Hafes Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Hej! Prezentuję mój najnowszy ulepek przedstawiający model Cadillac Gage V-150 Commando z Hobby Bossa. Pojazd w wersji z 20 mm działkiem Oerlikon używany przez Gwardię Narodową Arabii Saudyjskiej w 1991 roku w czasie wojny w zatoce Perskiej. Pojazd brał udział w odbiciu z rąk irakijczyków miasta Al-Khafji. Zrobiony prosto z pudła. Malowany Pactrami i upaprany pigmentami CMK. Wszelkie opinie jak zwykle mile widziane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweler Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 hej. fajnie wyszedl,ladnie pocieniowany i zloszowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafes Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Cieszę się , że choć jednej osobie się podoba. Reszcie chyba zabrakło słów ze zgrozy jak zobaczyli ulepka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boozy Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Mi także się podoba. Czy ta lufa jest nawiercona? Podobają mi sie przykurzone koła i kammo też wyszło ładnie. Przydałoby się go jeszcze pobrudzić innymi odcieniami, szczególnie w zagięciach jakimś ciemniejszym kurzem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Fajny,ale parę rysek by się na nim przydało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafes Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Lufa jest nawiercona oczywiście. Na początku brudzenia w zagłębieniach była wyraźniejsza różnica odcieni. Ale po kurzeniu wszystko się strasznie zlało kolorystycznie. Na zdjęciu oryginału kolor całości jest jeszcze jaśniejszy i na pojeździe jest cała masa zacieków, ale bałem się przegięcia. Na modelu zrobiłem całkiem sporo rys i zadrapań ale mi zniknęły pod warstwą kurzu. A jak poprawiłem to zbyt waliły po oczach i trzeba było je stonować. Lepiej je widać na żywo. Dzięki za opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Fajny,ale parę rysek by się na nim przydało Zgadzam się z przedmówcą. Trochę obić by się przydało na tym ładnie pomalowanym pojeździe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rtoipmodest Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Nie moja skala, ale tematyka przednia Widziałbym go na dio, z powiedzmy kilkoma Marine. Szkoda, że nie robią tego w 72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafes Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 Dioramka nie jest wykluczona Widziałbym to tak: amerykański marine konsultujący mapę z dowódcą wozu. Sprawę ułatwia fakt, że Arabia Saudyjska używała mundurów amerykańskiego typu, więc tylko trzeba by dorobić brodę Arabowi i po sprawie. Chyba zacznę się rozglądać za odpowiednimi figurami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts