak czekać na budę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Ładnie ładnie Podwozie już skończone w 100% ??? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Podwozie już skończone w 100% ??? ;> Zostało jeszcze troche do zrobienia, między innymi wypukłe siatki na wloty powietrza do turbin i trochę instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Kurczę normalnie rewelacyjna robota...patrzę tak po cichu bo nie znam się ale coraz częściej myślę o jakiejś formule ,ciągnie mnie do Tyrrela P34 sześciokołowego ale nie stać mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 coraz częściej myślę o jakiejś formule ,ciągnie mnie do Tyrrela P34 sześciokołowego Przyznam się, że i mnie wciągnęła formuła dlatego kupiłem sobie kolejne bolidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Maja 2009 Super Moderator Share Napisano 13 Maja 2009 Rozumiem, tornado, że F1 w skali 1:24 cię nie interesuje? Powiem szerze, że niewielu wśród nas modelujących bolidy w tej właśnie skali 1:24 (jak i w innej). Pytam, bo trochę mnie ciągnie w popełnienie jakiegoś bolidu, ale właśnie w 1:24 i chętnie bym zobaczył, co można wyczynić z tej skali a w szczególności z Revellowskich wyprasek Poza powyższą dygresją - modelik "prima sort" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 Rozumiem, tornado, że F1 w skali 1:24 cię nie interesuje? Trucki w 1:24 i owszem, ale bolidy i osobowe jak dla mnie są zdecydowanie za małe. Szczerze mówiąc nie interesowałem się do tej pory bolidami, ale z tego co do tej pory miałem okazję oglądać w 1:24 to tylko sama skorupa, kawałek silnika i koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2009 Autor Share Napisano 13 Maja 2009 W końcu zabrałem się za nakładanie kalkomani na nos i przednią płetwę na zdjeciach widaczne plamki to wyschnięta woda i płyn. Dokończyłem szlifowanie kasty i ponownie pomalowałem ją bazą i klearem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Będziesz jeszcze nos z płetwami pokrywał bezbarwnym w celu zabezpieczenia kalek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Owszem będę zarówno lakierował jak i polerował, ale muszę poczekać aż kalki wyschną. Zapomniałem wspomnieć, że nos leży sobie luzem na płetwie tylko do przymiarki. Nie wiem czemu, ale na powierzchni lakieru zrobiła sie delikatna mgiełka, może to dlatego, że prysnąłem końcówką clearu i na końcu na model poleciał tylko strumień powietrza ? Jednak nie przejmuję się tym i myślę, że po polerce lakier nabierze połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Mam pytanie te wszystkie przewody na silniku jak i inne to były na wyposażeniu modelu czy sam dorabiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Nos tego potwora prezentuje się wyśmienicie! Podoba mi się Lotus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Mam pytanie te wszystkie przewody na silniku jak i inne to były na wyposażeniu modelu czy sam dorabiałeś? Były na wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Wstępnie wypolerowałem kastę, umyłem ją i okleiłem kalkomaniami: Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Oj Panie Andrzeju ... Piękna robota . Jest na co popatrzeć Oczekuje galerii Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Krwista czerwień. Cudo. Powiem szczerze że przy odpowiednio dobrze zrobionych fotkach trudno będzie dostrzec czy to oryginał czy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Trochę czasu minęło od ostatniej aktualizacji ale to dlatego, że czekałem na clear z Hiro. Polakierowane elementy nadwozia są już suche i czekaja na polerkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 No bardzo ładnie kasta wyszła Czakam na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Fiu,fiu... Kawał dobrej roboty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Powiedz mi jakie masz spostrzeżenia co do tego clearu? Dla mnie byłby to idealny bezbarwny gdyby nie ten pył osiadający na lakierze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Chodzi ci o to, że podczas malowania osadzają się pyłki lakieru ? Faktycznie działo się tak podczas malowania małym strumieniem, prawdopodobnie lakier podsychał w drodze przez co na modelu wyglądał jak by był malowany matem. Dlatego dyszę (0.3 mm) dałem na maxa i psikałem z małej odległości odrazu na "mokro". Po za tym nie czekałem aż wyschnie poprzednia powłoka i następną kładłem gdy kończyłem pierwszą (model duży to i clear miał czas podeschnąć) i tak aż pięć razy. Można by pomyśleć, że narobiłem w ten sposób mnustwo zacieków, ale nie, nie było żadnego Ps. Wczoraj pomalowałem na czarno wnętrze kasty: ... a że malowałem z ręki bez żadnego maskowania więc trochę farbki przedostało się spod tylnej osłony na zewnątrz. Nie przejmuję się tym gdyż przy polerowaniu lakieru kasty plamki zejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Modelik jest piękny, powala mnie ta masa szczegółów które teraz będą przykryte kastą No ale oto chyba chodzi... Naprawdę jest co podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Brak słów na to co poczynasz Andrzeju z tym oto modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dzięki Panowie za komenty Wypolerowałem nosek, zamontowałem go na swoim miejscu i przykleiłem do niego skrzydełko. Trochę to wszystko jest wypalcowane bo klej jeszcze jest świeży a nie chciałem czyścić i woskować nosa aby coś się nie wykrzywiło lub od niego odpadło. No i przymiarka z budą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 mogę powiedzieć tylko jedno..... Wielki Szacun Piękny model i wspaniałe wykonanie... czekamy na więcej Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi