Jacek Kryszak Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Nowość, czy przepak Esci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Na ARC pisali że nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Na ARC pisali że nowe Wyglada nieźle ale z tym "nowy" to niebardzo wierzę tak jak F-16 nie jest to Esci tylko przeróbka ich wcześniejszego modelu Falcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 22 Października 2006 Autor Share Napisano 22 Października 2006 Monogramu i tak pewnie nie przebije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Monogramu i tak pewnie nie przebije. Muszę zobaczyć italerkę i porównać z modelami Monogramu i Tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 No ot ja czekam aż dorwe go w swoje łapki, tak samo jak Chinooka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 To i ja czekam na opinie który A-10 w 1/48 najlepszy, bo ma to na wysokiej pozycji na liście życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Wygląda na to, że to nowe wypraski... http://s102164210.onlinehome.us/forums/index.php?showtopic=104184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 (edytowane) To teraz pozostaje ocena który lepszy. To co widzę na fotkach wygląda zachęcająco. Edytowane 21 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Podzialem technologicznym i detalami przypominaja te z Monogramu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Jacek Kryszak Dziwnie ten model wyglada Uklad "wylotow" pierwsza dziurka za kabina (to wlasciwie nie wylot - tylko cos innego) i nastepne dwa osloniete - wskazuja ze to pierwsza seria produkcyjna A-10A. Jak mozesz to wstaw fotke tego obszaru bo moze to jakis skrot i z tej perspektywy tak to wyglada ? Zabudowa wyposazenia jest bardzo pozna - antena EGI itd. Pierwsza seria nie dostala takich systemow. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Przecież to nie moje foty, tylko podlinkowane z wątku na ARC Forum, do którego link podałem pod zdjęciami. Pozostaje tylko śledzić jak potoczy się dalsza praca autora nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Ja sklejałem A-10 z Monogramu i są to dwa różne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Też mam Monograma i to na 100% zupełnie inne wypraski. Jak zobaczyłem zapowiedz Italerii na A-10 to pomyslałem, że to będzie przepak modelu Esci podobnie jak np Mirage F 1. Ale to co widzę obecnie odbiega od standardu nawet najlepszych modeli Esci sprzed lat. Ten model na oko przypomina mi SH-60 Italerii, który to dość mocno odbiega od typowego standardu Italerki. Mam nastepującą teorię: Italerii jest jakoś związana z Accurate Miniatures. Pakują ich Avengera, Mitchela, mieli podobno pakować też Iła-2. Na początku lat 90-tych widziałem zapowiedzi Accurate i tam był SH-60. Po latach wyszedł taki model w barwach Italerii, ale o zupełnie innym standardzie niż modele tej firmy... Może i A-10 też... Co ciekawe nowy Chinook Italerki ma typowe dla modeli tej firmy z lat 90- tych grube jak rowy linie podziałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Jacek Kryszak do którego link podałem pod zdjęciami faktycznie dales Nasuwa sie pytanie - po co slepemu oczy ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 23 Listopada 2006 Autor Share Napisano 23 Listopada 2006 Właśnie dokonałem zakupu owego zestawu. Mam nadzieję, że zanim wyjade zdążę zrobić recenzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 Jacek Kryszak pomyliles sie ? Nie Tornado ? Lepiej sprawdz ... moze jednak Zrob - jak jest mozliwosc fotke tej strony kadluba o ktorej pisalem wyzej. Pozdr. Pawel Nowy avatarek - bardzo ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 23 Listopada 2006 Autor Share Napisano 23 Listopada 2006 Jacek Kryszakpomyliles sie ? Nie Tornado ? Lepiej sprawdz ... moze jednak Zrob - jak jest mozliwosc fotke tej strony kadluba o ktorej pisalem wyzej. Pozdr. Pawel Nowy avatarek - bardzo ladny Mam zamiar dokonać gruntownej analizy tego zestawu, porównać wypraski z Monogramem oraz z dokumentacją zdjęciową i Lock On Verlindena. Mam nadzieję że nie będzie kichy, bo już nie odsprzedam tego modelu po cenie zakupu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 24 Listopada 2006 Autor Share Napisano 24 Listopada 2006 http://s102164210.onlinehome.us/forums/index.php?showtopic=104402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Jacek Kryszak wszystko ok i na wlasciwym miejscu - to pozniejsza wersja platowca. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 24 Listopada 2006 Autor Share Napisano 24 Listopada 2006 Porównywałem te foty z ARC z Lock On i nowy model wydaje się być jak trzeba. Wgłębne linie w okolicach kabinki i wypukłe nity na tylnej częsci kadłuba. Pytanie jak wygladają pylony i podwozie. Za model już zapłaciłem i wypatruję przesyłki. Kupiłem na allegro od Martoli za 55 zł a w innych miejscach wołają ok 80 zł więc chyba dobry biznesik ubiłem Italerii: Monogram/Revell: Jak widać w podwieszeniach Italerka jest gorsza. Zbiornik paliwa wygląda na całkiem do bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Fairchild-Republic A-10 & AO-10 - Warthog Warbird Tech nr 20 A-10 Thunderbolt - Lock On nr 7 A-10 Warthog - In Detail & Scale nr 9 Colors & Markings of The A-10 Warthog - nr 24 A-10 Warthog - In Action nr 49 A-10 Thunderbolt II - Wydawnictwo Militaria Walk Around A-10 Warthog Fairchild Republic A-10A Thunderbolt II - Aeroguide nr 23 Koku-Fan maj 1981- skany stron z fotkami Jak chcesz cos z listy - to wal smialo na priv. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 25 Listopada 2006 Autor Share Napisano 25 Listopada 2006 Masz to w formie cyfrowej? Kurcze, patrząc na foty wyprasek widać wyraźnie, że Monogram ma charakterystyczne wygięcie na spodniej częsci płatów w rejonie klap. U Italerki wygląda to jakoś płasko, przynajmniej na fotach. http://s102164210.onlinehome.us/forums/lofiversion/index.php/t103516.html http://s102164210.onlinehome.us/forums/lofiversion/index.php/t104440.html A to co??? Hobby Boss. Jakiś przekombinowany Trumpek chyba. Mają robic dwumiejscowego A-10 w 1/48... http://s102164210.onlinehome.us/forums/index.php?showtopic=103665 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Też stałem się dzisiaj jakże szczęśliwym posiadaczem tego modelu. Poszedłem po płytkę do Skyridera ale nie mogłęm się powstrzymać A nie wiecie panowie jak z waloryzacjami do niego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 A nie wiecie panowie jak z waloryzacjami do niego?? Takie coś robi Verlinden Takie coś robi Legend - to kupiłem do swojego modelu.......... Blaszki i maski robi Eduard - nr.kat 48328 (blaszka) i EX073 (maski) I to by było na tyle, kalek nie znalazłem, choć przyznam, że przydałyby się trochę lepsze niż oferuje Monogram do swojego zestawu. Dwa pierwsze zestawy znajdziesz tu klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi