Rayan24 Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Panowie czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jak wysiąć w plastiku o grubosci około 1mm prostokątny otwór o wymiarach 2mm x 5mm :/ Może ktos ma jakis swój dopracowany sposób Help :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Wytrasować obrys, środek ponawiercać cieniutkim wiertłem (max 0,5mm), do właściwego kształtu wyrównać ostrym skalpelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Tak jak napisał Piotrek.S. tylko zamiast skalpela używam iglaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Iglaki w otworze 2 x 5 mm? Mogą być problemy. Ja korzystam z przygotowanych kawałków drewienek (na przykład po lizakach) z naklejonym papierem ściernym i przyciętym do przydatnego w danej chwili kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Można jeszcze użyć małych wkrętaków odpowiednio zaostrzonych (jak dłuto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Fakt, zapomniałem o tych, prawie jubilerskich wkrętakach - kilka miesięcy temu gdzieś je mi wcięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Narysować wymiary otworu, nawiercić w pobliżu jednej z krawędzi, przełożyć piłkę jubilerską, zamocować do uchwytu i ciąć. To moja metoda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rayan24 Napisano 22 Października 2006 Autor Share Napisano 22 Października 2006 Dzięki za rady chłopaki :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi