MCzarnowicz Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Nie wiem czemu nie jest to jeszcze projekt grupowy, łączący zarówno pojazdy jak i samoloty, szczególnie że wielkimi krokami zbliża się do nas 70 rocznica Wrześniowych Zmagań i wypadalo by jakoś naszych Bohaterów uhonorować. Ja postanowiłem zrobić to między innymi poprzez wykonanie modelu Karasia w 1/48. Udało mi sie okazyjnie nabyć speszalimitedyszyn dla WCMu i jak dostałem tylko paczkę przekonałem się czemu poprzedni właściciel chciał sie PZLa pozbyć. Model wygląda jak najgorszy shortrun, kadłub i inne części sa niedolane, miejscami zupełnie pozacierane są linie podziału blach, generalnie poprostu rzeźnia! Ale jakoś spbie z tym poradzimy. Model postanowiłem troszke podrasować i dokupiłem zestaw blaszek parta. Oto co narazie wydłubałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 . Model wygląda jak najgorszy shortrun, kadłub i inne części sa niedolane, miejscami zupełnie pozacierane są linie podziału blach, generalnie poprostu rzeźnia! ...przykre, tym bardziej że ta edycja była wiele droższa . Mam rybkę z normalnej edycji jest ok. Kilka jamek skurczowych, do opanowania. Najgorsza to pomarańczowa skórka na spodzie centropłata Robota z blaszkami "Prima" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Witam w nieformalnym projekcie. Będę aktywnie kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Polecam dwuczęściowy artykuł o modelac Karasia w MiniReplice nr.53 i 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 7 Maja 2009 Autor Share Napisano 7 Maja 2009 Troszkę podłubałem ale nie przemęczałem się ostatnio. Kończe powoli prawą burtę, pracuje nad okablowaniem. Nieocenioną pomocą są zdjęcia zamieszczone w monografii Kopańskiego i zasoby wójka gógla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 O nieformalny projekt? Pierwsze widze, a ja akurat skończyłem Pzl 50 Jastrząb, tyle że z vacuformy więc nie mam za dużych powodów do dumy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi