Rayan24 Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 Panowie czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jak wysiąć w plastiku o grubosci około 1mm prostokątny otwór o wymiarach 2mm x 5mm :/ Może ktos ma jakis swój dopracowany sposób Help :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek.S. Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 Wytrasować obrys, środek ponawiercać cieniutkim wiertłem (max 0,5mm), do właściwego kształtu wyrównać ostrym skalpelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Tak jak napisał Piotrek.S. tylko zamiast skalpela używam iglaków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Iglaki w otworze 2 x 5 mm? Mogą być problemy. Ja korzystam z przygotowanych kawałków drewienek (na przykład po lizakach) z naklejonym papierem ściernym i przyciętym do przydatnego w danej chwili kształtu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Można jeszcze użyć małych wkrętaków odpowiednio zaostrzonych (jak dłuto). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Fakt, zapomniałem o tych, prawie jubilerskich wkrętakach - kilka miesięcy temu gdzieś je mi wcięło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_C Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Narysować wymiary otworu, nawiercić w pobliżu jednej z krawędzi, przełożyć piłkę jubilerską, zamocować do uchwytu i ciąć. To moja metoda. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayan24 Posted October 22, 2006 Author Share Posted October 22, 2006 Dzięki za rady chłopaki :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts