Hafes Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Hej! Prezentuję mój najnowszy ulepek przedstawiający model Cadillac Gage V-150 Commando z Hobby Bossa. Pojazd w wersji z 20 mm działkiem Oerlikon używany przez Gwardię Narodową Arabii Saudyjskiej w 1991 roku w czasie wojny w zatoce Perskiej. Pojazd brał udział w odbiciu z rąk irakijczyków miasta Al-Khafji. Zrobiony prosto z pudła. Malowany Pactrami i upaprany pigmentami CMK. Wszelkie opinie jak zwykle mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 hej. fajnie wyszedl,ladnie pocieniowany i zloszowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Cieszę się , że choć jednej osobie się podoba. Reszcie chyba zabrakło słów ze zgrozy jak zobaczyli ulepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Mi także się podoba. Czy ta lufa jest nawiercona? Podobają mi sie przykurzone koła i kammo też wyszło ładnie. Przydałoby się go jeszcze pobrudzić innymi odcieniami, szczególnie w zagięciach jakimś ciemniejszym kurzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Fajny,ale parę rysek by się na nim przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Lufa jest nawiercona oczywiście. Na początku brudzenia w zagłębieniach była wyraźniejsza różnica odcieni. Ale po kurzeniu wszystko się strasznie zlało kolorystycznie. Na zdjęciu oryginału kolor całości jest jeszcze jaśniejszy i na pojeździe jest cała masa zacieków, ale bałem się przegięcia. Na modelu zrobiłem całkiem sporo rys i zadrapań ale mi zniknęły pod warstwą kurzu. A jak poprawiłem to zbyt waliły po oczach i trzeba było je stonować. Lepiej je widać na żywo. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Fajny,ale parę rysek by się na nim przydało Zgadzam się z przedmówcą. Trochę obić by się przydało na tym ładnie pomalowanym pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Nie moja skala, ale tematyka przednia Widziałbym go na dio, z powiedzmy kilkoma Marine. Szkoda, że nie robią tego w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Dioramka nie jest wykluczona Widziałbym to tak: amerykański marine konsultujący mapę z dowódcą wozu. Sprawę ułatwia fakt, że Arabia Saudyjska używała mundurów amerykańskiego typu, więc tylko trzeba by dorobić brodę Arabowi i po sprawie. Chyba zacznę się rozglądać za odpowiednimi figurami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi