ALBERT Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 MAM PYTANKO NA TEMAT KOMPRESORA (SPRĘŻARKI) DO AEROGRAFU.CZY JEST SENS ZROBIENIA TAKOWEGO ZE SPRĘŻARKI DO KÓŁ SAMOCHODOWYCH (250-300PSI;OK.1,8MPa) I DODANIE JAKIEGOŚ ZBIORNICZKA WYRÓWNAWCZEGO (NP. Z GAŚNICY)? SPRĘŻARKI W OKOLICACH 300 ZŁ SĄ DLA MNIE TYMCZSOWO NIE DO KUPIENIA. CO SĄDZICIE O SPRĘŻARKACH FIRMY PARI (CENY W INTERNECIE OD 40-80ZŁ)?DZIĘKI ZA WSZELKIE PODPOWIEDZI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Albert, proszę Cię bardzo - zmień duże litery na małe - duże litery w internecie oznaczają krzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Kompresorek "Pari" używam od ponad roku, jego zaletą jest bardzo cicha praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Zapodajcie proszę linka do tego kompresorka.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 24 Października 2006 Autor Share Napisano 24 Października 2006 Poszukaj na Allegro. Znajdziesz pod hasłem "sprężarka" albo w ofertach hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 24 Października 2006 Share Napisano 24 Października 2006 Tornado, a jakiego areo używasz? Pari nie ma chyba za dużo mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Października 2006 Share Napisano 24 Października 2006 Tornado, a jakiego areo używasz? Pari nie ma chyba za dużo mocy? Faktycznie kompresorek za wiele mocy nie ma bo Pari daje zaledwie 1,3 bar ale moim zdaniem to wystarcza. Aero którego używam to Profi z dyszą 03, a tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Października 2006 Share Napisano 24 Października 2006 Albert jeżeli nie masz kaski popatrz na kompresorek z lodówki, na allegrą są także. Poszukaj na lokalnym rynku firm zajmujących się serwisem, lodówek, chłodnictwem, napewno dostaniesz sprawny za ok 40 zł. Na aukcji widziałem z gwarancją za chyba 80 zł. Dokładasz sobie zbiorniczek wyrównawczy i jedziesz. Ja mam taki zestaw i działa bez zarzutu. Szkoda kaski na te kopresorki do kół, to małe ustrojstwo głośno pracuje i poza tym strasznie się grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Października 2006 Share Napisano 24 Października 2006 Jeszcze co do Pari, nie używałem więc nie wiem jak to 1,3 bar w praktyce maluje ale jeżeli maluję swoje modele to zależy jaki efekt chcę uzyskać. jeżeli ładne, delikanie rozmyte i nie opryskane linie kamo to maluję w okolicach ok 1,6-1,9 bar. Poniżej to bywa różnie. Także z kompresorka lodówkowego spokojnie wyciśniesz 3 bary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanys997 Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 właśnie Tornado jak ci pracuje aero z tym kompresorkiem pari ?? ?? dobre ciśnienie i wszystko ładnie wychodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 właśnie Tornado jak ci pracuje aero z tym kompresorkiem pari ?? ?? dobre ciśnienie i wszystko ładnie wychodzi ?? Powyżej napisałem: Kompresorek "Pari" używam od ponad roku, jego zaletą jest bardzo cicha praca. Sądzę że gdyby było coś nie tak, to raczej nie męczyłbym się z nim Trzeba tylko odpowiednio rozcięczyć farbę, ale przecież tą czynność należy wykonać do każdego aero i kompresora. Ps. Efekt współpracy kompresora i aero można zobaczyć na moich modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 hejka Robił ktoś z Was taką kombinacje: jakiś korpus sprężarki (obudowa cylindra cylinder i tłok) i jakiś silnik plus tam zbiornik przewody i takie tam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 http://www.modelarstwo.org.pl/_OLD/technika/akcesoria/sprezarka3/index.html znalazlem ten oto link i mam pytanie tak autor podaj sposob z pusta puszka po powietrzu.Ja nie posiadam takowe wiec czym moge ja zastapic ?.Mam takom po farbie w spreju 200 ml nada sie ? Mam nadziej ze moglem wkleic tego linka Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Listopada 2006 Share Napisano 10 Listopada 2006 Widze ze wszyscy chorem odpowiadaj na mego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi