dweler Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 skoro masz na to kwity to wszyscy sceptycy powinni chyba przeprosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 chyba przeprosic Broń Boże o żadnych przeprosinach nie ma mowy! Ja tylko głośno myślę i kombinuję licząc na rzeczową dyskusję. Na razie wychodzi mi że co miłe dla oka niekoniecznie musi być zgodne z prawdą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 super modelik się szykuje. może jednak nieco za dużo tych obić i zadrapań. zrobione ślicznie, o ilośc tylko chodzi. ludzik we włazie wygląda nieprzekonująco, może go na błotnik oddelegować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 ludzik we włazie wygląda nieprzekonująco, może go na błotnik oddelegować? A dla mnie wygląda. Ludzka leniwosc nie chce mu sie wejsc do srodka, mysli ze tak cos siegnie reka. No ale nie o tym miało być. Tak jak już pisałem obicia mi się srednio podobaja, a do tego na oryginale nie ma ich za wiele. No ale... niech beda Ponadto nie wiem co będziesz robił dalej ale model trzeba mocno zmatowić. Zrobiłbym to tak: Rozwodniony mocno bazowy na całość modelu areo. Ryski fajnie zrobia sie takie rdzawo wypalone i caly model fajny matt zyska, potem pigment piaskowy rozwodniony, lakier matt i pigment na sucho. Oj ale ja madrala jestem No alez Panterke w podobnym klimacie robilem niedawno i jeszcze co nie co pamietam. Pozwodzenia Zbychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Ludzka leniwosc nie chce mu sie wejsc do srodka, mysli ze tak cos siegnie reka. Właśnie! Z ust mo to wyjąłeś. Dokładnie o to chodzi. Taki był mój zamysł! obicia mi się srednio podobaja, a do tego na oryginale nie ma ich za wiele Tak. Po tym jak zdecydowałem się dać inne koła nie trzymam sie już ściśle oryginału. Zresztą on jest bardzo mocno okurzony. Może jeszcze trochę tych obić zetrę ale chyba musi się trochę odleżeć w pudełku. Miałem go zamiar skończyć na Katowice ale nie. I tak już czasu nie ma. Mam już koncepcję podłoża i zacznę je rzeźbić w najbliższej wolnej chwili Dzięki za "przepis" na wykończenie. Bardzo mi się przyda bo nie bardzo wiedziałem czy same pigmenty na sucho czy coś jeszcze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Jest super Jakiego koloru użyłeś jako bazy i jakiego do robienia obić? Dopytuję się bo akurat czeka mnie malowanko JS-3, i to nawet z tej samej wojny, i jakoś nie mogę wybrać odcienia farby. Ten który mam to tak jakoś na siłę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Jakiego koloru użyłeś jako bazy i jakiego do robienia obić? Baza to Model Master (4711) pomieszany z białym "NA OKO" Obicia: mieszanka kolorów bazowych czerwonego czarnego, żółtego i białego też "NA OKO" Dopytuję się bo akurat czeka mnie malowanko JS-3, i to nawet z tej samej wojny Zobacz tu foto by Stroju, model autorstwa Seweryna (Avi'ego). Miejsce akcji: Lublin'09: http://i609.photobucket.com/albums/tt178/Pologne_1/SV504490.jpg Zdecydowanie najlepszy egipski IS-3 jakiego widziałem w życiu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Dawno do tego wątku nie zaglądałem, a tutaj taka perełka... Udało mi się nawet ładne zdjęcia zrobić oddające jak to wygląda na dziś: Chyba tragicznie nie jest? - za taką skromność to powinni Ci tylko ACE modele dawać do sklejania ;) Wygląda wyśmienicie. Podobają się odcienie pancerza, chyba na tych zdjęciach rozjaśniane przez lampę, ale to tylko moje domysły, ale i tak wygląda świetnie. Odpryski - Wyśmienita robota. Nie jechałeś tylko po krawędziach, widać że po pancerzu też coś tam targali/strzelali. Nie widzę ich z bliska, ale z daleka robi wrażenie. Wyśmienita robota. Jeśli mogę coś zasugerować o kurzeniu, to po każdym zabiegu pigmentowym i ogólnym jechaniu jakimś matowcem, odśwież co niektóre otarcia, aby wyglądały że jedne się przykurzyły, a drugie są cały czas świeże, a jeszcze inne miejsca ciągle się wycierają... Ach, pięknie, pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Jakiego koloru użyłeś jako bazy i jakiego do robienia obić? Baza to Model Master (4711) pomieszany z białym "NA OKO" Obicia: mieszanka kolorów bazowych czerwonego czarnego, żółtego i białego też "NA OKO" Dopytuję się bo akurat czeka mnie malowanko JS-3, i to nawet z tej samej wojny Zobacz tu foto by Stroju, model autorstwa Seweryna (Avi'ego). Miejsce akcji: Lublin'09: http://i609.photobucket.com/albums/tt178/Pologne_1/SV504490.jpg Zdecydowanie najlepszy egipski IS-3 jakiego widziałem w życiu Pozdrawiam Dzięki. Model Avi'ego widziałem w Lublinie, zrobiłem mu kilka fotek, więc będzie się na czym wzorować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Koniec! Zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=19581 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi